Diplomatë të huaj themeluan një Klub të ambasadorëve që flasin në gjuhën bullgare

Foto: BGNES

Ambasadorët e 15 shteteve te ne themeluan një Klub të ambasadorëve që flasin në gjuhën bullgare. Qëllimi i klubit të ri është që t’i takojë diplomatët me përfaqësues të elitës kulturore, shoqërore dhe të biznesit në Bullgari. Themeluesit janë përfaqësuesit në Sofje të Polonisë, Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sllovenisë, Azerbajxhanit, Malit të Zi, Sllovakisë, Hungarisë, Bosnjës e Hercegovinës, Serbisë, Ukrainës, Rumanisë, Moldavisë, Kazakistanit dhe Mongolisë. Pak më vonë do të përfshihet akoma një ambasador.

Më shumë nga rubrika

Baza bullgare

Për në Antarktidë u nis ekspedita e 28-të bullgare

Grupi i parë i ekspeditës së 28-të bullgare në krye me profesorin Hristo Pimpirev u nis për në Antarktidë. Grupi i parë përbëhet nga 11 veta – logjistikë, të cilët do të shkrijnë bazën. Do të ndërtohet dhe një laborator i ri. Presidenti Rumen Radev i..

botuar më 19-11-13 7.01.MD

Në Sofje Bullgaria dhe Shqipëria diskutojnë stimulimin e kontakteve të biznesit

Zëvendës ministrja e ekonomisë Lilija Ivanova dhe Etjen Xhafaj, zëvendës ministër për Evropën dhe punët e jashtme diskutuan iniciativën për stimulimin e marrëdhënieve ekonomike midis Bullgarisë dhe Shqipërisë. Theksi u vu mbi konektivitetin energjetik,..

botuar më 19-11-13 4.51.MD
Bojko Borisov

Nuk do të rriten tatimet për biznesin

Kryeministri Bojko Borisov deklaroi, se nuk do të ketë ndryshim në politikën tatimore të Bullgarisë. Në një ceremoni të dorëzimit të çmimeve “Zoti dhe Zonja Ekonomi” për vitin 2019 ai theksoi, se qeveria harxhon në mënyrë të arsyeshme në kushtet e borxheve..

botuar më 19-11-13 4.13.MD