Ученици се запознаха с работата в Радио ВИДИН

Ръководителят на екип "Ефирна реализация" в Радио ВИДИН Петър Маринов разказа на гостите за работата на музикалния редактор.
Снимка: Венцислав Величков
Ученици от Средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин гостуваха в Радио ВИДИН. Поводът е Световната седмица на предприемачеството и патронният празник на учебното заведение, отбелязването на който започна вчера, 13 ноември и ще продължи до 17 ноември, петък. Деветокласниците се запознаха с работата на журналистите и музикалните редактори и се докоснаха до някои от тънкостите в правенето на новини, предавания и излъчването на музиката в ефир. Част от учениците признаха, че биха работили в медия:


"Доста хубава работа. Малко или много работим с мозъка си, а не с тялото и физиката си. Не бих казал, че е лесно. Би било чудесно да се опитам да го работя, но аз не съм човек, който се опитва да направи всичко перфектно, а тук всичко трябва да е такова... В музикалната стая ми се стори най-трудно. Бих работила като репортер. Бих обикаляла сред хората... Доста е трудно. Хората, работещи това трябва да са отговорни, съсредоточени. Когато са в ефир, не трябва да имат грешки... Бих правила анкети, бих задавала въпроси на хората, винаги има какво да научим... Работата в радио изисква доста компетентност. Не трябва да има притеснителност, докато се говори с хората..."Класният ръководител на деветокласниците Десислава Крумова разказа, че учениците разполагат с два диктофона, които ще използват за провеждане на анкети. Повече за гостуването на младежите в Радио ВИДИН, чуйте в звуковия файл.

Вижте още
Снимки и документи за Освобождението на Кутловица са показани в изложба на

Документи за Освобождението показват в Монтана

Документална изложба "Освобождението на България през погледа на обектива, перото и четката" откриват в "Държавен архив" - Монтана. Отделно ще бъдат показани материали, свидетелстващи за Освобождението на Кутловица /Монтана/. Събитието е част от проявите за отбелязване на 140 години от Освобождението на Кутловица . "Изложбата, която "Държавен..

публикувано на 22.11.17 в 11:00

В Зона за руска музика на 22.11.2017 слушаме Юлия Началова

Талантливата Юлия Началова винаги е била еталон за музикалното чудо на руския шоубизнес. Още на петгодишна възраст момичето може да изпълнява много сложни музикални задачи- да импровизира и да показва необикновена вокална гъвкавост. Когато е 14-годишна Юлия записва първия си албум, посветен на училището, а през 1995 година печели Голямата..

публикувано на 22.11.17 в 09:46

Ася и стотинките

В Деня на Християнското семейство правим разчети, колко пари са нужни, за да живее нормално едно четиричленно семейство . КНСБ изчислява, че за нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца през третото тримесечие на 2017 година са необходими 2301 лева на месец . Средно на човек издръжката на живота е 575 лева . Така на..

публикувано на 21.11.17 в 17:30

Топло ли е в училище

Не се очакват проблеми с доставките на гориво, необходимо за отопление на училищата в област Видин през зимата. В някои учебни заведения обаче има необходимост от спешен ремонт на парните инсталации. Това каза за Радио ВИДИН началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. "Към днешна дата държавните училища от област..

публикувано на 21.11.17 в 16:05

Психолог: Едно изпушено наргиле се равнява на сто цигари

В "Тийн репортер" днес ще си говорим за борбата със зависимостите и за така наречените „модерни зависимости“. Кои са те и по какъв начин могат да се избегнат научаваме от п редседателя на Общинския съвет по наркотични вещества във Видин Красимира Елисеева , която разказа за  дейността на организацията сред учениците:  „Основно..

публикувано на 21.11.17 в 15:12

Д-р Марияна Чавдарова: Правилна диета за качествен живот при диабет

Обикновено, когато заболяването диабет се открие в самото начало, пациентът е възможно да продължи да си живее дълги години, без да се налага никакво медикаментозно лечение, единствено и само със спазването на диета, каза д-р Марияна Чавдарова , началник отдел "Държавен здравен контрол" в Регионалната здравна инспекция във Видин . Тя обясни, че..

публикувано на 20.11.17 в 16:45