Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масово предаване на пластмасови капачки във Варна

Кампания "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки"

Сдружение "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки" организира най-голямото събиране на пластмасови капачки. Благотворителната кампания под наслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам" ще се организира с разрешението на Община Варна. Предаването на капачки ще се проведе на 29.09.2018г. (събота) от 09:00ч. до 16:00ч. пред Катедрален храм-паметник "Успение Богородично" във Варна. 

Пластмасови капачки повече няма да се събират в  отделни обекти, а всеки ще може да ги предаде през септември на обособен пункт пред Катедралата. Организаторите на кампанията напомнят отново, че пластмасовите капачки трябва да се предават в торби или чували, но не и в туби и кашони.

"Очакваме всеки от Вас да ни подкрепи и заедно да съберем най-голямото количество пластмасови капачки, които да предадем за рециклиране, а със събраните средства да закупим така нужните скъпоструващи медицински апарати за новородените бебета в АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов" - Варна и МБАЛ "Св. Анна" - Варна", приканват от Сдружение "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес определят номерата на партиите в бюлетините за изборите

В 16 часа днес Централната избирателна комисия ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети, в различните форми на..

обновено на 08.05.24 в 08:18

Поредна серия от дни на безводие в балчишкото с. Рогачево

Поредна серия от дни на безводие в балчишкото с. Рогачево. За това ни сигнализираха постоянно живеещи в селото, които са на сухо от началото на месец май.  От 1 май сме без вода. Така посрещнахме и празниците - без вода, сподели Неда Кудева, която подаде сигнал към редакцията на Радио Варна. Тя припомни, че миналото лято жителите на балчишкото село..

публикувано на 08.05.24 в 08:02

Типично пролетно време днес - топло, с облаци, дъжд и гръмотевици

Днес ще е предимно облачно, най-вече след обяд на много места ще паднат краткотрайни валежи от дъжд, придружен от гръмотевици. Локално са възможни по-значителни количества и градушки. Вятърът бързо ще се ориентира от изток-североизток, по крайбрежието от североизток, и ще се усили до умерен. Преобладаващи максимални температури между 18° и 23°, за Варна..

публикувано на 08.05.24 в 06:06

Обнародвано в Държавен вестник: По-ранна ваксинация срещу коклюш за новородените

Личните лекари вече могат да имунизират новородени срещу коклюш с две седмици по-рано - при навършени шест седмици след раждането. Това е записано в променения имунизационен календар, обнародван в днешния брой на Държавен вестник. Следващите две ваксинации срещу дифтерия, тетанус и коклюш също се изместват по-рано - когато бебето навърши съответно 10 и..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Назначението е по предложение на служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов. Иванова работи във фонда през последните 14 години. Тя е магистър по "Право на Европейския съюз" от Софийски университет "Св. Климент Охридски".  Управителният съвет на Държавен фонд..

публикувано на 07.05.24 в 18:43

Отпускат 16 милиона лева за напояване на земеделски култури

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) утвърди финансов ресурс в размер до 16 000 000 лв. по схемата на държавна помощ „Помощ в подкрепа на разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури“ за 2024 г., съобщиха от ДФЗ. Схемата е разработена съгласно Временната рамка за мерки за държавна помощ при кризи и преход в..

публикувано на 07.05.24 в 18:32
Росица Матева

Утре теглят жребия с номерата на партиите в бюлетината

В 16 часа в сряда, 8 май, ще бъде жребият за определяне на номерата на политическите формации и инициативните комитети в бюлетините за предстоящите избори на 9 май.  Две партии - "Правото" и "Републиканци за България", са подали до момента заявления в Централната избирателна комисия за заличаване на регистрацията им за участие във вота, предаде..

публикувано на 07.05.24 в 16:30