Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови наместници бяха назначени в балчишките села Тригорци и Кремена

Снимка: БГНЕС

След мес­тни­ из­бо­ри’ 2019 де­сет се­ла в об­щи­на Бал­чик от кмет­ства сме­ни­ха ста­ту­та си на кмет­ски на­мес­тни­чес­тва. До­се­гаш­ни­те кме­то­ве ста­ват на­мес­тни­ци, с из­клю­че­ние на те­зи в се­ла­та Три­гор­ци и Кре­ме­на. На мяс­то­то на до­се­гаш­ния кмет Ели­ца Кар­лу­ко­ва в Три­гор­ци зас­та­ва Цан­ка Ко­ле­ва, а кме­тът на Кре­ме­на Га­лин Геор­гиев ос­во­бож­да­ва поста за Ер­хан Мюс­тед­жеб.

Се­ло Храб­ро­во бе на­мес­тни­чес­тво и пре­ди во­та, там ос­та­ва на­мес­тни­кът Йор­дан Коев.

При­пом­ня­ме, че от об­що 19 се­ла в об­щи­на­та кмет­ства ос­та­ват 8, от кои­то че­ти­ри си преиз­бра­ха ста­ри­те кме­то­ве, а в ос­та­на­ли­те ще управляват но­ви ли­ца.

-




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шествие "Безсмъртен полк" се проведе във Варна (СНИМКИ)

Около 200 души - потомци на участници във Втората световна война и хора, дошли да отдадат почит, се включиха в шествието на т. нар. Безсмъртен полк във Варна.  Събитието се провежда всяка година на 9 май.  Шествието във Варна тръгна от входа на Морската градина, а участниците преминаха през централната алея, за да стигнат до..

публикувано на 09.05.24 в 17:12

С флашмоб, посветен на Деня на Европа, ГЕРБ-СДС откри предизборната кампания във Варна

С флашмоб, посветен на Деня на Европа, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС откриха предизборната кампания във Варна. 74 сини балона полетяха в небето над морската столица като символ на годишнината от историческата декларация на френския външен министър Робер Шуман, с която на 9 май 1950 година той предлага създаването на..

публикувано на 09.05.24 в 15:49

До 25 май избирателите подават заявление за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на Република България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес, съобщават от..

публикувано на 09.05.24 в 15:36

Мото шествие с поклоннически маршрут организират тази събота

Мото шествие под надслов „По пътя на вярата и буквите“ ще се проведе тази събота, 11 май - денят, в който Българската православна църква чества Светите равноапостоли Кирил и Методий. Маршрутът ще е поклоннически и ще премине през обекти свързани с ранното християнство и разпространението на българската писменост.  Началото ще е от 12,30..

публикувано на 09.05.24 в 15:25

Анимационно онлайн изучаване на Английски език

Янислав Русев е бил учител по Английски език. Разочарова се от остарелите методи в училище и напуска системата. Решава, че може да бъде полезен със знанията си по езика по съвсем различен начин. И създава онлайн платформата Мотиватор за обучение по Английски. "Много често съм си задавал въпроса, дали цяла живот ще работя като учител. Отговорът дойде..

публикувано на 09.05.24 в 15:12

Варна отбеляза Деня на Европа

С тържествено вдигане на националното знаме и знамето на Европейския съюз пред входа на Общината, под звуците на националния химн и химна на обединена Европа, във Варна беше отбелязан Деня на Европа. На церемонията присъстваха областният управител проф. д-р Андрияна Андреева, кметът на града Благомир Коцев, представители на ВМС, държавни и..

публикувано на 09.05.24 в 14:09

Даниел Лорер: Време е за реформи в България

Посланията на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България "за предстоящите избори са същите. Т е са свързани с провеждането на реформи в страната. Това заяви във Варна водачът на листата Даниел Лорер, който представи и останалите кандидати за народни представители.  Втори в листата е  д-р Ивайло Митковски от ДСБ, трети - д-р Антон..

публикувано на 09.05.24 в 14:05