Me dyshim për pastrimin e parave hetuan një zyrë të biznesmenit Ivo Prokopiev

Ivo Prokopiev
Foto: arkiv

Prokuroria e Specializuar kontrolloi zyrat e firmës “Allfa finans” të lidhur me biznesmenin Ivo Prokopiev. Aksioni ishte në lidhje me një hetim për pastrimin e parave pas shitjes së aksioneve të ndërmarrjes “Kaolin” e cila më parë u privatizua dhe pas kësaj u shit. U morën dokumente, kontrollohen transaksione biznes. Nuk kontrollohet punimet e botimit të Prokopievit. Këtë e tha i ngarkuari me postin shef të Prokurorisë së Specializuar Dimitër Petrov. Prokurorisë iu dorëzuan vullnetarisht dokumentet e kërkuara, komentuan nga firma “Allfa Finans”. Vet Prokopievi vlerësoi aksionin si reprezalje kundër tij, sepse dokumentet mund të kërkoheshin në rrugë administrative.

Më shumë nga rubrika

Ministrat Ekaterina Zaharieva dhe Elmar Mamadjarov

Azerbajxhani mbështetet tek qendra e shpërndarjes së gazit “Ballkan”

Azerbajxhan beson se qendra bullgare e shpërndarjes së gazit “Ballkan” do të ndihmojë furnizimin me gaz natyror jo vetëm të Bashkimit Evropian, por edhe të gjitha shteteve të Ballkanit Perëndimor, tha në Baku Ministri i jashtëm i Azerbajxhanit..

botuar më 19-06-24 5.38.MD

Shkupi duhet të çmontojë simbolet e falsifikuara të shtetësisë maqedonase, kërkojnë nga VMRO-ja

Negociatat eventuale për anëtarësim të Maqdonisë së Veriut në Bashkimin Evropian janë lidhur me çmontimin e falsifikimeve për shtetësinë maqedonase, tha eurodeputeti bullgar dhe zv. kryetar i partisë qeverisëse VMRO Angell Xhambazki. Në lidhje me..

botuar më 19-06-24 5.15.MD
Zv. Prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev para mediave

Është neutralizuar një grup për trafik të migrantëve përmes Bullgarisë

Prokuroria në Sofje njoftoi   se pas një operacioni të madh ndërkombëtar është neutralizuar grupi më i madh i cili ka vepruar deri tani në Bullgari për trafik të migrantëve  përmes territorit bullgar. Grupi i përbërë prej qytetarëve vendas dhe..

botuar më 19-06-24 2.51.MD