Прокуратурата проверява Бюрото по труда в Лом 

Информацията изнесе изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.
Снимка: Любо Андреев

Служители на Бюрото по труда в Лом са подписвали безработни без тяхното знание. След подаден сигнал е извършена проверка, която установила нарушенията. Документите са предадени на прокуратурата.
Регионалната служба по заетостта в Монтана и Главна дирекция "Национална полиция" са извършили проверка в ломското Бюро по труда. 
“Констатирани са доста нарушения, свързани с работата”, каза изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов. Липсват и документи с лични данни на безработни. 
"Това е информация за налични свободни места, които се обявяват в бюрата по труда, същите не се предлагат активно на търсещите работа лица. За съжаление констатирахме и липсата на документи, съдържащи лични данни на търсещото работа лице", каза още Николов.
Напуснали са четирима души, един е уволнен дисциплинарно и трима са в болничен. Сред тях е и директорът на Бюрото по труда в Лом и началник отдели.
"Разболяха се, не знам поради каква причина, но се разболяха... Източване успяхме да няма", допълни Драгомир Николов.

Вижте още

Дават на съда договор между две болници

МБАЛ „Христо Ботев” е подала искова молба до Окръжен съд във Враца за обявяване на нищожността на сключения анекс към договор за наем от страна на лечебното заведение с частната болница „Вива Медика”, съобщиха от държавната болница. Договорът за наем на сградата, собственост на държавната болница, с частното лечебно заведение е от 18 март..

публикувано на 19.02.18 в 17:02

Оряхово отбеляза годишнината от гибелта на Васил Левски

"Левски! Име - знаме, име - титла! Във всяко българско сърце живее споменът за него - неуловимият Дякон, човекът с най-чиста душа. Личност, която е нравствена мярка за българите и пример за човешко съвършенство." С тези думи в Оряхово започна възпоменателното честване на 145 - ата годишнина от гибелта на Васил Левски, информираха от пресцентъра на Община..

публикувано на 19.02.18 в 13:41

Видински ученици се състезаваха за най-добър млад шофьор

Приключи първата част от училищния кръг на състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин . Съревнованието е част от графика за провеждане на национални състезания по професии за учебната 2017/2018 година.  Ученици се надпреварваха днес за най-добър шофьор. Милен Рачов от 12 клас..

публикувано на 19.02.18 в 13:00

Почетохме паметта на Апостола (видео+снимки)

Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски . В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода.   "Примерът на Дякон Игнатий- Васил Левски и днес ни задължава всички нас. Ако можем поне малко от неговата безкористност и безрезервна отдаденост да приложим в нашия..

публикувано на 19.02.18 в 11:26

Двама влязоха в ареста за незаконни разкопки в Рациария

Двама жители на видинското село Арчар са задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа за незаконни разкопки на територията на античен град Рациария . Полицаите предприели заградителни действия на територията на обекта,  след получен сигнал в 12.30 часа . Двамата мъже избягали и се укрили в съседен имот, където били заловени. В мазето на..

публикувано на 19.02.18 в 11:18

Две момчета и 22-годишен от Бело поле са задържани за грабеж

Двама непълнолетни и  22-годишен от Бело поле , Видинско са задържани за грабеж , извършен от дома на възрастна жена в селото, съобщават от полицията.  Посегателството е извършено на 9 февруари. 81-годишната жена подала сигнал в полицията, че няколко часа по-рано неизвестни проникнали в дома ѝ. Те я привели в безпомощно състояние, откраднали..

публикувано на 19.02.18 в 10:51