Резултати : Autor Vlladimir Sëbev

Në praninë e Kryeministrit Borisov “Bulgartransgaz” dhe “Konsorciumi Arkad” nënshkruan marrëveshje për ndërtimin dhe fillimin e eksploatimit të infrastrukturës së transmetimit të gazit nga kufiri bullgar me Turqinë deri në atë me Serbinë.

„Rryma Turke“ kalon përmes Bullgarisë –çfarë fiton vendi ynë dhe regjioni?

Më në fund thashethemet dhe dyshimet në se gazsjellësi i madh “Rryma Turke” nga Rusia përmes territorit të Turqisë deri në Serbi, Sllovaki, Hungari dhe Austrin do të kalojë dhe përmes Bullgarisë, apo do të na rrethojë, ishin sqaruar dhe tani gjërat..

19.09.19 в 12:50 |
Briefing i Ministres Temenuzhka Petkova për centralin atomik “Belene” në godinën e Ministrisë së Energjetikës. Në fotografi janë drejtori ekzekutiv i Holdingut Bullgar të Energjisë Zahklen Koen, Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova dhe drejtori ekzekutiv i Kompanisë Elektrike Kombëtare Ivan Jonçev

A do t’i sjellë numri 13 fat të mirë centralit atomik “Belene”?

Ditën e martë 13 firma parashtruan kërkesa në Sofje për pjesëmarrje në realizimin e projektit për centralin e dytë atomik “Belene” në bregun e lumit Danub. Brenda një afati prej 90 ditësh ekspertë bullgarë do të analizojnë ofertat dhe do të thonë se..

21.08.19 в 13:03 |

Sa para nxjerrin dhe për çfarë harxhojnë familjet bullgare

Bullgarët fitojnë pak dhe harxhojnë pak. Ata janë në vendin e fundit të klasifikimeve evropiane për konsumim për frymë të popullsisë në sfondin e nivelit të mesëm për BE-në nga 56 për qind. Niveli i të ardhurve dhe i shpenzimeve të familjeve..

21.08.19 в 12:10 |

Çfarë makinash nget dhe blen bullgari?

Bullgarët pa makina nuk munden. Kjo vihet re nga të dhënat për numrin e automobilave dhe të popullsisë në vend.Tek ne ka 7 milionë veta dhe sipas policisë rrugore automobilat në Bullgari janë rreth 4 milionë. Më interesante është pyetja se çfarë..

15.08.19 в 14:22 |

“Kriza e derrave” – kërcënim për tryezën dhe për ekonominë bullgare

Në Bullgari aktualisht po rritet me vrull vala e murtajës afrikane të derrave, kundër së cilës nuk ka ilaç dhe e cila është mjaft infektuese për derrat e rritur në oborret familjare, për ata në fermat e mëdha për derrat e egër. Shpëtimi i vetëm është..

09.08.19 в 16:08 |

Çfarë lloj pushimi mund t’i lejojë vetes bullgari?

Gjatë viteve të fundit rrogat në Bullgari rriten mesatarisht 7-10% për vit, por përsëri mbeten më të ulëtat në Bashkimin Evropian ku rroga mesatare e punës është rreth 600 euro në muaj. Sipas sindikatave për jetën normale të një familjeje me katër anëtarë..

06.08.19 в 12:57 |

Hapi i parë për ndërtimin e qendrës shpërndarëse evropiane të gazit në Bullgari

Bullgaria nuk ka depozitime të konsiderueshme të gazit, as treg të madh të gazit, mirëpo ka ambicie evropiane në këtë degë. Bëhet fjalë para së gjithësh për projektin për ndërtimin e qendrës së madhe shpërndarëse të gazit dhe bursë, e cila do të..

02.08.19 в 16:14 |

Bankat bullgare e çuan vendin tonë drejt eurozonës

Bankat bullgare i përballuan stres-testet dhe kontrollet e kapitalit dhe aktiveve, bëri të ditur Mekanizmi i Vetëm Mbikëqyrës i Bankës Qendrore Evropiane. Përmes testeve kaluan 6 banka bullgare – 4 prej bankave më të mëdha UniCredit Bulbank, Banka..

30.07.19 в 15:22 |
Dhënia e dekoratave vjetore “Ekonomia në dritë”

“Nuancat gri” në ekonominë bullgare

Një pjesë e madhe  nga ekonomia bullgare punon në përputhje me ligjet duke paguar të gjitha taksat, rrogat e punës dhe sigurimet e personave të punësuar. Por, ka dhe një sektor i ekonomisë sonë i cili funksionon në mënyrë jolegale ose gjysmë legale, por..

03.07.19 в 15:52 |

A do të pakësohet Tatimi mbi Vlerën e Shtuar?

Në ekonomi nuk ka siguri të madhe dhe çdo gjë zhvillohet dhe ndryshon në një drejtim më të mirë, apo më të keq. Një prej shtyllave të sigurta të ekonomisë bullgare janë bordi valutor me kursin e tij të fiksuar ndaj levit dhe euros, tatimi i unifikuar..

11.06.19 в 14:28 |