Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да изработиш лично годежния пръстен...

| обновено на 27.08.17 в 21:20

Това направил Димитър Казаков за своята любима Севелина Трифонова. И двамата са от Варна. Познават се още от ученическите си години. За кратко имали връзка, след това пътищата им се разделили. Срещнали се отново преди няколко години на рождения ден на Митко, за да открият, че взаимно се допълват и могат да извървят заедно пътя на Любовта. А той "минава" през цялото земно кълбо. Готови са да обиколят света, за да открият своето място на спокойствие, свобода и сигурност.... Така Севелина определи представата си за щастлив дом. А Димитър казва, че е готов да направи необходимото, за да се случи това...

Севелина и Димитър сега отново са в родна Варна, в подготовка на тържественото произнасяне на "ДА". И продължават с изненадите - заменили са традиционната сватбената торта с шоколад, който ще разбиват с чукове и ножове...

 Габриела Гаврилова се срещна с бъдещото семейство Казакови.

Как човек разбира, че другият е неговата "половинка"?

Димитър: По-скоро е усещане. Има момент, в който осъзнаваш, че няма какво друго да търсиш. Може би идва с времето. Може би идва с човека, може би и двете идват заедно.

Какво е най-важно да видиш в жената, за да кажеш, че това е "ТЯ"?

Димитър: Начинът, по който си подхождаме, по който мислим...Странни хора сме и е много изненадващо, че открих човек, с който така да се напасваме ...

Колко време Ви беше необходимо, за да установите, че сте открили своята половинка?

Димитър: Не много. Може би няколко месеца...

Севелина: На мен ми беше достатъчен 1 ден.

Снимка

Много бързо реагираш?

Севелина: Да, може би аз съм знаела по-добре какво съм търсела... Усещаш, че  когато си говориш, е все едно да говориш със себе си... идеите са еднакво странни, имаме еднакви разбирания за бъдещето си...

Защо избрахте Варна за своята сватба?

Семейството и родители, приятелите.... Много от тях са на различни места по света и това е единственото място, където имаме пресечна точка и може да се съберем..

Варна във Вашия живот?

Севелина: За нас това е ДОМЪТ. Мястото, където се завръщаме, където и да сме. 

Колко години от Вашия живот е извън Варна?
Севелина: 15 години.

Димитър: 10 години.

Как виждате сега Варна?

Димитър: Със сигурност е променена за добро, което се очаква и от хората.

Севелина: И аз виждам много подобрения.... центърът, цветенца, опитват се да го направят по-приятно място за живеене. Естествено, върви си с проблемите, но не очаквам, че толкова бързо всичко ще се реши. Промените обаче се виждат и те са за добро.

След сватбата  къде ще живее младото семейство?

Севелина: Отново в  Англия. Летя на следващия ден след сватбата. Там сме се установили, там правим това, което искаме, без много трудности. Двамата усещаме, че това е нашето място. Срещаме повече разбиране за нещата, които искаме да правим. Работим без да търсим връзки и без някакви усилия, правим всичко ние самите и това се оценява. Нямаме толкова пречки, докато във Варна трябва да минеш "през деветте кръга на ада".

Димитър: Много бюрокрация и условности има тук. Във Великобритания нещата са много по-прости и ясни. Но не е гарантирано, че ще останем дълго време в Лондон. Искаме да се преместим на юг, вероятно в Португалия.

Как се отразява Брекзита на живота Ви в Лондон?

Димитър: Валутата стана малко по-евтина, по никакъв друг начин. Аз имам бизнес в Лондон. Заедно с приятели работим в областта на интернет търговията. 


Снимка

Ние се срещаме с Вас след като Вашата майка д-р Катя Казакова сподели, че двамата сте автори на мобилно приложение "Хапче за сън" и там имаше песен на щурец....

Димитър: Аз открих тази песен в интернет....

Кога за последно чухте песен на щурец?

Димитър: Не помня, преди доста време...

Севелина: Вчера. На лозето на баба и дядо, то е в местността Боровец край Варна, бях им на гости и там е абсолютното спокойствие и красота...

Това нещо в Лондон може ли да го усетите?

Севелина: Не, абсурд. Това е другото нещо, което ни липсва там....спокойствието и природата.

А в Португалия ще откриете ли това?

Севелина: Надяваме се. Ще търсим, докато открием своя дом. Важно е усещането за спокойствие, свобода и сигурност в едно. Ние обичаме да пътуваме и няма да спрем да го правим. Била съм в Индия, в САЩ, в Полша...


Снимка

Има ли място по света, където да се чувствате като у дома?

