Мадона може да не пее на Евровизия

Участието на Мадона в Евровизия бе подложено на съмнение, след като организаторите на конкурса заявиха, че все още не е подписан договор с нея.Вчера изпълнителният ръководител на конкурса Джон Ола Санд заяви, „Европейският съюз за радио и..

публикувано на 14.05.19 в 13:43

Национална библиотечна седмица

В рамките на националната библиотечна седмица (13-17 май), преминаваща под наслов „Книгите са само началото …“, днес във фоайето на най-голямото училище в Балчик – гимназия „Христо Ботев“, бе открита зона на книгата.Инициативата е на централната..

публикувано на 14.05.19 в 13:34

"Кармен" на варненска сцена

„Кармен“ на великия френски композитор Жорж Бизе ще бъде на сцена тази вечер във Варна. Опера в четири действия, ще бъде изпълнена на френски език с надписи на български и английски език. В нея ще участва и Варненската детско-юношеска опера...

публикувано на 14.05.19 в 06:00

Моноспектакълът "Черното пиле" отново на варненска сцена

Моноспектакъл на Мариус Куркински. В “Черното пиле” Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле" "Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и..

публикувано на 13.05.19 в 06:04

300 варненчета излизат на една сцена за грандиозен концерт-спектакъл

Грандиозен концерт-спектакъл ще събере повече от 300 участници на сцената на Държавна опера - Варна тази вечер от 18 часа. Той е озаглавен "Молитва за децата на България" и в него участие ще вземат възпитаниците на художествените състави при..

публикувано на 12.05.19 в 08:53

Китай и Филипините, а между тях - Наталия Бояджиева

Наталия Бояджиева е журналист, пътешественик, преподавател. Тя обича да пише и разказва за преживяванията си, а двете книги, които свързваме с името й, са посветени на Китай и Филипините. Авторката не крие любовта си към Китай и най-вече към китайците,..

обновено на 11.05.19 в 10:48

Симфоничен концерт за Деня на Европа

9 май 2019, четвъртък, 19 часа  Основна сцена Диригент  Пьотр Сулковски Солист  Людмил Ангелов (пиано) Програма: Войчех Килар - Полонез из музиката към филма „Пан Тадеуш“(режисьор Анджей Вайда) Фредерик Шопен - Концерт за пиано и оркестър №..

публикувано на 09.05.19 в 10:09

"Варненско лято" започва с „Опит за летене” по Радичков

43 събития са предвидени за 11-те дни на 27 Международен театрален фестивал „Варненско лято”. Той ще се проведе от 1 до 11 юни. Над 30 са спектаклите от българската и международната селекция, от паралелната програма и модула „Шоукейс”. Кросоувър..

публикувано на 08.05.19 в 15:22

"MAMMA MIA!" на Софийската Опера и Балет идва във ВАРНА !

Преди по малко от една година водещият ни оперен театър в България започна нещо революционно. След доказаният си дългогодишен успех с оперни и балетни шедьоври отдавна оценени не само от родна публика но и в Русия, Япония, Полша, Германия, Италия,..

публикувано на 08.05.19 в 11:01

Чуйте "Духът на Виена" във Варна днес със струнно трио „Фогл“

Духът на Виена може да чуете днес - на 8 май в Градската галерия със струнно трио „Фогл“ от Австрия. Концертът е от модула Musica da camara на Европейския музикален фестивал, а сред елитните музиканти има и българска следа. Това са Ива Николова,..

публикувано на 08.05.19 в 09:22