Видински пожарникари раздадоха награди в детска градина "Русалка"

Снимка: Венцислав Величков


До 15 септември продължават инициативите, посветени на Седмицата на пожарната безопасност във Видин. Днес екип на пожарната бе в детска градина №16 "Русалка", за да награди победителите в конкурс за рисунка на тема "Пожарна безопасност". "Тук сме, за да споделим нашия празник с нашите най-малки приятели", каза старши инспектор Ивайло Йорданов, началник група "Държавен противопожарен контрол" при Района служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин.

"Ние сме подготвили награди, както и лакомства за участниците в конкурса. Децата имат възможност да разгледат пожарния автомобил и да се запознаят с нашата професия. Ще демонстрираме построяването на една гасителна линия, с която децата с поставени каски, ще пръскат с вода в двора на детската градина, за да се почувстват огнеборци."

По решение на комисия, наградите отидоха в 3 от групите. Влади от група "Слънчо", Слав от "Бамби" и Мария от "Мечо Пух" получиха наградите за своите рисунки и поздравиха екипа на пожарната с няколко детски песни.

"Аз нарисувах пожарната как гаси пожар. Беше ми трудно, но мама и тати ми помогнаха... Нарисувах къщурка с пожар и как пожарникарите го гасят... Нарисувах пожарникарската кола и пожарникар, който гаси пожара с пожарогасител..."

Пожарната безопасност е от изключителна важност най-вече за най-малките деца. Те имаха възможност да разгледат пожарната машина и да се качат в нея, а пожарникарите им даваха ценни съвети за това как да се пазят от огъня.

"Трябва да се пазим от огън... Трябва да хвърляме вода при пожар... Трябва да се пазим от кибрити и запалки... Аз бих станал пожарникар, за да гася огън и да спасявам хора... Качихме се в пожарния автомобил, харесва ми алармата... Имаше маркуч и много място... Пожарникарят каза да не си играем с кибрити и запалки..."

Директорът на детска градина "Русалка"- Красимира Виденова, сподели, че за тях е удоволствие екипът на пожарната да ги посети преди началото на учебната година.

"В детската градина и филиалите работим в посока да насочваме децата в това как да бъдат предпазливи и внимателни."


Мероприятията във връзка със Седмицата на пожарната безопасност продължават. Утре пожарникари ще посетят детска градина № 1 ”Желязко поп Николов”- гр. Видин, за да наградят и там най-заслужилите деца, включили се в конкурс за детска рисунка на тема "Пожарна безопасност". 
Повече за посещението на пожарникарите в ДГ "Русалка", чуйте в звуковия файл.

Вижте още

Ден на траур и за Кула

С дълбока скръб Община Кула и всички жители на нашия град се присъединяват към траура за кончината на Видинския митрополит Дометиан .  Представители на Общината ще поднесат последна почит пред тленните останки на владиката днес, в катедралния храм „Св. Димитър Солунски“ във Видин. Със заповед на кмета на Община Кула 20 септември е обявен за ден..

публикувано на 20.09.17 в 08:25

Аз и моят клас

Здравейте, казвам се Антонина, на 17 години и съм вашият тийн репортер . Всеки вторник по това време ще си говорим за нещата, които вълнуват младите, а и не само. Днешната тема е  наскоро отминалия 15 септември - денят, в който всички ученици се завърнаха в училище, включително и аз. По този повод, реших да Ви разкажа историята на моя клас. Все още..

публикувано на 19.09.17 в 17:33

Увеличение на приходите от данъци и такси отчете Община Видин

"Всеки видинчанин тук и по света скърби за своя мъдър водач- видинския митрополит Дометиан. Дядо Дометиан ни учеше да обичаме и да се гордеем с хилядолетния ни град. Името на видинския митрополит Дометиан ще бъде изписано със златни букви в славната история на старопрестолния Видин", така кметът на Видин Огнян Ценков откри днешната пресконференция..

публикувано на 19.09.17 в 17:31

Ще влезе ли Видин в Закона за Великите стари столици

Миналата седмица председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов коментира приемането на Закона за Великите стари столици на Република България. Според думите му най-късно до края на тази или началото на следващата година ще бъде приет този закон. Той отправи и покана към президента Румен Радев да..

публикувано на 19.09.17 в 17:10

Видински ученици учат за фризьори

Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин започна новата учебна година с допълнителни дейности. По предложение на учителите, 12 ученици ще се обучават в паралелка по фризьорство - 10 са момичетата, има и 2 момчета. Имам нужната документация и познавам всички видински фризьори, и ще съдействам за практиката на учениците,..

публикувано на 19.09.17 в 16:45

Иван Оризарски: За да има промяна, е нужен духовен и бунтовен метеж

Д-р инж. Иван Оризарски е родом от село Люта (сега Владимирово, Монтанско ). Учи във факултетите по химия и металургия във Висшия химико-технологичен институт в София. И разказва пред Гергана Панова за пътя, който изминава, за да стигне до столицата, помни много добре и отминалите житейски години, без да се оплаква. Липсата на социална..

публикувано на 18.09.17 в 18:03