Të drejtat e bullgarëve në Britaninë e Madhe do të garantohen edhe në rast të një Brekziti të fortë

Foto: arkiv

Të drejtat e shtetasve bullgarë në Britaninë e Madhe do të garantohen edhe në rast të një Brekziti të fortë. Këtë e vuri në dukje para Radios Kombëtare Bullgare Vasill Asenov, Shef i Zyrës për Punësim dhe Çështje Sociale në Ambasadën e Bullgarisë në Londër. Bullgarët, të cilët deri në datën 29 mars 2019  jetojnë në territorin e Mbretërisë, duhet të aplikojnë për “Status të qëndrimit afatgjatë” /settled status/. Pritet se legjislacioni i ri i imigracionit, i cili duhet të hyjë në fuqi që nga fillimi i vitit 2021, nuk do të çojë deri në një domosdoshmëri prej vizave turistike për bullgarët. Zyra për Punësim dhe Çështje Sociale pranë misionit bullgar në Londër organizon ditë informative gjatë këtij muaji. Do të hapet një konsullatë e përgjithshme edhe në Edinburg-Skoci.

Më shumë nga rubrika

Gallëp: Më se 600 mijë bullgarë janë të prirë të shesin votat e tyre

Më se 600 mijë bullgarë pranojnë, se mund të votojnë kundrejt ndonjë stimuli ose me detyrim, tregon një anketimi i Agjencisë “Gallëp Interneshënëll”. Ky anketim u provokua nga botime, në të cilat thuhet, se çmimi i një vote lëvizet nga 75 deri në 100 euro...

botuar më 19-10-22 3.04.MD

Vietnami do ta ndihmojë Bullgarinë në partneritetin e saj me ASEAN-in

Presidenti Rumen Radev diskutoi në Tokio me Kryeministrin e Vietnamit Nguen Suan Fuk mundësitë e rritjes së këmbimit dypalësh ekonomik, tregtar dhe të investimeve. U shpreh qëndrimi se këmbimi i tanishëm tregtar prej rreth 100 mln dollarësh në vit nuk i..

botuar më 19-10-22 2.12.MD

Presidenti Radev ishte i pranishëm në ceremoninë e kurorëzimit të perandorit të ri japonez

Presidenti bullgar Rumen Radev dhe e shoqja Desisllava Radeva ishin të pranishëm në ceremoninë e kurorëzimit të perandorit të ri të Japonisë Narohuto. Për ngjarjen në Tokio mbërriten 190 delegacione nga tërë planeti. Naruhito u bë perandor i Japonisë në..

botuar më 19-10-22 1.29.MD