Една лична песен в памет на приятел

Константин Александров, Анислав Върколашки- Avart и Светослав Нинов (от ляво на дясно) гостуваха в Радио ВИДИН
Снимка: Светлана Стоенелова

В "Свободна БГ зона" по Радио ВИДИН ви срещаме с  новата българска музика. В студиото ни гостува Анислав Върколашки- Avart. Той е от Видин, на 22 години, студент, режисьор на над 20 български клипа. Заедно с него са и хип-хоп изпълнителите- Светослав Нинов, също видинчанин, на 15 г. и Константин Александров на 17 години от Радомир. Тримата учат в София. Обединява ги парчето "Извисен". Негови автори са Светли и Коста, а Анислaв е режисьор на видеото. Песента се посвещава на техния приятел Радослав Кръстев, който си отиде твърде млад от този свят…

Снимка: Фейсбук"Песента ни е много лична. Тя изразява много емоции, отдавна искахме да я направим и сега вече е факт"- казаха Светослав и Коста. Всеки от тях е автор на собствените си реплики, защото:

"Това е начинът да изразиш най-добре това което чувстваш."

Анислав разказа при какви условия е записвана песента и трудно ли е да си режисьор на клипове в момента в България:

"Въпреки минусовите температури, докато снимахме видеото успяхме да се организираме и всичко стана за два дни. Целяхме видеото да предаде типичния ъндърграунд. Клипът е решен в черно и бяло, малко тип сепия." Анислав е от стара местна фамилия- Върколашки, с която много се гордее. Той учи кинорежисура в Нов български университет и има щастието да работи по тази специалност. Занимава се с кино, графичен дизайн и всички визуални изкуства.

Снимка: Фейсбук"От рисуване до заснемане... Любител фотограф съм." Зад гърба си младият режисьор има над 20 музикални клипа, разполага с малко собствено студио. Работи към Вирджиния Рекърдс, работел е с Павел и Венци Венц, с Милиони- Картела Рекърдс. В момента се занимава с късометражно кино, като идеята е да снима в студио "Бояна".

"Понякога се случват и работни инциденти, не сме застраховани, но важното е да сме добър екип." Накрая той разкри, че има идея да ползва средновековната крепост "Баба Вида" във видео. Константин и Светослав скоро ще ни изненадат с нови парчета в характерния за тях стил.
Вижте още

В "Музикална зона" на 18 април 2019 слушаме Леополд Стоковски

На днешния 18 април се навършват 137 г. от рождението на Леополд Стоковски – британски и американски диригент, оркестратор, станал известен с редица иновации – дирижиране с ръце, а не с диригентска палка, разместване на оркестровите групи за постигане на по-добро звучене, имитиране на възникналата по-късно стереофония още през 30-те г. на..

публикувано на 18.04.19 в 09:00

Плажът на Видин - един от символите на града

Географското разположение на нашия уютен и малък Видин съвсем закономерно оправдава твърдението " на Дунава вечер страж ". По това си прилича с Виена, нали? Крайдунавският парк е вдъхновен от красивите дворцови паркове в австрийската столица. Дотук обаче със сравненията, за да не става нелепо. Градът, в който живеем, изпълващ съзнанието с познатия..

публикувано на 17.04.19 в 16:17

Младите българи живеят до късна възраст с родителите си

Младите българи предпочитат да живеят в един дом с родителите си до по-късна възраст от тази на своите връстници в Европа. Това показва проучване на Евростат, където е посочено, че българинът напуска семейния дом на 29-30 години, докато средно в Европейския съюз, възрастта на младежите, напускащи родителското семейство, е била малко над 26..

публикувано на 15.04.19 в 18:02

В "Музикална зона": Тоше Проески- Балканският ангел

Той е най-познатият македонски певец, и един от най- обичаните на Балканите. Това, че Тоше Проески е бил гениален певец и творец, е само минимална част от нещата, заради които е наречен „балканският ангел“. Той е бил най-младият посланик на УНИЦЕФ в света и на 26 години става носител на наградата „Майка Тереза“ за безбройните си благотворителни концерти..

публикувано на 15.04.19 в 09:41

"Неделник" от 14 април 2019 година

Ето го новият "Неделник" брой 253- ти! Преглеждаме старите вестници и поемаме към интересните теми. За начало ще продължим разходката си в отдел "Екзотика" в Регионалния природонаучен музей в Пловдив за да разберем от Александър Петров още интересни неща за пеперудите. В часа на "Ние от Северозапада" се пригответе за весели хора,..

публикувано на 14.04.19 в 13:05

Покаянието извисява човека до Бога

Спасението на душата е крайна и върховна цел на християнския живот. Спасението има две страни: обективна и субективна. Ярък пример в това отношение е днес честваната в Петата неделя на Великия и спасителен пост - преподобна Мария Египетска . "И тъй, умъртвете земните си членове, сиреч пороците: блудство, нечистота, страст, лоша..

публикувано на 14.04.19 в 08:00

20 години Младежки парламент Враца

Първият у нас ученически общински съвет е учреден във Враца преди 20 години. Годишнината ще бъде отбелязана с тържествена вечер в петък в Младежкия дом в града. Празникът ще срещне настоящия екип на младежкия парламент с бивши участници в тази структура. Какво представлява тя и как успява да фокусира вниманието на учениците в града вече две..

публикувано на 12.04.19 в 15:25