Ekonomia shpreson gjithnjë e më shumë tek pensionistët

Foto: arkiv

Njerëzit e moshuar bëhen një aktiv gjithnjë e më i vlefshëm në tregun e punës, deklaroi sot në Parlament Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Biser Petkov. Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Sigurimeve në fund të 2018-ës mbi 197 mijë pensionistë që marrin pension personal në bazë të stazhit të sigurimit dhe moshës po vazhdojnë të punojnë dhe t’i paguajnë sigurimet e tyre, vuri në dukje Ministri. Rritja e punësimit ndër të moshuarit është një tendencë e qëndrueshme që nga viti 2012. Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave punësimi i njerëzve të moshës nga 55 deri në 64 vjeç është rritur me 15 % - nga 45,7% gjatë 2012-ës deri në 60,7% - gjatë 2018-ës.

Më shumë nga rubrika

Çmimet në tregun e pronave të paluajtshme në Sofje mbeten të qëndrueshme

Gjatë tetorit të vitit 2019 tregu i pronave të patundshme në qytetin e Sofjes karakterizohet me nivele të qëndrueshme të çmimeve. Këtë e pohojnë analistët e kompanisë prijëse në këtë sektor “Bulgarian Properties”. Çmimi mesatar i banesave të..

botuar më 19-11-13 12.52.MD

Sipas statistikës inflacioni vjetor është 2,4 për qind

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se në Bullgari inflacioni për tetor në krahasim me shtetorin është 0,8%, kurse që nga fillimi i vitit (tetori 2019 kundrejt dhjetorit 2018) është 2.5 për qind. Inflacioni vjetor për teteorin e vitit..

botuar më 19-11-13 12.13.MD

Kuvendi po diskuton buxhetin shtetëror për vitin 2020

Në praninë e shumicës së ministrave nga qeveria e Kryeministrit Bojko Borisov, deputetët diskutojnë në sallën plenare në lexim të parë buxhetin shtetëror për vitin 2020. Projekti parashikon për herë të parë prej 11 vjetësh e këtej saldo zero –..

botuar më 19-11-13 12.01.MD