Под ветрила в "Синева"

Снимка: Радио Варна

В сезона на плажовете, топлото море и приключенията група приятели създадоха нов ветроходен клуб във Варна.

„Синева” използва помещение в сградата на яхт клуба на Морска гара. Вече разполага с четири лодки „Оптимист” и яхта „Феникс” в национален клас „Конрад 25”. Приоритет за клуба е работата с деца – записванията започнаха, повече от 15 малчугана са заявили желанието си да плават под ветрила.

Създатели на „Синева” са ветроходци със завиден опит и отличия в национални и международни състезания, треньори и любители на солените пръски и вятъра в косите: Йорданка Минкова, Богомил Пехливанов, Веселина Пехливанова, Рада Славова, Алексей Минков, Атанас Иванов, Камен Минков, Яна Стефанова, Борис Минков.

Светлана Вълкова разговаря с Йорданка Минкова и Богомил Пехливанов:


https://www.facebook.com/SailingClubSineva/


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи реконструкцията на ул. "Мара Тасева" и бул. "Първи май" в "Аспарухово"

Два от общо трите инфраструктурни проекта в район "Аспарухово" по Оперативна програма "Региони в растеж" са готови, съобщават от Община Варна. Приключиха дейностите по ремонта и изграждането на ул. „Мара Тасева” - от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”. Обновен е и бул. „Първи май” - от ул.”Мара Тасева” до кръстовището на пътя за кв...

публикувано на 18.07.18 в 15:05

Нова медицинска апаратура ще бъде купена за Университетската болница

Два модерни апарата ще купи Университетската болница „Света Марина” във Варна до края на годината. Става въпрос за нов ангиограф - апарат, чрез който ще се установяват мозъчно съдови заболявания, обясни проф. Красимир Иванов - ректор на МУ - Варна. Той припомни, че този тип страдания са втората най-голяма група социално-значими заболявания /в..

публикувано на 18.07.18 в 14:36

Пет заведения запечатали данъчните за по-малко от месец

Пет заведения по Северното Черноморие са били затворени от данъчните от началото на месеца.  Това съобщи за Радио Варна Красимир Павлов от отдел "Комуникации" при Териториалната дирекция на НАП - Варна. При 7 процента от извършените 1 198 проверки на обекти по Северното Черноморие са установени нарушения и са съставени актове. Над 1000 са и..

публикувано на 18.07.18 в 14:04

Милиарди глоба за "Гугъл"

Европейската комисия ще глоби интернет-гиганта "Гугъл" с рекордните 4,3 милиарда евро заради нарушаване на правилата за пазарна конкуренция на Евросъюза. Това съобщиха Блумбърг и Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Разсредването е продължило три години . Установено е, че "Гугъл" са използвали доминантната позиция на операционната си..

публикувано на 18.07.18 в 13:16

Ремонтират Рибната борса във Варна (ОБНОВЕНА)

60 хиляди лева струва ремонтът на Рибната борса във Варна, това съобщи за Радио Варна управителят на общинското предприятие "Пазари" Недко Радев. Ремонтните дейности са започнали преди седмица и се очаква да приключат до 15 август. Направена е изолация на покрива, като по този начин е решен проблемът с течовете. Ремонтирани са три магазина, предстои..

публикувано на 18.07.18 в 12:04

Купуваме по-скъпи плодове и зеленчуци въпреки разгара на лятото

Увеличение на цените при някои плодове, въпреки разгара на лятото, отчитат през юни от националната статистика. Ръст има и при зеленчуците - зеле - с 8.2% и зрял лук - със 7.1%. Най-голям е скокът при кореноплодните зеленчуци (моркови и червено цвекло) - с 18.3%. Покачването на цените при плодовоте и зеленчуците през миналата седмица се дължи до..

публикувано на 18.07.18 в 10:24

Разказват малко известни факти за Левски

Пушка кремаклийка, ками, револвери и чифте пищови ще бъдат показани днес в Музея на Възраждането във Варна в чест на Васил Левски. По повод 181-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода за първи път автентичните хайдушки оръжия ще бъдат извън витрина и всеки желаещ ще може да се докосне и да се снима с тях, каза за Радио Варна..

публикувано на 18.07.18 в 10:17