Видински пожарникари раздадоха награди в детска градина "Русалка"

Снимка: Венцислав Величков


До 15 септември продължават инициативите, посветени на Седмицата на пожарната безопасност във Видин. Днес екип на пожарната бе в детска градина №16 "Русалка", за да награди победителите в конкурс за рисунка на тема "Пожарна безопасност". "Тук сме, за да споделим нашия празник с нашите най-малки приятели", каза старши инспектор Ивайло Йорданов, началник група "Държавен противопожарен контрол" при Района служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин.

"Ние сме подготвили награди, както и лакомства за участниците в конкурса. Децата имат възможност да разгледат пожарния автомобил и да се запознаят с нашата професия. Ще демонстрираме построяването на една гасителна линия, с която децата с поставени каски, ще пръскат с вода в двора на детската градина, за да се почувстват огнеборци."

По решение на комисия, наградите отидоха в 3 от групите. Влади от група "Слънчо", Слав от "Бамби" и Мария от "Мечо Пух" получиха наградите за своите рисунки и поздравиха екипа на пожарната с няколко детски песни.

"Аз нарисувах пожарната как гаси пожар. Беше ми трудно, но мама и тати ми помогнаха... Нарисувах къщурка с пожар и как пожарникарите го гасят... Нарисувах пожарникарската кола и пожарникар, който гаси пожара с пожарогасител..."

Пожарната безопасност е от изключителна важност най-вече за най-малките деца. Те имаха възможност да разгледат пожарната машина и да се качат в нея, а пожарникарите им даваха ценни съвети за това как да се пазят от огъня.

"Трябва да се пазим от огън... Трябва да хвърляме вода при пожар... Трябва да се пазим от кибрити и запалки... Аз бих станал пожарникар, за да гася огън и да спасявам хора... Качихме се в пожарния автомобил, харесва ми алармата... Имаше маркуч и много място... Пожарникарят каза да не си играем с кибрити и запалки..."

Директорът на детска градина "Русалка"- Красимира Виденова, сподели, че за тях е удоволствие екипът на пожарната да ги посети преди началото на учебната година.

"В детската градина и филиалите работим в посока да насочваме децата в това как да бъдат предпазливи и внимателни."


Мероприятията във връзка със Седмицата на пожарната безопасност продължават. Утре пожарникари ще посетят детска градина № 1 ”Желязко поп Николов”- гр. Видин, за да наградят и там най-заслужилите деца, включили се в конкурс за детска рисунка на тема "Пожарна безопасност". 
Повече за посещението на пожарникарите в ДГ "Русалка", чуйте в звуковия файл.

Вижте още

"Малките звездички" от 19.11.2017 година

Опознаваме и ще опознаваме различни форми на живот , търсим къде се крият извънземните човечета. Празнуваме и неделята, като един страхотен пижамен ден , само за почивка отреден. Добре дошли при нас, наметнете си подходящо облекло , не забравяйте и своите възглавници , партито започва !

публикувано на 19.11.17 в 14:05

"Неделник" от 19 ноември 2017 година

Ето го брой 181- ви на предаването "Неделник"!!! За начало отново проверяваме старите вестници в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". След това темите са ни литература, книги, приказки и комикси. Първо Григор Петров , който има над 15 000 тома литература в личната си библиотека, ни разказва за страстта..

публикувано на 19.11.17 в 13:10

Събирайте богатства за Бога и богатейте във вярата, надеждата и любовта!

В Деветата Неделята след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към това, щото всеки един от нас да проумее преходността на този свят, да се обърне към Вечния Бог и приемайки Го в сърцето си, да придобие вечността и блажения живот. Чрез притчата за безумния богаташ, която днес четем, ни се дава за..

публикувано на 19.11.17 в 08:00

Васил Божинов - половин век отдаден на образованието

Васил Божинов от Лом - дългогодишен учител, директор на училище, зам.директор на, както казва той, хубавото ломско училище „Константин Фотинов“, читалищен деятел, публицист, краевед. Достигнал достолепната 87 годишна възраст с деликатно поведение, благородно излъчване и по всичко личи, педантично отношение към работата. Богата е биографията на..

публикувано на 18.11.17 в 17:15

За смесените бракове в "Пица на парче"

-Хайде да те взема за жена! -Да бе, да се откаже цялата рода от мен, та ти си от друг етнос! -Вземам ви и двете тогава, барабар с кучето. В моя род многоженството е позволено!  Темата в "Женско царство" е: Как гледате на брака с човек от друг етнос или раса? Защо сме склонни да приемаме смесени бракове българин- чужденка /рускиня, французойка,..

публикувано на 18.11.17 в 12:56

Църква във Видин храни социално слаби

Във видинския катедрален храм "Св. Димитър" през почивните дни раздават храна на социално слаби хора. Повече за благотворителната инициатива разказа председателят на храма Ставри Велинов : "По инициатива на църковното настоятелство на храм "Св. Димитър", благодарение на "Лайънс клуб", които са дарители на храната, от месец ноември започна даването..

публикувано на 17.11.17 в 17:14