Disa kompani botërore dekoruan nxënës bullgarë në Bruksel

Foto: Zyra e shtypit e GERB-it

Anton Ivanov, Joan Stojanov dhe Kristian Georgiev janë ndër fituesit në projektin “Space Tube”, të përkrahur nga kompanitë Microsoft, Airbus dhe 3M. Nxënësit nga disa shtete evropiane, ndër të cilat edhe Bullgaria, duhej të tregonin njohuritë e tyre në fushën e studimeve kozmike. Gjimnazistët bullgarë paraqitën një raport për mospërputhjet mes fizikës dhe fantastikës shkencore në filma të njohur për Kozmosin. Nxënësit bullgarë dhe skuadra belgjiane fituan çmimin e konkursit për shkak të paraqitjes së tyre interaktive.

Më shumë nga rubrika

Konstantin Kamenarov

Dënim i formës së prerë kundër drejtorit të Televizionit Kombëtar

Gjykata e Qytetit të Sofjes la në fuqi dënimin e shqiptuar nga Gjakata e Shkallës së Parë kundër Drejtorit të Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) Konstantin Kamenarov. Magjistratët pohuan vendimin e instancës së parë një vit e tre muaj burg me kusht me..

botuar më 19-04-22 7.24.MD

Fillon vlerësimi i ofertave për anijet patrulluese

Në Ministrinë e Mbrojtjes u hapën publikisht ofertat për blerjen e dy anijeve patrulluese nga Flota Ushtarako-Detare e Bullgarisë. Kjo u bë në praninë e tri firmave-pjesëmarrëse në tender „Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG“ – Gjermani, „MTG – Delfin“ -..

botuar më 19-04-22 6.26.MD
Godina e MPJ-së në Sofje

Autoritetet bullgare janë zemëruar me një takim të ekstremistëve në Sofje

Ministria e Punëve të Jashtme dënon ashpër takimin e zhvilluar më 21 prill në Sofje të organizatave të së djathtës së skajshme nga vendi dhe nga jashtë. Ministria i cilësoi afishet e ngjitura me imazhin e Adolf Hitlerit dhe shenjat naziste mbi..

botuar më 19-04-22 6.08.MD