Kryeministri Borisov: Orientimi gjeopolitik i Bullgarisë është drejt BE-së dhe NATO-së

Kryeministri Bojko Borisov
Foto: BGNES

Orientimi ynë politik akoma para shfaqjes së partisë GERB është lidhur me Bashkimin Evropian dhe NATO-në, deklaroi Kryeminisri Bojko Borisov në fillimin e mbledhjes së sotme të qeverisë. Ai e nënvizoi këtë, duke pasur parasysh skandalin e ashtuquajtur “të spiunimit” dhe akuzën ndaj kryetarit të lëvizjes “Filorusët” Nikollaj Malinov. Sipas fjalëve të Kryeministrit marrëdhëniet ndërmjet Bullgarisë dhe Rusisë nuk mund të shqyrtohen në mënyrë të njëanshme.

“Secili e ka të drejtën të zhvillojë veprimtari në organizata joqeveritare. Ka njerëz, të cilët përkrahin ndonjë fe tjetër, ndonjë kulturë tjetër, disa e duan Rusinë, të tjerët – SHBA-në. Por kur ka diçka të papranueshme për ne, Ministria e Punëve të Jashtme reagon”, tha Kryeministri.


Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar me kushte për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut

Presidenti Rumen Radev   shprehu shqetësim  nga mungesa e përparimit në punën e Komisionit të përbashkët mbi çështjet historike dhe arsimore midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Përpara anëtarëve bullgarë të Komisionit Radevi theksoi se Sofja..

botuar më 19-09-18 5.52.MD

Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve në planin “Juncker” të BE-së

Bullgaria është në vend të katërt në BE për nga tërheqja e investimeve në kuadrin e planit “Juncker”. Këto të dhëna janë shpallur nga Komisioni Evropian. Vendet janë të renditura për nga tërheqja e financimit në lidhje me Produktin e tyre të..

botuar më 19-09-18 4.50.MD
Këshilli i Ministrave

Një Këshill Koordinues do të monitorojë luftën kundër korrupsionit

Këshilli i Ministrave po krijon një mekanizëm kombëtar për monitorim të kundërvënies së korrupsionit dhe kriminalitetit të organizuar, të reformës së gjyqësorit dhe epërsisë së ligjit. Kjo është një masë e rekomanduar nga Komisioni Evropian..

botuar më 19-09-18 4.11.MD