Festival i studentëve të huaj “Ne jemi Evropa! Ne jemi bota”

Foto: @Foreign.Uni.Ruse

Në prag të ditës së Evropës në qytetin Ruse buzë lumit Danub organiohet një festival i rinisë “Ne jemi Evropa! Ne jemi bota!"

Ai zhvillohet çdo vit në Universitetin e qytetit të Ruses, ku studentët e huaj, të bashkuar rreth idesë “bashkë në dallimet”, këndojnë dhe vallëzojnë bashkë në një skenë dhe prezantojnë vendet e tyre të lindjes.

Në koncertin e përbashkët marrin pjesë të rinj nga Austria, Vietnami, Greqia, Kolumbia, India, Moldavia, Pakistani, Turqia, Ukraina, Rumania, Gjeorgjia, Kina dhe Franca.

Më shumë nga rubrika

Më shumë të njëjta, sesa të ndryshme: Sofja u gdhi me 30 kuti elektrike me elemente folklorike

30 kuti elektrike në qendër të Sofjes u gdhinë në ngjyra dhe forma. Ato janë pjesë nga projekti “Art4Diplomacy”, i cili bashkon krijime të artit nga Bullgaria dhe nga 30 shtete me misione diplomatike në vendin tonë. Ideja është e piktores së talentuar..

botuar më 19-09-16 4.00.MD

“Nga zjarri-zjarr” - festa të Qytetit të Vjetër të Plovdivit

Zjarri, i cili krijon ndjenjën e shtëpisë, do të lidhë në një fije të ngrohtë ngjarjet e festivalit “Festa të Qytetit të Vjetër”. Në prag të vjeshtës banuesit e qytetit Plovdiv do t’u japin jetë rrugëve dhe shtëpive në pjesën e vjetër të qytetit të..

botuar më 19-09-15 8.30.PD

Tri hëna të mëdha do të ndriçojnë festivalin e natës të Plovdivit

Sheshet, kishat, galeritë, por dhe skajet më sekrete të Plovdivit të lashtë do të kthehen në hapësira të ndara të përbashkëta të artit, vlera dhe vizione për botën. Pas një pushimi njëvjeçar festivali “Natë” përsëri do të lëshojë një vello të hollë..

botuar më 19-09-12 2.21.MD