Ambasada britanike në Sofje me deklaratë për skandalin e spiunimit

Foto: EPA/BGNES

Ndjekim me interes informacionet e organeve kompetente bullgare të lidhura me rastin e spiunimit të supozuar. Mbretëria e bashkuar përkrah përpjekjet e Bullgarisë për të mbrojtur interesat e saj kombëtare kundër kërcënimeve të jashtme, sepse ajo është partnere e afërt dhe aleate në NATO. Kjo është shkruar në deklaratën e misionit diplomatik të publikuar në rrjetin social Facebook sa i përket hetimit të autoriteteve bullgare për rastin me lëvizjen “Filorusët”.


Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar me kushte për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut

Presidenti Rumen Radev   shprehu shqetësim  nga mungesa e përparimit në punën e Komisionit të përbashkët mbi çështjet historike dhe arsimore midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Përpara anëtarëve bullgarë të Komisionit Radevi theksoi se Sofja..

botuar më 19-09-18 5.52.MD

Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve në planin “Juncker” të BE-së

Bullgaria është në vend të katërt në BE për nga tërheqja e investimeve në kuadrin e planit “Juncker”. Këto të dhëna janë shpallur nga Komisioni Evropian. Vendet janë të renditura për nga tërheqja e financimit në lidhje me Produktin e tyre të..

botuar më 19-09-18 4.50.MD
Këshilli i Ministrave

Një Këshill Koordinues do të monitorojë luftën kundër korrupsionit

Këshilli i Ministrave po krijon një mekanizëm kombëtar për monitorim të kundërvënies së korrupsionit dhe kriminalitetit të organizuar, të reformës së gjyqësorit dhe epërsisë së ligjit. Kjo është një masë e rekomanduar nga Komisioni Evropian..

botuar më 19-09-18 4.11.MD