Плодолечението помага и при анорексия

Програмата за природосъобразен начин на живот на д-р Людмила Емилова помага не само на хора с повече килограми, но и на такива, които са под нормата. За това разказва д-р Донна Спасова, която е последното попълнение в клиниката на д-р Емилова.

-  Какво се случи при Вас?

-  Аз не бях с наднормено тегло, а тежах 55 килограма. Но обидата от човек от моята компания ме накара да започна рязко отслабване, да намалявам и изключвам много хранителни групи. Така стигнах до 43 килограма.

-  Вие колко сте висока?

-  1.63 м.

-  След това ми спря и менструалният цикъл в продължение на няколко години. Започнахме да търсим лекарска помощ и аз и родителите. Едва след като ми спря цикълът и аз се притесних. Тогава бях на 20 и се притесних, че няма да мога да имам деца. Така ми казваха всички гинеколози.

-  Вие тогава учехте ли медицина?

-  Точно започвах първи курс. След дълго търсене на лекарска помощ, всякакви назначавани медикаменти и различни хормони, научих за процесите в човешкото тяло, за книгата на д-р Робърт Морс. Установих, че съществува клиника, която има цялостен поглед върху организма, а не върху отделните органи. Така открих клиниката на д-р Емилова. Подадох молба за работа и дойдох. Реших да се подложа на същата програма.

-  Колко време я направихте?

-  Десет дни. Консултирах се с д-р Емилова и с главния лекар д-р Милев и те ми казаха, че за хора като мен с по-ниско тегло е по-добре това да се прави по-малко дни гладолечение.

-  Още като започнах да прилагам програмата се появи и цикълът ми. Аз нямах цикъл в продължение на години.

-  Т.е с тази програма Вие възстановихте нещо, което е нормално за младо момиче.

-  Да и вече имам надежда, че ще имам деца. Аз спазвам рецептите, които д-р Емилова дава на пациентите за природосъобразно хранене. Аз спортувам и за това не качвам много килограми, които да ме притесняват. Храня се със здравословни храни, които в правилно съчетание могат много да помогнат на организма.

-  Идват ли в клиниката и други момичето с анорексия?

-  Да, има ли сме такива пациенти и те се подобряват. Те въобще нямаха желание да се хранят, но нещата постепенно прогресираха към по-добро.

-  Кое е най-важното, когато човек изпадне в такова състояние?

-  Подкрепата на приятели, роднини, родителите най-вече при мен. Д.р Емилова се държеше като моя майка и възприемаше всички нас в клиниката като семейство. Най-важното е човек да има воля и от самото начало да се стресне малко. Това което ще го стресне, ще му помогне и да се оправи.

-  Изходът да Вас?

-  Природосъобразно хранене и спорт.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чесънът възпрепятства развитието на раковите клетки

Чесънът има повече от 150 ценни съставки в съдържанието си, но най-важната сред тях е алицинът. Той се намира в цитоплазмата на клетката. Във вакуолите се намира ензим, който превръща по-сложните съединения в алицин. И за това най-полезен за здравето ни е чесънът, когато го смачкаме, разказва д-р Людмила Емилова. И както старите глави чесън,..

публикувано на 16.09.19 в 06:00

Плодолечението дава заряд, сила и енергия

13 години Татяна Стоянова посещава клиниката на д-р Людмила Емилова и споделя идеята за здравословен начин на живот в ежедневието си. През 2003-та година Татяна опитва за първи път лечебното гладуване с резервираното убеждение, че то е несъвместимо с нейното обичайно ниско кръвно. Много бързо обаче разбира, че режимът на плодове и чай я кара да..

публикувано на 09.09.19 в 06:00

Природосъобразният живот е разковничето да си здрав

Няколко сериозни диагнози и необходимостта от спазване на природосъобразен живот, но задължително под лекарски контрол. Това са причините българското семейство Манови, които от години живеят в САЩ, да потърсят  помощ от д-р Людмила Емилова. Здравейте! Каква е Вашата история накратко? Казвам се Красимир Манов, роден съм в България, но от 30 години..

публикувано на 02.09.19 в 15:45

Здрави и спокойни са децата, родени след плодолечение при д-р Емилова

Тотална промяна  се случва в живота на бившата гимнастичка Милена Георгиева от  София след срещата и с д-р Людмила Емилова. Първата ми среща с д-р Емилова беше след тежка бременност и раждане. Качих 30 килограма. Възстановяването беше трудно и тежко. Така реших да опитам в клиниката на д-р Емилова. В началото беше трудно. Чувствах се отпаднала и..

публикувано на 26.08.19 в 14:26

Три поколения жени с пълно доверие към д-р Емилова

"Плодолечението е моето лечение и за всичко се доверявам на д-р Емилова". Така Феня Динкова от Пазарджик започва разказа си защо избира  да отпразнува 63 си рожден ден с дъщерята и внучката в клиниката при д-р Людмила Емилова. Всяка година тя поне по два пъти се среща с докторката и провежда гладолечение под нейно наблюдение.  Резултатите,..

публикувано на 19.08.19 в 12:50

При д-р Емилова си поемам дъх

Необходимостта да обърне духовните очи към себе си е една от причините Маргарита Хофер да дойде отново в клиниката на д-р Емилова. Тя идва от Швейцария, където живее в продължение на десетилетия. "Посвещават те в теб самия и ти казват да се вземеш в ръце“. Така звучи случващото се в клиниката на д-р Емилова през очите на една от нейните..

публикувано на 05.08.19 в 06:00

Край на главоболието с плодолечение

За втори път в клиниката на д-р Людмила Емилова край Варна идва една дама от Русия. Доволна е от постигнатите резултати и продължава борбата за своето здраве. Аз се казвам Людмила Седорина и съм от Москва. Имам много познати, които са били при д-р Емилова и са много доволни, защото имат отлични резултати. Затова по тяхна препоръка аз дойдох..

публикувано на 29.07.19 в 06:00