Снимката на 20 ноември 2017 година

Снимка: Анжела Каменова

Обновения пристанищен терминал Видин-Център представиха изпълнителите от държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.  Над пет милиона лева са инвестициите на държавното предприятие във Видин от 2012 година. Укрепена е кейовата стена и е изграден метален парапет. 


Шофьорите на леки автомобили вече преминават без ограничения на движението в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Заради зачестилите катастрофи по пътищата, полицията ще започне да слага камери в необозначени коли. Това съобщи за "Хоризонт" главният секретар на МВР Младен Маринов. По този начин, според него, шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - практика, често срещана до момента.

Справка от общинската служба "Земеделие" в Мездра показва, че от засетите 16 452 декара с царевица са прибрани 9048 тона при среден добив 550 кг от декар. От 11 121 декара слънчоглед пък са ожънати 2 468 тона, което прави средния добив 220 кг от декар. Като към тях прибавим и 209 тона овес от 1045 декара това прави средно по 220 кг от декар. Засети са вече успешно 14 647 декара с пшеница, която за сега се развива отлично и 770 декара с ечемик.


За неприбрани чували с отпадъци на всички отбивки на пътя от Монтана до с. Вирове сигнализира слушател на Радио ВИДИН. 


Четири компютърни конфигурации с лицензирана операционна система и периферни устройства, получи като дарение Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин. Дарението е от община Лозана, Швейцария със съдействието на Българо-швейцарската търговска камара. 


В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин отбелязаха Световния ден на детето. 


В Оряхово започна празничната програма за отбелязване празника на града, 21 ноември. Тази вечер от 18 часа ще бъде представена театралната постановка "Молба до Господ" на Драматичен театър "Драгомир Асенов"- Монтана. Общината няма да изневери на традицията и по нестандартен начин и тази година ще отбележи 140 години свободно Оряхово. Това каза Христина Цонева, секретар на Община Оряхово. Утре е съществената част на празника, когато ще бъде представена историческата възстановка на боевете при Оряхово. 

Популярната детска вокална група "Шоколадче" ще изнесе концерт в Лом тази вечер от 18.00 часа, в голямата зала на Народно читалище "Постоянство 1856". 


Община Белоградчик организира тържествено честване на църковния празник „Въведение Богородично” - Ден на православната християнска младеж и семейство. Тържеството ще започне от 17 часа в Младежкия дом в града.

Вижте още

Белоградчик посрещна чудотворна икона

Точно в 10.00 часа в храма „Свети великомъченик Георги Победоносец” в Белоградчик пристигна чудотворната икона на света Богородица Скоропослушница. Пред църквата вече чакаха миряни, дошли да се поклонят пред светинята. Протойерей Рафаил, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия отслужи молебен. Църквата бързо се изпълни с желаещи да..

публикувано на 23.10.18 в 11:25

„Надежда пътува” с безплатни прегледи в Козлодуй

На 2 ноември 2018 г. ще бъде реализиран вторият етап от инициативата „Надежда пътува”. Тя има за цел да предостави безплатен достъп до специалист по асистирана репродукция на хора с репродуктивни проблеми в най-засегнатите от демографската криза райони на България. Миналата година тази възможност получиха над 40 двойки от гр. Видин. Сега дестинацията..

публикувано на 23.10.18 в 11:04

Полицията разследва лекар във Враца

Преписка за документно престъпление е образувана във Враца след проверка вчера в кабинет по детски болести в града, ползван от специалист извън болнична медицинска помощ. Служителите на реда са иззели  46 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от лекаря , и с положени подписи за пациент, удостоверяващи извършени медицински..

публикувано на 23.10.18 в 10:55

Училища в Монтанско ще имат безжичен интернет

19 училища в област Монтана ще имат безжичен интернет . С решение на Министерски съвет са одобрени средства за изграждане и развитие на безжични мрежи в държавни и общински учебни заведения. Директорите на училищата трябва да проведат процедура по избор на потенциален изпълнител за изграждане на безжична мрежа, като избраната оферта следва..

публикувано на 23.10.18 в 10:03

Болницата в Монтана разкрива диагностичен център

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана разкрива като свое дъщерно дружество медицински център , който отваря врати на територията на най-голямата областна болница в Северозапада, съобщават от лечебното заведение. Новият медицински център „Д-р Стамен Илиев“ ЕООД  има сключен договор със Здравната каса за предоставяне на дейности в доболничната..

публикувано на 23.10.18 в 09:56

Бус с 19 кюрди опита да премине границата при Оряхово-Бекет

Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през ферибота между Оряхово и Бекет . 19 чужденци, натоварени в микробус, управляван от сърбин, е опитал да премине през граничния контролно-пропускателен пункт на път към Румъния, но са били спрени от граничните власти в неделя. От Районната прокуратура в Оряхово потвърдиха..

публикувано на 23.10.18 в 08:00