Плодолечението помага на децата да бъдат здрави

В началото на пролетната ваканция много семейства традиционно отделят време, за да засилят имунитета на своите деца. Клиниката на д-р Емилова е едно от местата, където това може да се случи. Стотици са децата, чийто живот се е променил към добро след като са направили програма от 5 дни на плодове, чай и мед и след това още толкова захранване. След  26-години прилагане на плодолечение, д-р Емилова споделя :

Обикновено родителите водят малчуганите, когато те боледуват често. Когато не ги подминава никакъв грип, имат често бронхити, гнойни ангини, бронхопневмонии, пият много антибиотици. Много често това са деца с алергии, включително бронхиална астма. Оказва се, че тази простичка на пръв поглед програма на плодове, чай и мед, има бърз ефект при децата. 

През юли 1993 година в кабинета ми, който бях току-що отворила, дойде Християн. Само първите два-три месеца след раждането си той не беше боледувал. След това непрекъснато беше боледувал от гнойна ангина и непрекъснат прием на антибиотици. Майка му сподели, че половината от месеца пиел медикаменти, след това седмица – две – не, и после пак така.  Той нямаше 5 години, когато дойде и направи 5 дни на плодове и чай, и още толкова – захранване. Оттогава са минали 25 години и за този период нито веднъж не е боледувал с гнойна ангина. Но първо майката промени храненето и го направи здравословно, а след това и самият млад мъж продължи по този начин. Така се постигат тези добри резултати дълго време.

Пролетта е сезон, в който алергиите се обострят заради цъфтежа на дървета и храсти. Програмата на плодове, чай и мед може ли да помогне?

Изключително много! Започва се с плодове и чай. Това продължава толкова дни,  на колкото години е детето. Деца до 5 години – 5 дни, а след това по един ден за всяка година.  Най-важното е обаче да се промени коренна начина на хранене и да се изхвърли напълно всякакви млечни продукти. В началото може да се опита примерно за 6 месеца. След този период ако детето и неговите родители искат то да консумира млечни продукти, трябва да се опита в минимални дози с много високо качество и да се провери дали детето продължава да има алергия. Ако се окаже, че въпреки малкото количество, отново има алергия, тогава млечните продукти трябва да се изключат напълно от менюто.

Наближават баловете. Вероятно някои се притесняват от състоянието на своята кожа заради наличието на акне. Какво може да направите в този случай?

Има много пациенти, на които сме помогнали, включително не само млади хора. Помагали сме на много хора, които и на по-зрели години имат акне. В тези случаи се прави програма на прочистване. Но винаги в тези случаи следим добре да се прочиства дебелото черво, което също се лекува с такава програма и прием на храни с много фибри. Тези храни са суровите плодове, където фибрите са под формата на пектин. Суровите зеленчуци, където има целулоза. Изключително много баластни вещества има в бобовите храни  и пълнозърнестите храни – там, където е запазена обвивката на зърното и се консумира с нея. Кои са тези храни и как да се приема животинската храна – чухте в интервюто с д-р Емилова.
КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Емилова: Гладуването се дели на черешово и всички останали

На Еньовден честит празник, д-р Емилова! Вие особено цените билките и всичко, което се съдържа в природата около нас.   В сезона на черешите сме – какво е важно да знаем за тях и защо е важно да не ги пропускаме? Винаги гладуванията при пациентите и при себе си ги деля на два вида – черешово гладуване и всички останали. Започваме с..

публикувано на 24.06.19 в 06:30

Д-р Емилова: "Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен"

Лятото е сезонът, в който повечето хора обръщат внимание на това как изглеждат Винаги e подходящо човек да направи нещо за себе си. Има периоди в годината обаче,  които са особено подходящи  - от днес започва Петровият пост. Д-р Емилова, какво е хубаво да направим- сега има и много пресни сезонни зеленчуци Прекрасно време..

публикувано на 17.06.19 в 15:41

Трябва да сте горди, че д-р Емилова е от Варна

Марияна Пантелеева e от Пазарджик. Тя вярва в програмата на д-р  Емилова защото я е изпитала.  Пациентка е от 2001 година. Тук успявам да разтоваря стреса си, негативните преживявания от нормалния живот. Гладът помага и при автоимунните ми заболявания. Почти 20 години спазвате тази програма? За съжаление у дома не успявам да..

публикувано на 09.06.19 в 19:05

Миглена Йорданова посвещава 15 години от живота си на здравословния начин на живот

15 години Миглена Йорданова се опитва да живее и се храни здравословно по съветите на д-р Емилова. Тя е родом от Генерал Тошево, но от години живее в Южна Испания. В търсене на щастие и по-добър живот Миглена намира своя втори дом в туристическия град Торемолинос. Ценител на топлото време, активния спорт и хубавата храна в свободното време,..

публикувано на 03.06.19 в 05:25

Чесънът - природният антибиотик

Чесънът е неизменна част от трапезата и от много готварски рецепти в българската кухня. Мнозина обаче го избягват заради неприятната миризма въпреки полезните съставки. Според д-р Людмила Емилова пресният чесън е много по-полезен и неговата антиоксидантна сила е в пъти по-голяма от тази на стария. За предпочитане е той да бъде доставен от..

публикувано на 27.05.19 в 05:00

Лападът - полезен, но какво още трябва да знаем

След големите пролетни празници на трапезата ни все по-често са големите салати. Сега им е времето. Лападът е един от продуктите, които мнозина предпочитат и има защо, обясни д-р Людмила Емилова: Защо, д-р Емилова, с какво е полезен лападът? Изключително полезен за хората зеленчук е лападът.  Той е побратим с киселеца и помним..

публикувано на 19.05.19 в 18:50

В клиниката на д-р Емилова получаваш всичко – и за душата, и за здравето

Изключително доволна си тръгва от клиниката на д-р Емилова една дама от Добрич, която за първи път се е доверила на плодолечението. Казвам се Стоянка Ганчева Циброва. Строителен инженер по професия. Действително идвам за първи път. Имам доста стари заболявания -  висок холестерол,  омазнен черен дроб, сърдечни проблеми... И всичко това в..

публикувано на 13.05.19 в 18:29