Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равен 2:2 за Монтана- Локомотив Пловдив

Монтана и Локомотив /Пловдив/ завършиха 2:2 в мач от 6-ия кръг на елитната "А" група, игран пред 2 500 зрители на стадион "Огоста". И двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до победа.

Монтанци имаха първи възможност да погледнат към гола. В 3-ата минута Димитър Василев Илиев пробва далечен удар, но топката мина до лявата странична греда на Лучини. Малко след това Христо Златински се възползва от грешка в защитата на Монтана, но ударът му попадна в тяло на бранител и излезе в ъглов. В 23-ата минута публиката на стадион "Огоста" изтръпна, тогава Сержиньо бе изведен от дълбочина, но вратарят Христо Иванов излезе предвидливо извън наказателното поле и изчисти с глава. В 28-та минута Даксон Да Силва се възползва от грешно върната топка от отбраната на Монтана и с прецизен удар прати коженото кълбо в долния десен ъгъл на вратата на Христо Иванов за 0:1. Радостта на гостите обаче продължи само 5 минути. Тогава полузащитникът на монтанци Димитър Василев Илиев майсторски навърза трима от Локомотив и без проблеми преодоля Лучини за 1:1. Монтанци вдигнаха оборотите и голът не закъсня. В 44-ата минута роденият в Пловдив нападател Димитър Илиев проби отдясно и излъга защитата на Локомотив, центрира и с прецизен удар от точката на дузпата бразилецът Луис Едуардо изведе напред домакините за 2:1.
През втората вратарят на Локомотив се превърна в герой, след като в рамките само на 2 минути направи невероятното, за да спаси мрежата си. Първо Лучини изпревари Борис Кондев и му отне топката от краката, а след това изби силен удар на нападателя Митко Илиев. Локомотив се изнерви, Христо Златински скъса фланелката на халфа на монтанци Димитър Илиев и получи жълт картон. В 68-ата минута Джерами Родригес се измъкна отдясно и от малък ъгъл изравни 2:2. Монтанци можеха да отбележат победен гол, но късметът споходи Локомотив в 79-ата минута. Тогава след удар на Мечечиев топката се разходи по голлинията и излезе в аут.

"Стана доста интересен мач, добър като качество. Двата отбора вкараха по два гола и изпуснах доста. Публиката трябва да е доволна. Остава обаче една горчивина за нашите привърженици, че изпуснахме не 100%, а 200%-ов гол. Положението бе на Мечечиев. Направихме грешки при отбелязването на двата гола, но Локомотив е опитен отбор и не прощава. Честно да си призная, за първи път Монтана ми хареса и видях това, което искам да играем. Не съм поставял цели да трупаме точки. Моята цел е да направя отбор, който да е конкурентен и да се доближава до играта на Левски, ЦСКА и Литекс"- сподели след мача Стефан Грозданов, старши треньор на Монтана.

"Стана добър мач. Вкараха се четири гола и имаше поне още 10 положения. Отбелязахме първият си гол, доминирахме на терена, но бяхме наказани. Нямам обяснение как Монтана вкара тези два гола. Направихме грешки в защитата. Имахме си нашите чисти положения, които не успяхме да вкараме. Излязохме след почивката с нагласата да накараме Монтана да се отгърне и да играе, за да можем да вкараме гол, което се получи. Стана изключително хубав мач за публиката, имаше и феърплей. Съдиите винаги са свирили срещу нас. Атанас Узунов каза, че е имало дузпа в наша полза"- заяви и Драган Канатларовски, старши треньор на Локо (Пд).
На въпрос ще бъде ли сменен, Канатларовски отговори: "Нямам информация дали Илиан Илиев ще ме смени. Моята работа е да се старая, целите на Локомотив са високи".
........................
Монтана: Хр.Иванов, Дюлгеров, Коемджиев, Трифонов, Мечечиев, Гаджев /к/, Д.В.Илиев /92-С.Кондев/, Сандански, Б.Кондев /78-Мичев/, Д.Кр.Илиев /88-Чипев/, Едуардо
Локомотив: Лучини, Родригес, В.Георгиев, Венков, Бенджелун Йонес, Лукич /71-Тодоров/, Компанучи /46-Д.Георгиев/, Златински, Лазаров /к/, Сержиньо, Даксон да Силва.
По публикацията работи: Любо Андреев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приключи Първият шахматен турнир за Купата на Община Ружинци

Първи турнир по шахмат за Купата на Община Ружинци се проведе в село Дреновец. Турнирът е организиран от сдружение "Достоен живот 22". От Общината е осигурен награден фонд за участниците. 36 се включиха в турнира.  С първи шахматен ход на масата кметът на Ружинци Александър Александров даде началото. Купата спечели Петър Цаков от Козлодуй, съобщи..

публикувано на 25.04.24 в 15:18

Съдии от столицата за мача на "Бдин" в събота

Съдийска бригада от София ще ръководи срещата от 30-ия кръг на Втора футболна лига между отборите на "Бдин" Видин и "Литекс" Ловеч. За главен съдия е определен опитният арбитър Димитър Буров, който е служител на НСО, ще му помагат Мартин Ангелов и Владимир Велев. Четвърти съдия Валентин Стефанов, съдийски наблюдател Иво Боев. Срещата е в събота, 27 април,..

публикувано на 25.04.24 в 14:21

Денислав Сталев ще ръководи дербито във Варна

Денислав Сталев бе назначен да бъде главен съдия на дербито на 30-ия кръг на Втора лига във Варна. В събота, от 13:15 часа, арбитърът ще изведе футболистите на лидера "Спартак" и гостите от "Монтана", които са на четвърто място в класирането. Негови помощници ще бъдат Желязко Пилатов и Месут Ахмедов. Четвърти арбитър е Георги Стоянов, а делегат на..

публикувано на 25.04.24 в 14:05

"Монтана" губи защитник за гостуването във Варна

Централният защитник на футболния "Монтана" Костадин Илиев е със спрени състезателни права за един мач, реши Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз. Бранителят получи червен картон в домакинската среща с "Беласица" /Петрич/ и ще изтърпи наказанието си този кръг, когато "Монтана" гостува на "Спартак" /Варна/. Илиев ще трябва да заплати и..

публикувано на 25.04.24 в 13:30

Секунди не стигнаха на баскетболистките на "Монтана" за титлата

Баскетболистките на "Монтана" бяха на крачка от спечелване на шампионската титла. Момичетата на треньора Преслав Пешев загубиха с 66:67 точки мач №5 в Стара Загора срещу "Берое". Така след три победи от пет срещи във финалния плейоф старозагорчанки взеха златните медал за четвърта поредна година. Мачът в зала „Общинска" вървеше кош за кош, без..

публикувано на 25.04.24 в 12:51

Шампионът по баскетбол при жените става ясен днес

"Берое" и "Монтана" излизат в пети решителен мач, за да определят новият носител на титлата по баскетбол при жените. Срещата е тази вечер, от 18.30 часа, в зала "Общинска" в Стара Загора. Наставникът на "Монтана" Преслав Пешев се надява на добра игра и успех: "Осем мача през сезона - 4:4, значи шансовете са 50 на 50. Ще дадем със сигурност..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Петър Колев е новият наставник на "Монтана"

Петър Колев пое "Монтана". Специалистът сменя на поста Николай Митов, който пък бе представен, като новият наставник на "Септември"/София/. За последно роденият в Хасково Петър Колев бе начело на "Беласица"/Петрич/ заедно със Светлан Кондев. Двамата отново се събират на стадион "Огоста", а до дни ще станат ясни още двама от екипа му – треньор на..

публикувано на 24.04.24 в 08:13