Ученици се запознаха с работата в Радио ВИДИН

Ръководителят на екип "Ефирна реализация" в Радио ВИДИН Петър Маринов разказа на гостите за работата на музикалния редактор.
Снимка: Венцислав Величков
Ученици от Средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин гостуваха в Радио ВИДИН. Поводът е Световната седмица на предприемачеството и патронният празник на учебното заведение, отбелязването на който започна вчера, 13 ноември и ще продължи до 17 ноември, петък. Деветокласниците се запознаха с работата на журналистите и музикалните редактори и се докоснаха до някои от тънкостите в правенето на новини, предавания и излъчването на музиката в ефир. Част от учениците признаха, че биха работили в медия:


"Доста хубава работа. Малко или много работим с мозъка си, а не с тялото и физиката си. Не бих казал, че е лесно. Би било чудесно да се опитам да го работя, но аз не съм човек, който се опитва да направи всичко перфектно, а тук всичко трябва да е такова... В музикалната стая ми се стори най-трудно. Бих работила като репортер. Бих обикаляла сред хората... Доста е трудно. Хората, работещи това трябва да са отговорни, съсредоточени. Когато са в ефир, не трябва да имат грешки... Бих правила анкети, бих задавала въпроси на хората, винаги има какво да научим... Работата в радио изисква доста компетентност. Не трябва да има притеснителност, докато се говори с хората..."Класният ръководител на деветокласниците Десислава Крумова разказа, че учениците разполагат с два диктофона, които ще използват за провеждане на анкети. Повече за гостуването на младежите в Радио ВИДИН, чуйте в звуковия файл.

Вижте още

90-годишнина празнуват читалищата в Гъмзово и Неговановци

90 години от своето основаване отбелязва днес Народно читалище "Просвета - 1928" - село Гъмзово, община Брегово. Голям концерт и книга за историята на културното средище са подготвени по повод годишнината. Акцент в програмата ще бъдат местните хора, които са вписани в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство "Живи..

публикувано на 22.09.18 в 10:05

До дни местят учениците от математическата гимназия във Видин, родители недоволстват

В ново училище ще изкарат учебната година учениците от Профилираната природо математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Причината- предстоящият мащабен ремонт в гимназията. Очаква се ремонтът да започне до дни, а на родителска среща снощи е съобщено, че учебният процес ще се провежда в СУ "Любен Каравелов". Недоволството на родителите е заради..

публикувано на 21.09.18 в 18:51

От Враца започват Националните информационни седмици за осиновяването

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) за пета поредна година инициира Национални информационни седмици за осиновяването под мотото „Осиновяването - сбъднато семейство“. Инициативата ще се проведе в периода от 24 септември до 5 октомври в цялата страна. Тази година участниците се фокусират върху промяната на член 105 от Семейния кодекс,..

публикувано на 21.09.18 в 14:40

Успешна година за детската градина в Ново село

На Обединено детско заведение (ОДЗ) „Акад. Стефан Младенов“ във видинското село Ново село определено му върви тази година. Измерено в цифри. 68 деца на възраст от годинка и половина до шест ще посещават четири групи в детските градини на четирите села от общината и една яслена група в Ново село. За пръв път от няколко години групите..

публикувано на 21.09.18 в 10:00

За щъркелите и хората (видео)

За два млади щъркела се грижат семейство фермери от село Долно Церовене в община Якимово. През пролетта буря събаря гнездото , четирите малки падат и две от тях остават с по едно счупено крило. Стопанката на имота, в който е гнездото, Маруся Велкова, храни цяло лято и четирите малки щъркелчета. Сега здравите са излетели на юг, а двете с..

публикувано на 20.09.18 в 16:51

За устойчивия транспорт в Седмицата на мобилността

От 16 до 22 септември отбелязваме Европейската седмица на мобилността. Тази година тя преминава под мотото "Комбинирай, движи се!". Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим и разходите си, и въглеродния отпечатък. Какви възможности за мобилност имат жителите на град Лом? "Аз работя с хора с увреждания близо 20 години и..

публикувано на 20.09.18 в 16:38