Димитър: Със сигурност - не! Усещанията, които имам във Варна, където съм израснал, са неповторими. Но не съм сигурен, че точно това търся... В момента  новите неща, новите култури, новите гледки са това, което търсим и предпочитаме пред това, където да се чувстваме като у дома. Искаме и децата ми да опознаят света...

Вашето пожелание?

Димитър: На слушателите на Радио Варна - да намерят любовта в живота си и да не ги е страх, да пробват!

Севелина: Мога само да допълня: да са позитивни, да се радват на малките неща в живота. Във Варна има много страхотни неща, които ако ги открием, оценим и се зарадваме, всички ще живеят позитивно и усмихнато!


За хората и пътуването, за срещите и очакванията след официалното "ДА", за любовта, разбирателството и опознаването,  за новите тенденции в грима и онлайн търговията, за модата и различията между България и Великобритания - още в интервюто на Габриела Гаврилова със Севелина и Димитър.



Снимка

Димитър лично изработил годежния пръстен за Севелина. Правил го няколко месеца и признава, че ювелирното изкуство е трудно, но усилията си заслужават. "Много е удобен, той направи и вложи всичко, което обичам", допълва Севелина. И продължава: "Това е може би най-големият подарък от към сантиментална стойност, но ми е правил толкова много подаръци...  и не спира да го прави. С много пътувания... с домашно приготвени храни с формата на сърчице или личице..." А за своите приятели дори направили и сайт, с който да ги поканят на сватбата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Костурков

Строителен предприемач: Най-достъпни са жилищата в големите блокове

Нестабилната икономическа и политическа обстановка в България се отразяват сериозно на строителния бранш. Това коментира за Радио Варна строителният предприемач Атанас Костурков. Той има поглед върху развитието на строителството на страната от 1989 година до днес и допълни, че най-трудно в момента е намирането на качествени кадри в сектора. На..

публикувано на 02.10.24 в 10:00

Рибари настояват за по-голям контрол при улова на рапани в Черно море

20 тона на година е количеството на уловената черноморска бодлива акула от български рибари. Уловът е много по-малък в сравнение с преди няколко години, когато е бил около 150 тона. Това съобщи за Радио Варна генералният секретар на Консултативния съвет за Черно море Йордан Господинов, който е председател на Асоциацията на производителите..

публикувано на 02.10.24 в 08:37

Варна - ключова спирка на бизнес форум, посветен на добрите практики сред брокерите

Варна бе избрана за последна спирка на бизнес форумите в рамките на проекта Real Estate Business Forum Center Works. Темата тази година е „Стандарти на бъдещето в средата на живота“, а целта е да се обсъди визията на местната власт за устойчиво развитие на градовете. Това каза за Радио Варна Снежана Стойчева - управител на компанията..

публикувано на 01.10.24 в 14:51

Peter "Peavy" Wagner (RAGE, REFUGE): Не мисля, че перфекционизмът въобще е даден на човечеството

Интервю с Peter "Peavy" Wagner (RAGE, REFUGE) Една от бандите, които определят стандартите в спийд и пауър метъла RAGE, навъртя четири десетилетия. За това и следващия гост в „От другата страна” е лидерът на немските метъляги Peter "Peavy" Wagner. Сега, ако трябва да обясняваме кои са RAGE и кой е Peavy, начи, не сте си написали домашното...

публикувано на 01.10.24 в 13:25

Добо Мързов: Музиката е универсалното лекарство!

На 1 октомври, когато светът празнува Музиката, Ви срещаме с човека, за когото тя, Музиката, е спасение и смисъл. (бел. ред. Във всеки един ред, в който думата "Музика" се спомене в този текст, тя ще бъде изписана с главна буква - заради силата, която има, и заради заряда, който носи тя за събеседника ни и за всички, които я обичат).  Добо..

публикувано на 01.10.24 в 11:40

105-годишната Евдокия Чочева: В Стара Варна утрото започваше с песен...

105 години навърши на 29 септември Евдокия Чочева - варненка, родена в Гръцката махала, и пазеща духа на Стара Варна в сърцето си. Вероятно най-възрастната варненка е неуморима и с  буден интелект, вълнува се от политическите събития и слуша от сутрин до вечер любимото Радио Варна. Пристрастието ѝ към БНР идва от това, че нейната сестра - Недялка Цанева,..

публикувано на 01.10.24 в 08:00

Урбанист от Дания: Веломрежата във Варна на места не е добре свързана

Морската градина на Варна е невероятна. Такова място нямат Копенхаген и други големи градове. Това сподели специално за Радио Варна датският урбанист Леон Легеланд, след разходката си с велосипед в морската столица.  “Устойчива градска мобилност - хора и публични пространства” беше темата на третото събитие от тазгодишното издание на “Форум за Варна”,..

публикувано на 30.09.24 в 07:20