Плодолечението помага на децата да бъдат здрави

В началото на пролетната ваканция много семейства традиционно отделят време, за да засилят имунитета на своите деца. Клиниката на д-р Емилова е едно от местата, където това може да се случи. Стотици са децата, чийто живот се е променил към добро след като са направили програма от 5 дни на плодове, чай и мед и след това още толкова захранване. След  26-години прилагане на плодолечение, д-р Емилова споделя :

Обикновено родителите водят малчуганите, когато те боледуват често. Когато не ги подминава никакъв грип, имат често бронхити, гнойни ангини, бронхопневмонии, пият много антибиотици. Много често това са деца с алергии, включително бронхиална астма. Оказва се, че тази простичка на пръв поглед програма на плодове, чай и мед, има бърз ефект при децата. 

През юли 1993 година в кабинета ми, който бях току-що отворила, дойде Християн. Само първите два-три месеца след раждането си той не беше боледувал. След това непрекъснато беше боледувал от гнойна ангина и непрекъснат прием на антибиотици. Майка му сподели, че половината от месеца пиел медикаменти, след това седмица – две – не, и после пак така.  Той нямаше 5 години, когато дойде и направи 5 дни на плодове и чай, и още толкова – захранване. Оттогава са минали 25 години и за този период нито веднъж не е боледувал с гнойна ангина. Но първо майката промени храненето и го направи здравословно, а след това и самият млад мъж продължи по този начин. Така се постигат тези добри резултати дълго време.

Пролетта е сезон, в който алергиите се обострят заради цъфтежа на дървета и храсти. Програмата на плодове, чай и мед може ли да помогне?

Изключително много! Започва се с плодове и чай. Това продължава толкова дни,  на колкото години е детето. Деца до 5 години – 5 дни, а след това по един ден за всяка година.  Най-важното е обаче да се промени коренна начина на хранене и да се изхвърли напълно всякакви млечни продукти. В началото може да се опита примерно за 6 месеца. След този период ако детето и неговите родители искат то да консумира млечни продукти, трябва да се опита в минимални дози с много високо качество и да се провери дали детето продължава да има алергия. Ако се окаже, че въпреки малкото количество, отново има алергия, тогава млечните продукти трябва да се изключат напълно от менюто.

Наближават баловете. Вероятно някои се притесняват от състоянието на своята кожа заради наличието на акне. Какво може да направите в този случай?

Има много пациенти, на които сме помогнали, включително не само млади хора. Помагали сме на много хора, които и на по-зрели години имат акне. В тези случаи се прави програма на прочистване. Но винаги в тези случаи следим добре да се прочиства дебелото черво, което също се лекува с такава програма и прием на храни с много фибри. Тези храни са суровите плодове, където фибрите са под формата на пектин. Суровите зеленчуци, където има целулоза. Изключително много баластни вещества има в бобовите храни  и пълнозърнестите храни – там, където е запазена обвивката на зърното и се консумира с нея. Кои са тези храни и как да се приема животинската храна – чухте в интервюто с д-р Емилова.
КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Чесънът възпрепятства развитието на раковите клетки

Чесънът има повече от 150 ценни съставки в съдържанието си, но най-важната сред тях е алицинът. Той се намира в цитоплазмата на клетката. Във вакуолите се намира ензим, който превръща по-сложните съединения в алицин. И за това най-полезен за здравето ни е чесънът, когато го смачкаме, разказва д-р Людмила Емилова. И както старите глави чесън,..

публикувано на 16.09.19 в 06:00

Плодолечението дава заряд, сила и енергия

13 години Татяна Стоянова посещава клиниката на д-р Людмила Емилова и споделя идеята за здравословен начин на живот в ежедневието си. През 2003-та година Татяна опитва за първи път лечебното гладуване с резервираното убеждение, че то е несъвместимо с нейното обичайно ниско кръвно. Много бързо обаче разбира, че режимът на плодове и чай я кара да..

публикувано на 09.09.19 в 06:00

Природосъобразният живот е разковничето да си здрав

Няколко сериозни диагнози и необходимостта от спазване на природосъобразен живот, но задължително под лекарски контрол. Това са причините българското семейство Манови, които от години живеят в САЩ, да потърсят  помощ от д-р Людмила Емилова. Здравейте! Каква е Вашата история накратко? Казвам се Красимир Манов, роден съм в България, но от 30 години..

публикувано на 02.09.19 в 15:45

Здрави и спокойни са децата, родени след плодолечение при д-р Емилова

Тотална промяна  се случва в живота на бившата гимнастичка Милена Георгиева от  София след срещата и с д-р Людмила Емилова. Първата ми среща с д-р Емилова беше след тежка бременност и раждане. Качих 30 килограма. Възстановяването беше трудно и тежко. Така реших да опитам в клиниката на д-р Емилова. В началото беше трудно. Чувствах се отпаднала и..

публикувано на 26.08.19 в 14:26

Три поколения жени с пълно доверие към д-р Емилова

"Плодолечението е моето лечение и за всичко се доверявам на д-р Емилова". Така Феня Динкова от Пазарджик започва разказа си защо избира  да отпразнува 63 си рожден ден с дъщерята и внучката в клиниката при д-р Людмила Емилова. Всяка година тя поне по два пъти се среща с докторката и провежда гладолечение под нейно наблюдение.  Резултатите,..

публикувано на 19.08.19 в 12:50

Плодолечението помага и при анорексия

Програмата за природосъобразен начин на живот на д-р Людмила Емилова помага не само на хора с повече килограми, но и на такива, които са под нормата. За това разказва д-р Донна Спасова, която е последното попълнение в клиниката на д-р Емилова. -   Какво се случи при Вас? -   Аз не бях с наднормено тегло, а тежах 55 килограма...

публикувано на 12.08.19 в 06:00

При д-р Емилова си поемам дъх

Необходимостта да обърне духовните очи към себе си е една от причините Маргарита Хофер да дойде отново в клиниката на д-р Емилова. Тя идва от Швейцария, където живее в продължение на десетилетия. "Посвещават те в теб самия и ти казват да се вземеш в ръце“. Така звучи случващото се в клиниката на д-р Емилова през очите на една от нейните..

публикувано на 05.08.19 в 06:00