Примабалерината на Софийската опера и балет играе на видинска сцена

Снимка: Радио ВИДИН

Примабалерината на Софийската опера и балет Катерина Петрова ще играе във Видин в спектакъла „Лебедово езеро“ в събота. Представлението е в програмата на фестивала „Крепост на вековете“, който се провежда в града. Играта на открито е много специфична, каза в "Посоките на делника" Катерина Петрова:
"Много е специфично, много е различно от това, което правим по принцип в театъра. Там си имаш всичките условия, имаш си кулисите, всичко си знаеш. Докато тук, не мога да кажа, че не ми харесва, но е различно, странно е. Като погледнеш нагоре и само едно небе виждаш, но е приятно."
Две поредни вечери ще се играе балетът „Лебедово езеро“ във Видин. В петък, 11 август, в спектакъла ще играе примата на Берлинската опера Вяра Начева, която е родом от Видин, а в събота в ролите на Одета и Одилия ще е Катерина Петрова. Сцената за представленията вече е монтирана пред Стамбол капия в града.
Видео на Светослав Цветанов: 

Вижте още

Светлината за света, са добрите дела на християните

В седма неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. "Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец". (Мат. 5:16) "Братя и сестри, Днешната неделя е неделята на светите Отци от шестте Вселенски събора...

публикувано на 15.07.18 в 08:00

"Корсар"- история за морски пирати и за силата на любовта

С балета "Корсар" от Адолф Адам започва третото издание на летния фестивал "Опера на върховете- Белоградчишки скали". Това е една увлекателна история, чието действие се развива в Адрианополис / днешен Одрин /. История за морски пирати и за силата на любовта. Приказка за двама души, готови на всичко в името на щастието си. Приказната..

публикувано на 13.07.18 в 17:30

Паунът Пешо посреща гостите на Радо

В рубриката "97 лапи и 1 опашка" днес ви срещаме с Пешо. Той е на три години има плътен и силен глас и завидно самочувствие. Дружелюбен, любопитен, пакостлив и прекрасно син - това е Пешо, един забележителен паун. Той живее в двора на Радослав Младенов, който се грижи за него от три години. "Моите деца поискаха и ние ги взехме, доста малки бяха-..

публикувано на 13.07.18 в 16:58

Видински деца с поредно участие в "Опера на върховете - Белоградчишки скали"

Ученици от видинското училище "Св. Св. Кирил и Методий" ще участват в третото издание на летния фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик. 11 талантливи деца ще се представят в оперния спектакъл "Тоска" , който е включен за трети път в програмата на фестивала, обясни асистент-режисьорът Вера Белева: "Ние отново правим "Тоска", защото това е..

публикувано на 13.07.18 в 15:30

Петък, 13-ти е- фатален или не чак толкова

Може ли денят и датата да определят настроението ни и това, което ще ни се случи? Днес е петък, 13-ти- втори за тази година. Ако се върнем назад във времето, този ден винаги е предизвиквал усещане за страх у някои хора, други пък даже не се захващат с нищо. Изчислено е, че на този ден в САЩ бизнесът губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много..

публикувано на 13.07.18 в 14:59
Школа за оцеляване БАГА-ТУР

Пътят на българите показва школа за оцеляване

Какъв е бил пътят на българите, пътят за духовното им и физическо оцеляване, това представя школата за оцеляване "БАГА-ТУР". Те са от Стара Загора и представят спектаклови хореографии и екстремни бойни изкуства. Прабългарски лък и копие, бойна брадва, щитове от 9-10 век са само част от оръжията, с които разполагат там и които се  ползват в битките...

публикувано на 13.07.18 в 14:06