Видински пожарникари раздадоха награди в детска градина "Русалка"

Снимка: Венцислав Величков


До 15 септември продължават инициативите, посветени на Седмицата на пожарната безопасност във Видин. Днес екип на пожарната бе в детска градина №16 "Русалка", за да награди победителите в конкурс за рисунка на тема "Пожарна безопасност". "Тук сме, за да споделим нашия празник с нашите най-малки приятели", каза старши инспектор Ивайло Йорданов, началник група "Държавен противопожарен контрол" при Района служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин.

"Ние сме подготвили награди, както и лакомства за участниците в конкурса. Децата имат възможност да разгледат пожарния автомобил и да се запознаят с нашата професия. Ще демонстрираме построяването на една гасителна линия, с която децата с поставени каски, ще пръскат с вода в двора на детската градина, за да се почувстват огнеборци."

По решение на комисия, наградите отидоха в 3 от групите. Влади от група "Слънчо", Слав от "Бамби" и Мария от "Мечо Пух" получиха наградите за своите рисунки и поздравиха екипа на пожарната с няколко детски песни.

"Аз нарисувах пожарната как гаси пожар. Беше ми трудно, но мама и тати ми помогнаха... Нарисувах къщурка с пожар и как пожарникарите го гасят... Нарисувах пожарникарската кола и пожарникар, който гаси пожара с пожарогасител..."

Пожарната безопасност е от изключителна важност най-вече за най-малките деца. Те имаха възможност да разгледат пожарната машина и да се качат в нея, а пожарникарите им даваха ценни съвети за това как да се пазят от огъня.

"Трябва да се пазим от огън... Трябва да хвърляме вода при пожар... Трябва да се пазим от кибрити и запалки... Аз бих станал пожарникар, за да гася огън и да спасявам хора... Качихме се в пожарния автомобил, харесва ми алармата... Имаше маркуч и много място... Пожарникарят каза да не си играем с кибрити и запалки..."

Директорът на детска градина "Русалка"- Красимира Виденова, сподели, че за тях е удоволствие екипът на пожарната да ги посети преди началото на учебната година.

"В детската градина и филиалите работим в посока да насочваме децата в това как да бъдат предпазливи и внимателни."


Мероприятията във връзка със Седмицата на пожарната безопасност продължават. Утре пожарникари ще посетят детска градина № 1 ”Желязко поп Николов”- гр. Видин, за да наградят и там най-заслужилите деца, включили се в конкурс за детска рисунка на тема "Пожарна безопасност". 
Повече за посещението на пожарникарите в ДГ "Русалка", чуйте в звуковия файл.

Вижте още

Как да се грижим за обувките през зимата

През зимата ботушите ни са подложени на вредното влияние на топящия се сняг и студа, на солите, с които се обработват улиците. Правилната грижа за тях е важна, ако искаме да ги носим по- дълго време. Как се грижат видинчани за ботушите си? "С гъбичка ги почиствам. Първо ги мия, почиствам ги с гъбичката или с вазелинче. Да не попива..

публикувано на 23.01.18 в 17:40

Видинска гимназия предлага обучение по "Автомобилна мехатроника"

Нова професионална паралелка предлага Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин за държавния план-прием в VIII клас за учебната 2018/2019 година. Предложената нова специалност е "Автомобилна мехатроника" и е по направление "Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства". Преди три години от гимназията са я..

публикувано на 23.01.18 в 16:50

За да бъде интернет безопасно занимание

В рубриката "Тийн репортер" днес говорим е за безопасността в интернет . Темата беше провокирана от вече сваления чат, който публикуваше провокативни снимки на ученици от Видин.  „Такава статия има и за други градове, не само за Видин – например за Варна, София… Много хора бяха набедени в създаването на тази статия и за това, че на..

публикувано на 23.01.18 в 16:00

Повече пари получават училища в малки общини във Видинско

Повече средства получават училища в малки общини в страната с  въведения от Министерството на образованието регионален коефициент. С около 12 % повече са парите за общини с най-високия коефициент, който е 8. Той е за общини с до 5 хиляди жители, отдалечени от областния център и големите градове в страната. Разпределението на..

публикувано на 23.01.18 в 16:00
Паметна плоча за двама от загиналите на фронта войници има вече в селото. До нея ще бъде поставена новата.

Тополовец отдава почит на загиналите във войните

Във видинското село Тополовец искат да бъде издигната паметна плоча на загиналите войници в Балканската и Първата световни войни. Средствата вече са събрани доброволно от съпричастни към инициативата местни жители и предстои обсъждането на идеята на Общински съвет в Кула. Повече за инициативата разказа кметският наместник на селото Румен Предов :..

публикувано на 23.01.18 в 14:22

"Музикална зона" по януарски

След дългата и протяжна неделя, понеделник е- ура!!! : ) Обичам понеделниците! Няма лекарство като надеждата, няма по-голям стимул и по-мощен тоник от очакването да се случи нещо по-хубаво днес! А то със сигурност ще се случи, ако бъдете на вълните на радио Видин с „Музикална зона“! Време е да отворите очи, да наострите уши … Музикалната ни зона днес ще..

публикувано на 22.01.18 в 09:39