Azerbajxhani mbështetet tek qendra e shpërndarjes së gazit “Ballkan”

Ministrat Ekaterina Zaharieva dhe Elmar Mamadjarov
Foto: mfa.bg

Azerbajxhan beson se qendra bullgare e shpërndarjes së gazit “Ballkan” do të ndihmojë furnizimin me gaz natyror jo vetëm të Bashkimit Evropian, por edhe të gjitha shteteve të Ballkanit Perëndimor, tha në Baku Ministri i jashtëm i Azerbajxhanit Elmar Mamadjarov, i cili u takua me homologen e tij bullgare Ekaterina Zaharieva. Të gjitha projektet në degën e energjetikës zhvillohen brenda afateve të paracaktuara dhe Bullgaria është një pikë e rëndësishme e transitit të gazit, tha Mamadjarov. Mendoj se Korridori Jugor i Gazit është i rëndësishëm për tërë regjionin, jo vetëm për vende të ndryshme. Lidhja ndërsistemore e gazit Bullgari-Greqi do të na sigurojë diversifikim të vërtetë energjetik. Po punojmë për realizimin e projektit për qendrën shpërndarëse “Ballkan” dhe për konektivitetin e rrjetit tonë energjetik me të gjitha shtetet fqinje, i shpjegoi mikpritësit Ministrja Zaharieva.


Më shumë nga rubrika

Nuk do të ketë makina votimi vetëm në zgjedhjet vendore

Është hedhur poshtë mundësia për votim me makina vetëm në zgjedhjet vendore, vendosi përfundimisht Komisioni Juridik pranë Kuvendit Popullor. Pas zgjedhjeve lokale më 27 tetor sivjet në të gjitha pikat e votimit me më shumë se 300 votues do të..

botuar më 19-07-23 5.44.MD

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut do të bashkëpunojnë në luftimin e trafikut të qenieve njerëzore

Ministri i punëve të brendshme i Maqedonisë së Veriut Oliver Spasovski dhe zëvendëskryeministri bullgar dhe ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov nënshkruan në Ohër procesverbal bashkëpunimi në sferën e kundërvënies së trafikimit dhe tregtisë..

botuar më 19-07-23 5.32.MD

Bullgaria dhe Kroacia do të forcojnë partneritetin në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes

Aktualisht, kur sfidat vështirë mund të parashikohen, Bullgaria dhe Kroacia do të forcojnë bashkëpunimin dhe do të zhvillojnë konsultime të rregullta për temat kyçe të rendit të ditës të Evropës dhe regjionit. Të dyja vendet do të punojnë fortë në..

botuar më 19-07-23 5.09.MD