Една лична песен в памет на приятел

Константин Александров, Анислав Върколашки- Avart и Светослав Нинов (от ляво на дясно) гостуваха в Радио ВИДИН
Снимка: Светлана Стоенелова

В "Свободна БГ зона" по Радио ВИДИН ви срещаме с  новата българска музика. В студиото ни гостува Анислав Върколашки- Avart. Той е от Видин, на 22 години, студент, режисьор на над 20 български клипа. Заедно с него са и хип-хоп изпълнителите- Светослав Нинов, също видинчанин, на 15 г. и Константин Александров на 17 години от Радомир. Тримата учат в София. Обединява ги парчето "Извисен". Негови автори са Светли и Коста, а Анислaв е режисьор на видеото. Песента се посвещава на техния приятел Радослав Кръстев, който си отиде твърде млад от този свят…

Снимка: Фейсбук"Песента ни е много лична. Тя изразява много емоции, отдавна искахме да я направим и сега вече е факт"- казаха Светослав и Коста. Всеки от тях е автор на собствените си реплики, защото:

"Това е начинът да изразиш най-добре това което чувстваш."

Анислав разказа при какви условия е записвана песента и трудно ли е да си режисьор на клипове в момента в България:

"Въпреки минусовите температури, докато снимахме видеото успяхме да се организираме и всичко стана за два дни. Целяхме видеото да предаде типичния ъндърграунд. Клипът е решен в черно и бяло, малко тип сепия." Анислав е от стара местна фамилия- Върколашки, с която много се гордее. Той учи кинорежисура в Нов български университет и има щастието да работи по тази специалност. Занимава се с кино, графичен дизайн и всички визуални изкуства.

Снимка: Фейсбук"От рисуване до заснемане... Любител фотограф съм." Зад гърба си младият режисьор има над 20 музикални клипа, разполага с малко собствено студио. Работи към Вирджиния Рекърдс, работел е с Павел и Венци Венц, с Милиони- Картела Рекърдс. В момента се занимава с късометражно кино, като идеята е да снима в студио "Бояна".

"Понякога се случват и работни инциденти, не сме застраховани, но важното е да сме добър екип." Накрая той разкри, че има идея да ползва средновековната крепост "Баба Вида" във видео. Константин и Светослав скоро ще ни изненадат с нови парчета в характерния за тях стил.
Вижте още

"Неделник" от 20 януари 2019 година

Уважаеми слушатели, "Неделник" брой 241 вече е на сайта. Разлистваме старите вестници за началото на предаването за да разберем, какво е ставало във Видин реди години. След това можете да чуете една интересна тема! Който е минавал по площад "Бдинци" знае, че тече ремонт, но не знае, че този ремонт във Видин е включен в номинациите на..

публикувано на 20.01.19 в 13:00

Благодарността е придобивка, която трябва да украсява нашите взаимоотношения

Неделята, в която се намираме днес е утвърдена като Дванайсета неделя след Неделя подир Въздвижение – на десетте прокажени . Това означава, че богослужебният ред ни предлага Евангелска сцена, в която Христос изцелява десет човека, болни от проказа. "Свети апостол и евангелист Лука свидетелства, че когато Иисус Христос отивал..

публикувано на 20.01.19 в 08:00

Социализацията- важен момент за хората с интелектуални затруднения

Желанието да помогнат на собствените си деца преди почти 30 години събира родители от Видин с обща съдба. Създават Регионално дружество за подкрепа на лица с умствени затруднения , което е сред първите в страната. Част е от мрежата на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и сега предлага социални услуги в Дневен..

публикувано на 18.01.19 в 17:35

Възпитават ли "възпитателните" шамари

Тормозът над най-малките и невинни създания е изключително сериозен проблем, значимостта на който се определя, както от неговото разпространение, така и от тежките последици, които може да окаже върху детското развитие.  Именно този проблем се оказва и един от основните, с който се сблъскват немалко малчугани и в нашата мила родина...

публикувано на 18.01.19 в 17:30

Симона Стойкова представя стихотбирката си "Малка тишина"

Симона Стойкова ще представи дебютната си стихосбирка "Малка тишина" във Видин . Събитието ще се състои в 17:30 ч. в залата за изяви на отдел "Заемна за възрастни" на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".  "Започнах да пиша на 12-13-годишна възраст, но не съм търсила поезията, тя сама ме намери" , каза в "Цветовете на деня" младата..

публикувано на 18.01.19 в 17:01

Ново село събира жени от общината на Бабинден

Уважението към бабата, помогнала за раждането на нов живот, новоселянките традиционно поднасят в навечерието на 21 януари. Затова днес, 18 януари, в салона на кооперацията във видинското село  Ново село ще се съберат жените от цялата община, за да пресъздадат обичая „Поливане на бабата“ и да отпразнуват Деня на родилната помощ, Бабинден ...

публикувано на 18.01.19 в 09:57