Ученици се запознаха с работата в Радио ВИДИН

Ръководителят на екип "Ефирна реализация" в Радио ВИДИН Петър Маринов разказа на гостите за работата на музикалния редактор.
Снимка: Венцислав Величков
Ученици от Средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин гостуваха в Радио ВИДИН. Поводът е Световната седмица на предприемачеството и патронният празник на учебното заведение, отбелязването на който започна вчера, 13 ноември и ще продължи до 17 ноември, петък. Деветокласниците се запознаха с работата на журналистите и музикалните редактори и се докоснаха до някои от тънкостите в правенето на новини, предавания и излъчването на музиката в ефир. Част от учениците признаха, че биха работили в медия:


"Доста хубава работа. Малко или много работим с мозъка си, а не с тялото и физиката си. Не бих казал, че е лесно. Би било чудесно да се опитам да го работя, но аз не съм човек, който се опитва да направи всичко перфектно, а тук всичко трябва да е такова... В музикалната стая ми се стори най-трудно. Бих работила като репортер. Бих обикаляла сред хората... Доста е трудно. Хората, работещи това трябва да са отговорни, съсредоточени. Когато са в ефир, не трябва да имат грешки... Бих правила анкети, бих задавала въпроси на хората, винаги има какво да научим... Работата в радио изисква доста компетентност. Не трябва да има притеснителност, докато се говори с хората..."Класният ръководител на деветокласниците Десислава Крумова разказа, че учениците разполагат с два диктофона, които ще използват за провеждане на анкети. Повече за гостуването на младежите в Радио ВИДИН, чуйте в звуковия файл.

Вижте още

Вярата трябва да бъде съпътствана със смирение и любов

Четвъртата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме, ни напомня за великата добродетел, основа на духовния живот - смирението. Днес честваме Рождеството на свети Йоан, Предтеча и Кръстител Господен . "Днес честваме раждането на Зората, предшествала Деня на Христовото явяване в този свят. Днес честваме Рождеството на..

публикувано на 24.06.18 в 08:00

Отбелязваме Международния олимпийски ден в "Пица на парче"

Днес е Международния олимпийски ден! Верни на олимпийския принцип- важно е участието, не победата на всяка цена!- отбелязваме този ден с …. малко спортна активност, пък да видим: има ли ефект от нея  ;)  За по- голям ефект си облякохме зимните дрехи  ;)  Народът си го е казал: По- добре няколко дни да се потиш от срам на плажа, отколкото месеци..

публикувано на 23.06.18 в 13:04

Две симпатични кученца търсят дом

Владимир Велков неочаквано става стопанин на куче. Намерена като малко кученце тя вече ги радва втора година. Не е специална порода, но за тях е безценна. София- така се казва. София обаче ги изненадва и ги дарява с 4 кученца. Две вече намериха своите стопани, а за другите две момичета се търси дом. Историята за кученцата и за другите..

публикувано на 22.06.18 в 18:10
Пламен Димитров с треньора си Калоян Качев

Млад шампион от Враца се нуждае от помощ

Това е една история, която е по слушателския сигнал на Калоян Качев от Враца . Той е треньор по таекуондо на деца и младежи от града. Един от шампионите в отбора, младеж от бедно и многодетно семейство, се нуждае от финансова подкрепа за да се включи в летен тренировъчен лагер. Необходими са 400 лв.  Историята разказва в репортажа си..

публикувано на 22.06.18 в 16:15

73! de LZ2QI

Що за хоби е радиолюбителството? Преди седмица в Казанлък се проведе 27-та среща на радиолюбителите- "Хоби радио Експо", на която присъстваха търсачи на нови и нови честоти от няколко държави. Инициативата е традиционна и се провежда със съдействието на Българската федерация на радиолюбителите. Тази година на срещата в Казанлък присъстваха..

публикувано на 22.06.18 в 16:00

Данка Стоянчева- живата история на аптечното дело в Ново село

В "Думата имат старейшините" ви срещаме с Данка Стоянчева , която всички новоселяни наричат кака, леля или баба Данче. Тя е живата история на аптечното дело в Ново село . Почти 50 години работи  като помощник аптекар или завеждащ  аптека. Родена е на 26.02.1939 г. в Кула. Завършва за помощник-фармацевт и от 1958 г. започва работа в..

публикувано на 22.06.18 в 12:27