Ученици се запознаха с работата в Радио ВИДИН

Ръководителят на екип "Ефирна реализация" в Радио ВИДИН Петър Маринов разказа на гостите за работата на музикалния редактор.
Снимка: Венцислав Величков
Ученици от Средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин гостуваха в Радио ВИДИН. Поводът е Световната седмица на предприемачеството и патронният празник на учебното заведение, отбелязването на който започна вчера, 13 ноември и ще продължи до 17 ноември, петък. Деветокласниците се запознаха с работата на журналистите и музикалните редактори и се докоснаха до някои от тънкостите в правенето на новини, предавания и излъчването на музиката в ефир. Част от учениците признаха, че биха работили в медия:


"Доста хубава работа. Малко или много работим с мозъка си, а не с тялото и физиката си. Не бих казал, че е лесно. Би било чудесно да се опитам да го работя, но аз не съм човек, който се опитва да направи всичко перфектно, а тук всичко трябва да е такова... В музикалната стая ми се стори най-трудно. Бих работила като репортер. Бих обикаляла сред хората... Доста е трудно. Хората, работещи това трябва да са отговорни, съсредоточени. Когато са в ефир, не трябва да имат грешки... Бих правила анкети, бих задавала въпроси на хората, винаги има какво да научим... Работата в радио изисква доста компетентност. Не трябва да има притеснителност, докато се говори с хората..."Класният ръководител на деветокласниците Десислава Крумова разказа, че учениците разполагат с два диктофона, които ще използват за провеждане на анкети. Повече за гостуването на младежите в Радио ВИДИН, чуйте в звуковия файл.

Вижте още

"Неделник" от 25 февруари 2018 година

Студено е на вън, но вие можете да се затоплите, като слушате новият "Неделник" брой 196- ти. И така, какво ви предлагам в днешното предаване!!! Запазената марка - рубриката за "Старите вестници" отново ще ви прошумоли вести от миналото благодарение на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" . "Затегнете коланите" след това, защото..

публикувано на 25.02.18 в 13:59

Днес отбелязваме Неделя Православна

Първата неделя на Великия пост , която отбелязваме днес, е посветена на светото Православие. Тя е наречена Неделя Православна. Празникът в днешната Първа Неделя от Великия пост е учреден в 842 година, след окончателната победа над иконоборците на Седмия вселенски събор през 787 година в град Никея и на Цариградския поместен..

публикувано на 25.02.18 в 08:00

За победите и загубите в "Пица на парче"

Тодоровден е, Конският Великден!  Хайде, пришпорваме конете! Време е и ние- Нора и Гери- да се включим в кушия ;)  Но, преди да тръгнем на конските надбягвания, решихме първо да се консултираме с вас в случай, че не спечелим: Трябва ли винаги и на всяка цена да се стремим да сме първи? Умеете ли да приемате загубите? Победа или загуба- кое е по-..

публикувано на 24.02.18 в 12:37

Рибари в Монтана излизат на протест срещу бракониерите

От година насам рибари  и членове на ловно-рибарското дружество в Монтана се опитват сами да упражняват контрол срещу бракониерството. Причината е, че не достигат инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Ловно-рибарското дружество прави съвместни акции с инспекторите от Агенцията и полицията в Монтана, като наблюдава..

публикувано на 23.02.18 в 17:17

Да помогнем на Цветина от Враца пак да кара колело

Млада жена от Враца има нужда от нашата помощ. Цветина Цекова, на 22 години, има нужда от финансова подкрепа, за да си закупи велосипед триколка за хора с двигателни проблеми. До сега тя е ползвала такава, но колелото е било детско и вече не може да го кара. Семейството на Цветина за първи път се обръща с молба за помощ в отглеждането на детето си,..

публикувано на 23.02.18 в 16:02

За социалните функции на пенсионерските клубове

Когато на годишното събрание на пенсионерския клуб „Просънъц“ във видинското село Ново село прочетоха името на Цонка Бибанова като активен участник в негово мероприятие, мнозина останаха учудени. Знае се, че леля Цонка, любимата готвачка на стотици деца, преминали детската градина, е прикована на инвалидна количка поне от три години. Но..

публикувано на 23.02.18 в 09:55