38 хиляди лева са дарени за опожарения блок в Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.
В навечерието на Бъдни вечер пожар изпепели покрива на триетажна жилищна сграда. Огънят остави без дом 12 семейства. Последните 5000 лева за реконструкцията на покрива на кооперацията в бойчиновския квартал дариха от структурата на ГЕРБ в Монтана. Депутатите Дилян Димитров и Ирена Димова, и областният управител Росен Белчев връчиха лично дарението. Народните представители са осигурили безвъзмездно дървения материал за покрива и домакински електроуреди. 
"С това не затваряме нещата, т.е. ще помагаме докато това нещо се случи", каза Дилян Димитров.
В откритата сметка за подпомагане на семействата са постъпили над 18 000 лева. Областният съвет на БСП в Монтана дари 2500 лева, а ВМРО - 500 лева. В бюджета на община Бойчиновци са гласувани 12 000 лева, поясни кметът Светлин Сретениев:
"38 хиляди лева ще имат в сметка. 42 хиляди лева в КСС-то (количествено-стойностна сметка- бел. ред.) за ремонт на покрива, но... дървеният материал ще дойде без пари тук, така че аз смятам, че тези средства ще бъдат достатъчни за завършване на покрива."
Всички събрани средства ще бъдат предоставени на инициативен комитет от блока. Три фирми са дали оферта за ремонт на покрива, поясни Наталия Петрова:
"Трите са различни- едната е 47 710, едната е 32 715, а другата е 32 086."
Жителите на опожарения блок са благодарни на дарителите: 
"Голямо благодаря на партията... Много ни помагат... Аз съм впечатлена от една анонимна жена, инвалид, която е пратила дарение- книжки за децата и 50 лева."

Вижте още

Продължава санирането на блокове във Видин

Продължава санирането на блокове от определените  5 обекта  по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради във Видин. Националната програма за енергийна ефективност е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради с основна цел да се осигурят по-добри условия на живот на гражданите, топлинен комфорт и по-високо..

публикувано на 26.05.18 в 14:57

Разнообразен асортимент от гозби на кулинарния фестивал в Монтана

Каша от коприва, боб с джанки, баш врачанска лютика,  кълцаници  с пиле, с патладжан, баници и питки са сред гозбите, които човек може да опита на кулинарния фестивал  „ Бабина душица ” в центъра на Монтана.  "Днес готвим всичко, което го има в градината. Каша от коприва, няколко вида боб, лютика с патладжан, баници ще има, пилешка лютика..

публикувано на 26.05.18 в 14:42

Откриха "Мото-рок уикенд" във Враца

След 9-годишно прекъсване Враца отново събра стотици рокери - любители на двуколестните моторни превозни средства. Събитието „Мото-рок уикенд" се провежда в местността „Леденика“ и бе открито от кмета на Община Враца, който поздрави участниците и им пожела всяка следваща година,„рокерският уикенд" в града да се разраства. Проявата започна с..

публикувано на 26.05.18 в 13:30

Фолклорната занаятчийска алея в Монтана събра около 50 занаятчии

В Монтана се провежда шестото издание на Алея на изкуството и занаятите - част от честванията на празника на Монтана " Свети дух ".  Около 40 майстори на народни занаяти от цялата стана са подредили своите произведения на площад "Жеравица" към момента, като се очакват още 10, каза Лидия Костова - инициатор за създаване на творческото място. "Има..

публикувано на 26.05.18 в 13:04

Днес в Монтана се открива фестивал на народната кухня

Шестото издание на фестивала на народната кухня " Бабина душица " започва днес в Монтана. Домакин е Община Монтана, заедно с Клуб на любителите на кафе и дебели книги. Фестивалът е част от програмата за празника на Монтана " Свети Дух ".  "Тази година ще готвим неща, които до този момент не сме представяли. Групата е силна, има и интересни гости -..

публикувано на 26.05.18 в 10:47

Концерт ще озвучи пещера "Леденика" днес

Уникален концерт в пещерата Леденика ще предложат музиканти от Симфониета Враца и Дамски хор "Враца" на меломаните. Културната проява е в рамките на „ Ботеви дни 2018 “ и е с начален час 11.30 часа, каза за Радио Видин диригентът на концерта Момчил Томов : "Концертната програма ще включва произведения от жанра на ортодокса, като Дмитрий..

публикувано на 26.05.18 в 08:32