Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравословното хранене е начин на живот!

| обновено на 20.08.17 в 19:17

Цяла фамилия от Пазарджик се е посветила на здравословния начин на живот. През 90-те години при д-р Емилова идват бабата и дядото, след това показват на своите дъщери какви са резултатите и те също започват да се хранят и да живеят здравословно. Срещам в клиниката семейството на 5-годишния Любчо, който е с родителите си и всички заедно правят програмата. Майката Ивелина споделя:

 Любчо направи 5 дни програма на плодове, чай и мед и след това толкова захранване. В нашето семейство се храним здравословно и той се храни по същия начин. Той се роди секцио по независещи от мен причини, кърмих го само 3 месеца и той от малък започна да боледува често. Разви алергия към антибиотици, разви алергия към климатици и затова реших да дойдем при д-р Емилова, за да можем да направи по-стриктно и дълга програма.

За първи път ли прави програма на плодове, чай и мед?

Не, в къщи по 2 -3 дни е бил на плодове и чай, когато започне да се разболява. Много често сме се справяли така. След като ходи на градина и там се храни по начин, който не е съобразен с неговите заболявания, решихме да дойдем при д-р Емилова. Още с първия ден на програмата той започна да спи много добре, спи на отворена врата, диша морския въздух. Сутрин е трудно да го събудя,за да отидем за чай, а в Пазарджик той в 6 часа е буден и е гладен, запушен му е носа... Много добре се отрази цялата 5-дневна програма. Не е гладен и не се оплакваше от това. Само един път той се сети да каже какво би искал да яде. Всичко беше наред и се надявам, че той самият ще проумее, че този начин на хранене е по-добър, за да бъде здрав!

Вие сте цялото семейство в клиниката на д-р Емилова?

Аз,съпругът ми и той сме тук, но цялото ни голямо семейство се храни така. Ангажирали сме баби, дядовци, имаме ранчо, отглеждаме био продукти... Храним се всички както трябва!

Вие самата как се чувствате?

Аз съм много добре. По принцип така се храня - рядко ям месо, млечни продукти. Поддържам килограми, които са идеални за мен.

Това е радио и слушателите няма как да Ви видят, но изглеждате перфектно!

Благодаря!

Въпреки всичко отново правите програмата!

Сега е заради детето, за да му покажем, че и ние ще се храним така, ще правим такива програми. Трябва възрастните да показват на децата начина, по който да се хранят, не може само да го казваме, но като не го правим, те няма как да го правят... Не сме вегетарианци, храним се с месо, с яйца. Но нашите животни се отглеждат на 5 декара свободно, не се дават антибиотици, продуктите не се пръскат, с които се храним. Надявам се да бъдем здрави и младото поколение да бъде наш последовател!

Вие самата боледувате ли?

Аз не съм боледувала от много години. През 2010 година, когато бях при д-р Емилова, ми откриха проблем на яйчниците. Когато се прибрах в Пазарджик се оказа, че имам ендометриоза. Бях на 20 години, направиха ми лапароскопска операция и много скоро след това забременях.

Въпреки ендометриозата,  с програма на д-р Емилова Вие сте родили?

Да! При това само 40 дни след операцията, а лекарят каза, че трябва да се лекувам дълго.... Но в рода ми има ендометриоза- и майка, и сестра ми...

Д-р Емилова е част от нашето семейство. Още през 90-те години, откакто идваха майка и татко. Баща ми има подагра от 30 години и  идва 2 пъти в годината при д-р Емилова. В последните няколко години той пребори болестта и не е имал кризи. Няма как да докажем, но смятаме, че именно програмата на плодове, чай и мед и здравословния начин на живот намалиха пикочната киселина и затова той не получава тежките кризи.

Аз имам много приятелки, на които докато съм в клиниката, им изпращам снимки - на спорта, разходките, гимнастиката... Давам им за пример 5-годишният ми син, който се справи, а те са пълни и не могат да отслабнат. Казвам : "Опитайте! Опитайте!". Надявам се, че все ще бъдем за пример на някого и той ще опита и резултатът ще бъде отличен не само за килограми, но и от здравословна гледна точка. 



До края на август клиниката на д-р Емилова приема пациенти на Боровец. От началото на октомври отново е във Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27