Me tingëllimat e zileve u hap Tubimi “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”

Tubimi kombëtar Rozhen 2019
Foto: BTA

Me tingëllimat e zileve presidenti Rumen Radev hapi Tubimin e Krijimtarisë Popullore dhe të Blegtorisë “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”. Mijëra njerëz nga vendi dhe nga jashtë mbërritën në lëndinat e Rozhenit të malit Rodopa. “Bullgaria do të ishte tepër e varfër pa magjinë e këngës së Rodopeve dhe pa tingujt jetëdhënës të gajdes”, tha kreu i shtetit. Për të hapur tubimin në skenë doli dhe zëri kozmik i Bullgarisë Valja Ballkanska, e cila që nga viti 1961 është ndër pjesëmarrësit. Më se 3500 janë pjesëmarrësit në konkursin folklorik nga të gjitha këndet e vendit. Ata do të shfaqin krijimtarinë e tyre në katër skena në vazhdim të tre ditëve – nga 19 deri më 21 korrik. Për herë të parë do të prezantohet dhe një grup folklorik të bullgarëve nga Bezarabia e Ukrainës. Tubimi i parë në rajonin e malit Rozhen u organizua në vitin 1898.

Më shumë nga rubrika

Nuk ka nivele të rritura të rrezatimit përgjatë bregdetit verior të Detit të Zi

Nuk ka rritje të sfondit gama të rrezatimit përgjatë bregdetit verior të Detit të Zi. Këtë e vendosi një kontrollim i laboratorit të lëvizshëm të Centralit Atomik Elektrik “Kozoluduj”. Matja u realizua në të gjitha vendbanimet përgjatë bregdetit verior të..

botuar më 19-08-20 5.37.MD
Zonja Avramova dhe zoti Milevski

Ministritë regjionale e Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut nënshkruan një Memorandum për mirëkuptim

Ministrja e zhvillimit regjional Petja Avramova dhe ministri i vetadministrimit vendor të Republikës së Maqedonisë së Veriut Goran Milevski nënshkruan në Shkupë një Memorandum për Mirëkuptim midis të dy ministrive. Para ceremonisë delegacionet e të dy..

botuar më 19-08-20 4.56.MD

Bullgaria dhe Jordania do të këmbejnë përvojë në luftimin e radikalizmit

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva u takua me Ministrin e Punëve të Jashtme të Mbretërisë Hashemite të Jordanisë Ayman Safadi, me të cilin shqyrtuan mundësinë për këmbim përvoje dhe bashkëpunim në luftimin e..

botuar më 19-08-20 3.26.MD