Kryeprokurori Sotir Cacarov e përkrah kandidaturën e Ivan Geshevit për pasardhës të vet

Ivan Geshev
Foto: BGNES

Prokurori i përgjithshëm Sotir Cacarov pohoi vendimin e vet për përkrahjen e kandidaturës për postin e kryeprokuror të Zv.Kryeprokurorit të tanishëm Ivan Geshev. Dje Komisioni për Atestim dhe Konkurse në përbërje prej 12 vetave – anëtarë të Kolegjit të Prokurorëve dhe magjistratë, miratoi njëzëshëm kandidaturën e vetme për kryeprokuror të Ivan Geshevit me argumentimin se ai ka kualifikm të domosdoshëm dhe cilësi të larta profesionale për të zënë postin e akuzuesit numër një në Bullgari.

Kandidatura e vetme e Ivan Geshevit provokoi protesta të shumta në vend me kërkesa për garantimin e transparencës dhe të karakterit garues të konkursit për këtë postë të lartë dhe të rëndësishëm shtetëror.


Më shumë nga rubrika

Gallëp: Më se 600 mijë bullgarë janë të prirë të shesin votat e tyre

Më se 600 mijë bullgarë pranojnë, se mund të votojnë kundrejt ndonjë stimuli ose me detyrim, tregon një anketimi i Agjencisë “Gallëp Interneshënëll”. Ky anketim u provokua nga botime, në të cilat thuhet, se çmimi i një vote lëvizet nga 75 deri në 100 euro...

botuar më 19-10-22 3.04.MD

Vietnami do ta ndihmojë Bullgarinë në partneritetin e saj me ASEAN-in

Presidenti Rumen Radev diskutoi në Tokio me Kryeministrin e Vietnamit Nguen Suan Fuk mundësitë e rritjes së këmbimit dypalësh ekonomik, tregtar dhe të investimeve. U shpreh qëndrimi se këmbimi i tanishëm tregtar prej rreth 100 mln dollarësh në vit nuk i..

botuar më 19-10-22 2.12.MD

Presidenti Radev ishte i pranishëm në ceremoninë e kurorëzimit të perandorit të ri japonez

Presidenti bullgar Rumen Radev dhe e shoqja Desisllava Radeva ishin të pranishëm në ceremoninë e kurorëzimit të perandorit të ri të Japonisë Narohuto. Për ngjarjen në Tokio mbërriten 190 delegacione nga tërë planeti. Naruhito u bë perandor i Japonisë në..

botuar më 19-10-22 1.29.MD