Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нужна е коренна промяна в храненето!

| обновено на 12.11.17 в 17:05 БНР Новини

Програмата на плодолечение спасява 60-годишен мъж от тежка алергия. След 2 години той може да консумира всичко без да има риск. Всички показатели са в норма и като бонус са свалените 30 килограма. Семейство Нолеви от Хасково.

Казвам се Тодор Нолев. Преди 2 години трябваше да лекувам тежка алергия, която се беше появила 3 години по-рано. С конвенционалните медикаменти не успях, дори и с кортикостероиди. Накрая резултатът беше, че не става. Това е тежка хранителна ортикария. Отговорът на лекарите беше: „То е станало хронично, като не може да го ядеш, няма да го ядеш...” . Стигна се до там, че все по-малко неща можех да консумирам...

Какво се случи след посещението при д-р Емилова?

СнимкаПри ръст 172 сантиметра бях 108 килограма. Видът ми беше много лош. Имах висока пикочна киселина, висока кръвна захар, висок холестерол, всичко беше високо. Тогава д-р Емилова ми каза : „ Не съм сигурна! Ние сме оправяли много алергии, за всички пътят е един – трябва да сте много решен и да го следвате!”

Аз бях толкова ядосан на тази болест, че бях решил да направя каквото трябва. Според д-р Емилова щеше да е необходимо около година – година и половина. И се оказа права.

Измина повече от година, докато всичко се възстанови.

През цялото това време аз мислех само за болестта си и не се теглих. Килограмите бяха бонус. Сега съм 30 килограма по-малко.

За година и половина?

Горе- долу- 2 години.

Новият начин на живот – труден ли е?

Не е лесен, защото човек трябва да реши, от там идва всичко. След това трябва да слуша професионалисти. Аз затова идвам при д-р Емилова. Иначе има много литература. Аз и преди съм правил опити, защото усещах, че съм на ръба на физическите сили. Нямах енергия. Уж съм здрав, но се чувствам изморен. Тежко ми е. Оказа се, че съм изразходвал цялата енергия за смилане на храната от неправилното хранене.

Направих няколко програми по д-р Емилова. Само за първата бях в клиниката и за захранването, защото е много опасно човек да сбърка, ако го прави сам.

Не е страшно, ако човек е убеден, че трябва да го направи. Трябва да се направи коренна промяна в храненето, да забравиш  старите навици. Иначе не става.

Снимка

Като жена – трудно ли се прави промяната?

Аз съм съпругата на Тодор – Нели Нолева. Не е много трудно.

Когато човек е мотивиран, всичко се случва. След посещението при д-р Емилова бяхме решили коренно да променим начина на живот и го променихме. Повече бяхме в домашна обстановка, за да може да приготвям храни, които са диетични.

Изцяло изхвърлихме солта, изхвърлихме всякакъв вид мазнина и никакви сладки.

Сега сме на природосъобразно хранене, но според нашата представа за това.

Не само Вие, но и Ваши приятели сте запалили по идеята за здравословен начин на живот...

Да, така е. В момента с нас дойдоха две семейства.

Ролята на д-р Емилова да промените Вашия начин на живот?

Тодор Нолев: Хубаво е, че има този център, особено за хора, които искат да променят своя живот, но не знаят как да го направят. Условията са много добри. Първо има кой да ти каже какво да правиш, за да не сбъркаш. Второ – има медицинския фактор. Има лаборатория, има кардиограми, има лекари и то едни от най-добрите, на ниво са!

Нели Нолева: Много сме доволни от центъра на д-р Емилова. Нашите приятели си мислеха, че отиват на хотел, защото ние така казваме. Сега всички са очаровани – от д-р Емилова, от отношението, от всичко.

Още от първия ден винаги сме под лекарско наблюдение, правят се изследвания, при необходимост има консултации със специалисти. Всичко е съчетано – лечение и почивка!

Вие имахте ли някакъв здравословен проблем?

При мен всичко беше в норма, но нали знаете, че когато половинката има нужда, другият е до него.

Тодор Нолев: Аз бях мотивиран, но ако нямах подкрепата на семейство да ме подкрепи, едва ли щеше да се получи. След нас дойдоха нашият син и снахата, те също са много доволни. Сега се опитваме да наложим  здравословен режим на внуците, защото разбрахме, че в основата е правилното хранене!



Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за информация е 0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27