Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen

Foto: arkiv

Pasi u takua me Kryetaren e Senatit të Republikës së Italisë Maria Casellati, Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva bëri të ditur se Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen. Rritja e vëllimit të investimeve italiane në Bullgari gjithashtu ishte ndër temat e diskutuara. Karajaçeva është për një vizitë treditore në Itali për shkak të festimeve me rastin e 24 majit – Ditës së kulturës bullgare dhe të shkrimit sllav.

Më shumë nga rubrika

Iljana Jotova niset për vizitë në Mal të Zi

Zëvendëspresidentja Ilijana Jotova niset sot për një vizitë pune në Mal të Zi. Deri në ditën e premte ajo do të zhvillojë takime me presidentin Millo Xhukanoviç, me kryeministrin Dushko Markoviç, me ministrin e punëve të jashtme Sërxhan Darmanoviç,..

botuar më 19-06-26 11.12.PD
Prof. Antoaneta Hristova

Prof. Antoaneta Hristova: Mungon qëndrim ndaj problemeve të bullgarëve jashtë shtetit

Mungon një sistem dhe një qëndrimi kompleks ndaj problemeve të bullgarëve jashtë shtetit, ka nevojë për krijimin e ministrisë përkatëse. Gjërat në këtë sferë bëhen në mënyrë sporadike, pa strategji dhe objektiva të qarta. Këtë e than në një..

botuar më 19-06-26 11.10.PD

Cveta Karajançeva dhe Sergjej Llavrov shqyrtuan mundësitë për aktivizimin e marrëdhënieve midis Bullgarisë dhe Rusisë

Avionët SU-25 të forcave ajrore bullgare do të rimontohen në Bullgari. Vendi ynë i drejton ftesë Rusisë që në afate të përshpejtuara inxhinierë dhe specialistë rusë të përfshihen në veprimtaritë mbi remontin. Këtë e deklaroi kryetarja e Kuvendit..

botuar më 19-06-26 10.58.PD