Një aventurier bullgar ndihmon dy fëmijë

Foto: arkiv personal

Krum Krumov, një aventurier bullgar, përkthyes dhe triathlonist, filloi një udhëtim bamirës me biçikletë nga qyteti bullgar Sozopoll pranë Detit të Zi deri një qytetin spanjoll Santiago de Compostela. Qëllimi i tij është që të grumbullojë mjete për kurimin e dy fëmijëve – një vajzë bullgare në moshën 3 vjeçe dhe një vajzë 12 vjeçare me origjinë bullgaro-polake. Nëpërmjet rrjeteve sociale Krum tashmë shpalli fushatën e vet bamirëse në Bullgari dhe në Poloni. Aventurieri do të kalojë rreth 5000 kilometra. Itinerari i udhëtimit të tij është simbolik. Fillimi është tek kisha “Shenjtorët Kirill dhe Metodi” në Sozopoll. Pas kësaj Krumov do të kalojë përmes vendeve ballkanike dhe Italisë, nërsa nga Franca do të nisë në rrugën e njohur të pelegrinëve të Shën Jakovit, kushtuar Jakov Zavedeevit (një prej 12 Apostujve të Krishtit) dhe do të arrijë deri te kisha “Shën Jakov” në Compostela.

Më shumë nga rubrika

Mësues-novatorë rrisin me dashuri “të ardhmen e Bullgarisë”

Disa ditë pas fillimit të vitit të ri shkollor po vazhdojmë të flasim për reformat në arsimin bullgar dhe për risitë administrative, të cilat hyjnë në shkollën bullgare. Krahas ditarit elektronik dhe klasave interaktive, të cilat ekzistojnë vetëm në..

botuar më 19-09-18 4.47.MD

Shëtitjet nëpër gjurmët e personaliteteve të njohur zbulojnë detaje të panjohura nga historia e Sofjes

Në historinë e vet mijëvjeçare, kryeqyteti bullgar ka kaluar përmes sprovave dhe peripecive të shumta, por ka mundur të ruajë trashëgiminë e vet të pasur historike nga epokat e ndryshme të ekzistencës së vet. Në ditët tona Sofja po vazhdon të..

botuar më 19-09-17 1.28.MD

Tramvaji i parë në kryeqytet - çudia me të cilën filloi shekulli i 20 bullgar

Drita e rrugëve të elektrifikuara dhe e shtëpive ndriçoi rrugën në shekullin e njëzet  të kryeqytetit të ri bullgar Sofja. Mirëpo, shekulli i ri u shënua edhe me një ngjarje tjetër epokale – nisja e tramvajit të parë. Fjala “çudi” për..

botuar më 19-09-17 11.36.PD