Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ.

Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева?

Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота, благодарение на това, че спазваше тази максима. Въпреки тежкия рак, който имаше, той си спечели няколко години и живя благодарение на това, че внимаваше как се храни.

Всичките ми 26 години, които съм посветила на това начинът на хранене да бъде и начин на лечение за моите пациенти потвърждава тази максима.

И аз, и пациентите, разбрахме, че може наистина да се разделим с диабет тип 2, с високо кръвно налягане, с тежка мигрена, с всичките си алергични заболявания и почти с всички болести, които човек има, ако внимава как се храни.

Какъв е механизмът, с който нашето тяло си връща здравето?

Механизмът е този, че не го разболяваме като приемаме вредните за здравето ни храни.

Когато се откажем напълно от месото, млечните продукти, яйца, риба и колбаси, ние всъщност даваме шанс на организма да не се разболее от рак на дебелото черво, същото важи и за рак на гърдата.

Ако изключим напълно или много рядко хапваме сирене, то тогава мъжете имат шанс да не се разболеят никога от рак на простатата. Ето така чрез начин на хранене можем да се спасим.

Ако имаме диабет втори тип и вече пием лекарства или даже сме на инсулин, може напълно и окончателно да се излекуваме, ако не ядем никакви животински храни.

Аз имам хиляди, хиляди пациенти, които в тези 26 години напълно забравиха даже, че са боледували от диабет. Те са прекарали програма на лечебно гладуване няколко пъти и между гладуванията те се хранят здравословно и напълно зарязаха животинските храни.

Разбира се, тези от пациентите, които отново се върнаха към прием на големи количества животински храни си върнаха и диабета, при това с всички усложнения, които създава тази болест. Тези, които внимават как се хранят, които намаляват животинските храни до минимум, които внимават колко сол влиза в храната им – тя да е минимално или никаква сол да не добавят в храната, защото натрий/хлор можем да си набавим от растителните храни, които ядем – тези хора имат нормално кръвно налягане години наред вече откакто са минали през нашата програма.

Тези от моите пациенти, които включиха в менюто си храни, съдържащи много фибри, като сурови плодове, сурови зеленчуци, сурови ядки, семена, бобови и зърнести храни, тези пациенти забравиха за тежкия хроничен запек, който е причина за над 80% от болестите при хората. Мигрената например се причинява от тежък хроничен запек и когато това се оправи с начин на хранене, мигрената изчезва яко дим.


Даже мога тук да кажа, че причината да съществува клиника д-р Емилова 26 години е моята тежка 10-годишна мигрена, предшествана от тежък хроничен 30-годишен запек. Така състоянието на моите бъбреци се беше влошило от многото лекарства, които бях пила заради мигрената и тогава бях изнудена от болестта да търся спасение, за да не стигна до хемодиализа. Така поради невъзможност да се справя по друг начин аз бях принудена да правя лечебни гладувания, да променя начина си хранене, на живот и да се спася, да живея още 27 години благодарение на програмата, която изпълнявам стриктно и все още правя всичко, както в началото.

Така че, много от болестите могат да бъдат напълно и окончателно излекувани чрез начин на хранене и това е доказано с много научни изследвания, провеждани в цял свят. Всеки ден се трупат все нови и нови доказателства за връзката между начина на хранене и болестите.


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.orgГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В клиниката на д-р Емилова съм като у дома си

Най-хубавото място. Така една млада дама определя клиниката на д-р Емилова, с която се среща преди 15 години. Казвам се Веселина Таслакова. От Поморие. На 49 години съм . Първата ми среща и първата ми  най-най-хубава  почивка в живота ми беше преди 15 години, когато за първи път дойдох тук. Тогава се запознах и с д-р  Емилова, екипа..

публикувано на 17.11.19 в 19:05

Картофът - приятел или враг?

Заради различни писания в социалните мрежи напоследък има един зеленчук, който се опитваме да забравим и да изтикаме от трапезата. Става дума за картофа. Д-р Емилова, имат ли основания подобни писания?  Картофите са изключително ценен зеленчук. Най-употребявания в света. Картофът става "европеец" чак през 16 век. В България още по-късно пристига...

публикувано на 10.11.19 в 19:05

Клиниката на д-р Емилова - ХРАМ НА ЗДРАВЕТО

След 12 години отново в клиниката на д-р Людмила Емилова идва една българка, която почти целият си съзнателен живот е прекарала в чужбина. В момента тя е финансов консултант в Италия, живяла и работила е и в Швейцария, има изключително успешна кариера. Катя Радева Брандализе  живее повече от 10 години край Венеция. Връща се в..

публикувано на 27.10.19 в 13:29

Защо крушата може да замести кафето?

В средата на есента ще говорим за един плод с древна история – за крушите. Д-р Емилова, винаги ли присъстват на вашата трапеза? Много често в този сезон с тях започвам деня, т.к. в нашето село имаме много круши, а те са изключително ценни и полезни плодове. В Китай са обожествявали крушата като вечно дърво, защото е имало круши,..

публикувано на 21.10.19 в 11:27

С блага дума и обяснение д-р Емилова прави магия

В Клиниката на д-р Людмила Емилова само час преди да отпътуват за Далас се срещаме с две дами от България. Това са  Силвия от София и нейната дъщеря Елица Касабова. Те  са сбъднали своята американска мечта и няма от какво да се оплачат. Тогава какво ги е довело в България и то при д-р Емилова чуйте в звуковия файл Наши приятели ни разказаха..

публикувано на 12.10.19 в 19:50

Клиниката на д-р Емилова е точното място с точните лекари, за да си здрав

Таня и Атанас Атанасови от години вече живеят в САЩ. Те се връщат в родината си, за да намерят "точните лекари" в клиниката на д-р Людмила Емилова. За докторката те четат и слушат още зад океана и със 100 процента вяра идват при нея.  Семейството знае, че в основата на здравето е правилното хранене, но идват в клиниката, за да научат тънкостите и..

публикувано на 06.10.19 в 20:11

Д-р Емилова: Профилактиката е на първо място

Клиниката на д-р Людмила Емилова  отново е  край морето – в хотел Аква Азур край Варна. Най-нетърпеливите пациенти вече са там. Екипът започва сезона със свежи сили За разлика от предходни години, сега започваме по-рано, през септември. Имаме желание пациентите да се възползват от все още хубавото слънце, да се къпят в морето – водата..

публикувано на 29.09.19 в 19:05