В Монтана изследват питейната вода

Снимка: БНР

В област Монтана няма радиоактивни води, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Елена Борисова. РЗИ започва взимане на проби от питейната вода за ново изследване. Разпореждането е на Министерството на здравеопазването. 

71 водни проби за питейно – битови нужди от населени места в региона са радиологично изследвани през миналата година  В нито една от тях не е открито завишение  по показателите “обща бета активност” и “естествен уран”. Подобно изследване задължително се прави на 5 години.


Вижте още

Тираджия с близо 4 промила алкохол задържаха край Видин

Шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол, е задържан в полицейския арест във Видин . На 16 август, около 22.40 часа, в района на бензиностанция край Видин служители на реда спрели за проверка товарен автомобил с прикачено ремарке. Водачът - 52-годишен жител на Кюстендил , бил тестван с дрегер. Пробата отчела показание 3,72 промила. По случая е..

публикувано на 17.08.17 в 10:00

Присъда от шест месеца затвор получи мъж от Борован за побой на полицай

Биячът на полицая от Борован ще лежи 6 месеца в затвора - това стана ясно, след като Районният съд в Бяла Слатина одобри споразумение между насилника и прокуратурата. Според него, 44-годишният Митко М. влиза незабавно зад решетките, където вече е лежал заради други провинения. Съучастникът му 36-годишният Антон А., познат в Борован като Тони..

публикувано на 17.08.17 в 08:10

Снимката на 16 август 2017 година

Правителството определи „СКМ Порт Видин“ АД за концесионер на Пристанищен терминал Видин-юг.   Правителството разреши на „Гипс“ АД да прехвърли на „Гипс Кошава” АД правата и задълженията по концесионния договор за добив на строителни материали от находище „Кошава“, разположено в землището на с. Кошава, община Видин.  Договорът за добив на..

публикувано на 16.08.17 в 18:05

Видински храм показва изложба на детски рисунки

Изложба на детски рисунки беше открита днес във видинския катедрален храм "Св. Димитър". Творбите са на млади таланти, рисували по време на детския пленер, организиран от Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", Община Видин и художника Иво Марино. Изявата беше част от  фестивала "Дунавски вълни", който се проведе миналия месец.  Децата имаха..

публикувано на 16.08.17 в 15:02

Общинари чистиха Мездра

Над 20 служители на общинска администрация в Мездра днес хигиенизираха и разкрасиха два обекта, намиращи се на територията на града, съобщиха от Общината. В последния ден от тазгодишната студентска бригада и преди традиционния пазарен ден, беше пометен районът на общинския пазар. Отпадъците бяха извозени с техника на Общиснко предприятие “Чистота“...

публикувано на 16.08.17 в 14:26

Определен е концесионер за Пристанищен терминал Видин-юг

Правителството определи  „СКМ Порт Видин“ АД за концесионер на Пристанищен терминал Видин-юг . Участникът е избран след проведена процедура за предоставяне на концесия на терминала за срок от 35 години. Предвидените инвестиции за срока на концесията са в размер на 3737000 лв. Те са за ремонт, поддържане и рехабилитация на съществуващата..

публикувано на 16.08.17 в 13:47