Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Листник: Доктор Емилова ми откри диабет

Борбата със стреса причинява много болести на дългогодишен учител. Качват се килограмите, кръвната захар, холестерола. Човек се чувства все по-уморен, но не знае причината. Историята на един пациент на д-р Емилова.

Казвам се Татяна Листник. При д-р Емилова ме доведе умората и задуха, който изпитвам когато вървя. Чувствах се тъжна и болна.

Какви бяха диагнозите?

Като дойдох при д-р Емилова, тя ми откри диабет тип 2. Бях много напълняла, имах две камъчета в двата бъбрека, разширен черен дроб. Показателите на кръвта ми не бяха добри - висок холестерол и пикочна киселина, имам  даже омазнен черен дроб. Всичко това ми го откриха тук.

Вие редовно ли ходихте на лекар преди това?

Не, много бързах, имах много работа. Бях много гневна учителка, защото децата не искаха да учат, нямах време за нищо - постоянно измислих как да ги ангажирам, но те не искаха да учат и това много ме притесняваше. Аз се успокоявах със сладкишчета и така  стигнах до това.

Какво се случи след първия Ви престой в клиниката на д-р Емилова?

Първият престой – така ме очарова всичко! Бях впечатлена  от отношението на всички лекари. Аз получих на 15-ия ден един обрив по цялото тяло и ако не бях тука, щях да се изплаша много, но тук д-р Емилова ме успокои. Добре, че бях тука, а не направих програмата на плодове, чай и мед  в къщи.

Какво каза д-р Емилова?

Каза, че излизат токсини от организма. Доста мазнини свалих през първия престой - 8 кг мазнини, 11 килограма общо свалих . Продължих захранването според  дадените ми указания. На контролния преглед - на 40-тия ден, бях с нормални резултати на гликозата в кръвта, нямаше камъчета в бъбреците.

Колко бяха големи?

Малки са били, безболезнено се излезли. На контролния преглед вече и черния дроб беше слабо омазнен.

Какво ви доведе отново тук ?

Появиха се пак тези обриви. Аз се изплаших, защото в къщи си правех кратки гладувания, и затова исках да бъда близо до д-р Емилова.

Кой ден сте сега и какво се случва с Вас? Кожата на лицето Вие с онази свежест, която имат хората, които прилагат програмата на д-р Емилова ?

Да, чувствам се перфектно. Сега съм на шестия ден. Обривите започват да завяхват, не се появяват нови, защото тя ми изписа едно розово масло в с лактобацили и това много добре ми действа.

Остана ли нещо за до излекуване?

Черният дроб е първа степен омазнен, килограмите са още много. 19 килограма съм свалил а за тези четири месеца спазване на диетата, която ми е предписала д-р Емилова - много салати, плодове и един път седмично- месо или риба. Млечни произведения изобщо не използвам.

Вие с колко лекарства дойдохте тук?

Забравих и за кръвното, бях с лекарства за кръвното. Другите не ги знаех, аз Ви казах, че не съм ходила да се проверявам на лекар. Сега гликирания хемоглобин е нормален- това означава, че три-четири месеца напред се следи как се движела кръвната захар и тя е била нормална.

Ще продължите ли да спазвате съветите на д-р Емилова за здравословен живот и след като си тръгнете?

О, да , непременно!  Много се радвам, че я има клиниката. Много съм благодарна на д-р Емилова и на всички в клиниката съм благодарна. Щастлива съм,че успях да дойда тук. Върнах си радостта от живота .

Знаете ли, че това е изречение, коетого чувам от почти  всеки човек  в клиниката на д-р Емилова?

Истина е - бях тъжна и гневна, трудно се движех. Чувствах се болна. Не вярвах на моите лекари, защото единият ми е приятел и не взе никакви мерки като му казах, че така се чувствам.

Само промяната в начина на хранене може да доведе до реална промяна и човек да се чувства добре!

Да, оказа се така. Но тука има и много танци, басейн, който ми дава възможност да плувам много, китайска гимнастика, йога... Не че съм перфектна на всяко място, но съм доволна, че ги има и това ми помага.



Клиниката на д-р Емилова е в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена" – хотел „Азалия". Телефонът за информация е  0888 951 288.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27