Ученици се запознаха с работата в Радио ВИДИН

4
Ръководителят на екип "Ефирна реализация" в Радио ВИДИН Петър Маринов разказа на гостите за работата на музикалния редактор.
Снимка: Венцислав Величков
Ученици от Средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин гостуваха в Радио ВИДИН. Поводът е Световната седмица на предприемачеството и патронният празник на учебното заведение, отбелязването на който започна вчера, 13 ноември и ще продължи до 17 ноември, петък. Деветокласниците се запознаха с работата на журналистите и музикалните редактори и се докоснаха до някои от тънкостите в правенето на новини, предавания и излъчването на музиката в ефир. Част от учениците признаха, че биха работили в медия:


"Доста хубава работа. Малко или много работим с мозъка си, а не с тялото и физиката си. Не бих казал, че е лесно. Би било чудесно да се опитам да го работя, но аз не съм човек, който се опитва да направи всичко перфектно, а тук всичко трябва да е такова... В музикалната стая ми се стори най-трудно. Бих работила като репортер. Бих обикаляла сред хората... Доста е трудно. Хората, работещи това трябва да са отговорни, съсредоточени. Когато са в ефир, не трябва да имат грешки... Бих правила анкети, бих задавала въпроси на хората, винаги има какво да научим... Работата в радио изисква доста компетентност. Не трябва да има притеснителност, докато се говори с хората..."Класният ръководител на деветокласниците Десислава Крумова разказа, че учениците разполагат с два диктофона, които ще използват за провеждане на анкети. Повече за гостуването на младежите в Радио ВИДИН, чуйте в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

В „Музикална зона” слушаме български снежни песни за зимата

Ако времето ти поднесе сняг, направи си снежен човек! Или просто една пъртина в снега, по която да се разходиш, докато снежинките се сипят над главата ти! Точно това ще направим днес- музикална зимна разходка по снега с най- хубавите български песни за зимата.    Зима е, студено е, не е от най-приятните дни... Но, защо трябва да звучи негативно и..

публикувано на 17.12.18 в 09:56

"Неделник" от 16 декември 2018 година

"Неделник" брой 236- ти вече е на сайта.   За начало преглеждам отново старите вестници в съвместната ни рубрика с РБ"Михалаки Георгиев"- Видин. След това ще си поговорим за "Таласъмски истории” - вълшебната приказка-игра, която завладява малки и големи. Това е един материал на колегата от Радио България Десислава Семковска . Ще чуете..

публикувано на 16.12.18 в 12:44

Господ ни кани на Неговата трапеза, нека не отхвърляме поканата Му

В Единадесета неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към познанието, че Господ отправя Своята покана към нас да седнем на Неговата трапеза, като Негови деца и приятели . Той е казал: " Който иска да върви след Мене… ", затова никой никога не насилва да седне на тази трапеза, тя е доброволна,..

публикувано на 16.12.18 в 08:00
Благотворителен коктейл

Обществен дарителски фонд събра близо 3 хиляди лева за зони за четене във Враца

Общо 2 823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд за Враца. Със средствата ще бъдат обособени зони за четене във всяко училище от общината. Това е и първата дарителска акция на Обществения дарителски Фонд за Враца, каза за Радио Видин Емилиян Кадийски от организаторите. "Това е първата ни инициатива и..

публикувано на 14.12.18 в 15:00

Актьори от „Момчето си отива" идват във Враца

Преди прожекцията четиримата участници в емблематичния филм, сниман в града под Околчица през 1972-а година , ще разкажат интересни моменти от знаковите киноснимки и ще споделят спомени от престоя си в града. Филмът ще бъде излъчен от 17:30 часа, днес, в Кино „Метропол“ , когато е рождената дата на режисьра Людмил Кирков, а входът е свободен ...

публикувано на 14.12.18 в 13:58

Семейна среща на ловците в Ново село

Не знам откога е започнала тази традиция. Може би от социалистическо време, когато не се празнуваха светците и именните дни, а хората правеха празници на професията и хобитата. Оттогава датира спортният празник на общината, но вечерта на спортиста отмря, поради липса на такива. Ловците в Ново село, обаче, са жилав народ, пък и..

публикувано на 14.12.18 в 12:09