Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

Rënie rekorde e papunësisë në Bullgari

Gjatë majit sivjet norma e papunësisë ra në një rekord të ulët prej 3,5% dhe kjo është norma më e ulët e regjistruar nga Agjencia e Punësimit. Rënia krahas muajit prill është 0,3%, kurse në bazë vjetore ajo është 0,8%.   Në zyrat e punësimit janë..

botuar më 19-06-17 5.55.MD

Oferta zyrtare e SHBA-së për tetë avionët F-16

Shtetet e Bashkuara të Amerikës zyrtarisht ia dorëzuan Ministrisë së Mbrojtjes projektmarrëveshjen për avionët luftarakë F-16. Pa përmendur çmimin konkret Ambasada amerikane në Sofje shprehu kënaqësinë e vet për shkak të punës së delegacionit..

botuar më 19-06-17 5.03.MD

Eurostat: Rritje 10% e pagave bullgare nga janari deri në mars

Rritje prej 12,7% të pagave në Bullgari gjatë tremujorit të parë të vitit 2019, tregojnë të dhënat e Evrostatit. Më e madhe është rritja në fushën e shërbimeve – 13,1%, në industri – 11,0% dhe në sektorin e ndërtimit – 8,3%. Ajo e pagave për punë..

botuar më 19-06-17 4.31.MD