Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 12 февруари 2018 година

Снимка: Светослав Цветанов

Наградата на Българската телеграфна агенция "Бялата птица" за значим обществен принос получи кметът на Ружинци Александър Александров.

Основен приоритет на правителството е развитието на автомагистралната мрежа в Северна България и тази година стартират проектите Видин - Ботевград, Автомагистрала Хемус“ и Автомагистрала "Русе - Велико Търново“. Изграждането им ще модернизира целия регион, обяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов. През март ще започне процедурата за избор на изпълнители на отсечката между Мездра и Ботевград. През втората половина на годината ще бъдат обявени процедурите за строителство и надзор на още 52 км - от Видин до Ружинци.

Два пъти годишно Комисията по заетост към Областния съвет по развитие във Видин ще събира информация за потребностите на работодателите от работна сила. Анкетите ще се извършват през февруари и през август. За целта на проучването във Видин беше създадена работна група, която на 19 февруари се събира в Монтана.

В гимназията в Кунино протестират заради уволнението на директора.

Кампания помага на възрастни хора в Берковско.

Нужна е по-голяма информираност на населението, за да се възползват повече хора от пакета дентални услуги, платени от Здравната каса. Това каза в предаването "Направление "Здраве" председателят на Районната колегия на съюза на зъболекарите във Видин, д-р Нели Драгинова. Тя допълни, че се очаква в пакета да бъдат включени и протезите за възрастни.

От днес, 12 февруари, е отменена грипната епидемия в област Монтана. 

Проф. Радослав Гайдарски получи награда от Медицински университет-София.

В последната година намалява броят на младите лекари, които заминават за чужбина. Работи се за увеличаване на техните възнаграждения у нас, каза бившият здравен министър и главен хирург на България проф. Радослав Гайдарски.

82-годишна лекарка се грижи за пациентите в монтанското село Владимирово. Там са доволни, че в селото има лекар, независимо, че жената е в пенсионна възраст.

Читалищната библиотека в Лом отбелязва 170 години.

Детска градина "Детелина" в Чипровци ще бъде изцяло ремонтирана, съобщиха от общинската администрация. За целта е осигурено финансиране от над 1 млн. лева. Проектът предвижда и закупуване на ново оборудване за детското заведение. Срокът на изпълнение на дейностите е 2 години.

Държавният план-прием след седми клас в област Видин за следващата учебна година беше съгласуван от комисията по заетост към Областния съвет за развитие. 

Ученическия съвет към Професионална гимназия "Алеко Константинов" в Мездра спечели приза да кандидатства за посланик на Европейската комисия. Попълнена е анкета за дейностите, от която получени 170 точки, максималният брой за страната, каза председателят на Ученическия съвет, Венцислав Манчовски.

Филмът „Северозабравени“ на Антонина Лозанова взе две награди.

Третата поредна среща на новоучредения литературен клуб във Видин се провежда днес. Това обясни в аванс библиотекарят Валентина Вълчева. Срещата започна в 17.30 часа в залата за изяви на заемната за възрастни в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин.

За 20 пореден път във Видин се провежда концертът-конкурс "Песен на свети Валентин". Организатори на инициативата са Община Видин, Общинския младежки съвет за превенция и зависимости и Младежка банка към Сдружение "Активно общество". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34