Instituti i Statistikave ka regjistruar bilanc negativ tregtar për periudhën janar-nëntor 2018

Në periudhën janar-nëntor 2018 eksporti i Bullgarisë ka shënuar rritje prej 1.5% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2017, duke arritur 26 136 mln. euro /51 119 mln. lv/. Në të njëjtën kohë tendencë pozitive ka edhe në import –rritja është 7.7 për qind deri më 29 684 mln. euro /58 059 mln. leva./

Vollumi i përgjithshëm i tregtisë së jashtme për këtë periudhë është 3 549 mln. euro / 6 943 mln. leva/


Më shumë nga rubrika
Zëvendësministrja Rusinova

Bullgaria është gati të fillojë bisedime me Britaninë e Madhe për një marrëveshje dypalëshe sociale

Bullgaria ka gatishmëri të fillojë bisedime me Britaninë e Madhe për firmosje të një marrëveshjeje bilaterale sociale, në se Mbretëria e Bashkuar largohet nga Bashkimi Evropian pa marrëveshje. Qëllimi është që të mbrohen bullgarët, të cilët jetojnë..

botuar më 19-01-22 7.03.MD

Ministria e Drejtësisë propozon të hiqet mundësia për shtetësi kundrejt investimeve

Ministria e Drejtësisë propozon ndryshime në Ligjin për shtetësinë bullgare, përmes të cilit të hiqet mundësia   për marrjen e shtetësisë bullgare mbi bazë investimesh dhe të përsosen kërkesat ndaj kandidatëve për shtetësi. Propozohet të aplikohet..

botuar më 19-01-22 5.52.MD

Ministritë e mjedisit të Bullgarisë dhe të Serbisë nënshkruan Memorandum për mirëkuptim

Ministri i Mjedisit dhe i Ujit Neno Dimov i cili është për vizitë në qytetin serb Dimitrovgrad, u takua me Ministrin e Mbrojtjes dhe të Mjedisit të Republikës së Sërbisë Goran Trivan. Në kuadrin e takimit u firmosën një Memorandum për mirëkuptim..

botuar më 19-01-22 5.14.MD