Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветеринар №1 избират в Монтана

Снимка: Радио ВИДИН Архив


Трима ветеринарни лекари са номинирани от Агенцията по безопасност на храните в Монтана. Двама от тях работят в отдел “Здравеопазване на животните”, а един- в отдел “Контрол на храните”. Специална комисия ще определи ветеринар №1 на Монтана за настоящата година, съобщи д-р Людмил Антонов, началник отдел “Здравеопазване на животните” и заместник председател на Съюза на ветеринарните лекари в страната:
"Това е традиция, която ни дава самочувствие, че сме хора с богата и добра професия, хора, които заслужават уважението и почитта на гражданите. Още повече, че през годините и особено през последните години, когато нещата изключително много се усложниха по отношение на проблемите с болестите по животните, проблемите по опазване здравето на хората, на територията на област Монтана, въпреки че имаше проблеми със заразни болести, ние не допуснахме разпространение и не станахме източник на заразяване на съседни региони..."
Ветеринар №1 ще бъде награден на тържество на 14 декември, когато специалистите отбелязват своя професионален празник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Ослен Криводол търсят доброволци за ремонт на къща с кауза

Кметството в Ослен Криводол разпространи призив за довършване на ремонта на къща в мездренското село. Жилището ще се отдава на хора, които допринасят за развитието на населеното място, посочват инициаторите:  "Именно и затова е тази къща – тя служи за хората, които допринасят за района- гостуващи помощници,артисти, изследователи и други, на..

публикувано на 17.07.24 в 13:00

Близо 7000 души искат помощ за отопление през зимата в област Враца

Почти 7000 жители на област Враца са енергийно бедни и са подали документи с молба към държавата да им плати част от сметките за електричество през зимата. От началото на месеца до 15 юли в дирекциите по социално подпомагане са постъпили 6 801 декларации. Най-голям е напливът за „енергийни“ помощи в Бяла Слатина, където са постъпили над 25..

публикувано на 17.07.24 в 12:00

Високи добиви отчитат в края на жътвата земеделци в Монтанско

Приключва жътвата в област Монтана . Земеделците получиха високи добиви от пшеница и ечемик. В сравнение с миналата година средният добив е с над 120 килограма на декар повече. 653 кг средно от декар е добивът от пшеница при 527 кг миналата година, показват данните от Областна дирекция "Земеделие". Най-добри са показателите на земеделците в..

публикувано на 17.07.24 в 11:16

Областната управа във Враца предупреди за очакваните високи температури

От областната администрация на Враца предупредиха жителите на региона, че за днес се очаква температурите да надхвърлят 40 градуса. Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение за  потенциално опасни метеорологични явления, като обяви трета степен за високи температури около и 40°. В цветово изражение това означава..

публикувано на 17.07.24 в 09:42

Подготвят 107-то издание на панаира в Кула

107-ят традиционен кулски панаир ще посреща гостите си с нова визия, съобщават от Община Кула. Откриването на панаира е в четвъртък, 15 август, с концерт на група "Хоризонт" и ще продължи до 20 август. Панаирният комплекс в град Кула, където се провежда традиционно панаира, се почиства и подготвя за организираните събития и за търговците...

публикувано на 17.07.24 в 08:45

Режим на водата във Врачанско

Високите температури и ниският дебит на местни водоизточници доведоха до въвеждането на режим на водата в няколко села от област Враца. Новината съобщиха от местното дружество "Водоснабдяване и канализация" ООД, откъдето призоваха хората да не ползват питейната течност за поливане, миене на автомобили и пълнене на басейни. Към този момент водните..

публикувано на 17.07.24 в 08:13

Мъж е с опасност за живота след падане от рампа на връх Околчица

Мъж на 34 години от София е настанен с опасност за живота в болница "Пирогов", съобщават от полицията във Враца. Пострадалият е видян от служители на реда да пада с лек автомобил от рампа за скокове с делтапланер на връх Околчица . Негов роднина съобщил вчера вечерта в полицията, че братовчед му е оставил послание към близките си, в което се сбогува с..

публикувано на 17.07.24 в 07:50