Festivali Ndërkombëtar Muzikor “Akordeomanija-2019” fillon në qytetin Pleven

Në qytetin Pleven nisi Festivali Ndërkombëtar Muzikor “Akordeomanija-2019”. Forumi muzikor, i cili vazhdon deri më 9 qershor filloi me një numër rekord pjesëmarrësish dhe miqsh. Kjo është ngjarja e parë për nga lloji i vet tek ne në parimin konkurrimi, në të cilin do të ketë klasa mjeshtri, koncerte dhe takime me emrat e mëdhenj në artin e fizarmonikës.

Festivali ka katër drejtime – muzikë klasike dhe dëfryese, muzikë dhome dhe folklor. Një novitet në kategorinë “Folklor” janë kërkesat ndaj fizarmonicistëve të prezantojnë jo vetëm mjeshtëritë e veta, por dhe një aftësi t’i shoqërojnë këngëtarët popullorë dhe instrumentistët. Juria ndërkombëtare përfshin përfaqësues nga Rusia, Franca, Serbia dhe Bullgaria. Për herë të parë tek ne ka do të zhvillohet dhe seleksionimi për pjesëmarrës në garën “Trofeu Botëror” të Konfederatës Botërore të Fizarmonikës.

Në koncertet të cilat e shoqërojnë programin e festivalit, marrin pjesë fizarmonicisti rus i njohur botërisht Jurij Shishkin, Pllamen Dimitrov dhe Angell Çakërov.

Më shumë nga rubrika

Sot ndahemi me Millço Levievin – një muzikant i shquar me trashëgimi të paçmueshme muzikore

Xhaz muzikanti i madh vdiq më 12 tetor në Selanik, ku jetonte gjatë viteve të fundit me bashkëshorten e tij - këngëtarja Viki Almazidou. Adhurimi është sot (18.10), në sallën e kryeqytetit “Bëllgarija”. Millço Leviev është xhaz muzikanti i parë..

botuar më 19-10-18 10.43.PD

Todor Bakardjiev: “Pjesëmarrja dhe çmimi i festivalit në Sinsinati janë një frymëzim i madh për ne”

Para disa ditësh në qytetin Sinsinati (SHBA) mbaroi edicioni i parë i Cincinnati Public Schools International Jazz Festival.Bashkë me orkestra nga 22 shkolla nga SHBA-ja mori pjesë gjithashtu Xhaz-Bendi i Shkollës Muzikore Kombëtare “Ljubomir Pipkov” me..

botuar më 19-10-17 12.18.MD

Teatri Operistik i Stara Zagorës para publikut të Sofjes – pas premierës në Itali dhe para fillimit të sezonit të ri

“Jemi të lumtur se kemi mundësi të realizojnë shfaqje aq interesante. Falënderojmë bashkinë e Stara Zagorës dhe Ministrinë e Kulturës për përkrahjen e vazhdueshme” – këto janë fjalët e drejtorit të Teatrit Operistik të qytetit Stara Zagora –..

botuar më 19-10-13 9.00.PD