38 хиляди лева са дарени за опожарения блок в Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.
В навечерието на Бъдни вечер пожар изпепели покрива на триетажна жилищна сграда. Огънят остави без дом 12 семейства. Последните 5000 лева за реконструкцията на покрива на кооперацията в бойчиновския квартал дариха от структурата на ГЕРБ в Монтана. Депутатите Дилян Димитров и Ирена Димова, и областният управител Росен Белчев връчиха лично дарението. Народните представители са осигурили безвъзмездно дървения материал за покрива и домакински електроуреди. 
"С това не затваряме нещата, т.е. ще помагаме докато това нещо се случи", каза Дилян Димитров.
В откритата сметка за подпомагане на семействата са постъпили над 18 000 лева. Областният съвет на БСП в Монтана дари 2500 лева, а ВМРО - 500 лева. В бюджета на община Бойчиновци са гласувани 12 000 лева, поясни кметът Светлин Сретениев:
"38 хиляди лева ще имат в сметка. 42 хиляди лева в КСС-то (количествено-стойностна сметка- бел. ред.) за ремонт на покрива, но... дървеният материал ще дойде без пари тук, така че аз смятам, че тези средства ще бъдат достатъчни за завършване на покрива."
Всички събрани средства ще бъдат предоставени на инициативен комитет от блока. Три фирми са дали оферта за ремонт на покрива, поясни Наталия Петрова:
"Трите са различни- едната е 47 710, едната е 32 715, а другата е 32 086."
Жителите на опожарения блок са благодарни на дарителите: 
"Голямо благодаря на партията... Много ни помагат... Аз съм впечатлена от една анонимна жена, инвалид, която е пратила дарение- книжки за децата и 50 лева."

Вижте още

Стабилизираха ранения при катастрофата край Борован

Мъжът, който оцеля при кървавата катастрофа край Борован в неделя е стабилизиран и за момента няма непосредствена опасност за живота му. 34-годишният софиянец, чиято самоличност остава неизвестна, лежи в отделението по анестезиология и интензивно лечение в Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца. В понеделник..

публикувано на 14.08.18 в 08:30

В замъка „Баба Вида“ бяха посрещнати във Видин участниците в международна туристическа регата

Представители на осем държави, които се включват в ТИД 2018 –Австрия, България, Германия, Румъния, Сърбия, Унгария, Хърватска и Швейцария бяха посрещнати от кмета на Видин Огнян Ценков сред стените на средновековния замък: "Вие сте наши скъпи гости и аз искам да изразя уважението си към вашия ентусиазъм, любознателност и приключенски..

публикувано на 14.08.18 в 07:50

Снимката на 13 август 2018 година

Международната регата ТИД акостира днес във Видин. Голяма група българи ще се присъедини към участниците, обясни за радио Видин организаторът на 63-та Дунавска регата, Йонко Кожухаров . Най- младата участничка тази година е на 18 години от Лайпциг и се казва Корина Мюлер , а най- възрастният е от германския град Визмар и е на 80 години...

публикувано на 13.08.18 в 18:00

Поправителният дом за осъдени непълнолетни в Бойчиновци се мести във Враца

На 16 август, четвъртък предстои откриването на ремонтираната и съобразена с всички евроизисквания база във врачанския затвор, която ще приюти изтърпяващите наказания 26-има младежи. Заедно с обновената сграда, която ще обитават, те ще имат самостоятелно обособено място за разходки и спорт на площадката на затвора. Преместването се наложи след..

публикувано на 13.08.18 в 17:07

Санират училище на 394 години в Чипровци

Средствата за обновяването на основно училище "Петър Парчевич" са по проект от Националния доверителен Екофонд. Над 553 000 лева ще бъдат вложени в реконструкцията на най-старото училище в България. Училището е основано през 1624 година от архиепископ Илия Маринов, припомни кметът на Чипровци Пламен Петков. Срокът за изпълнение на санирането на..

публикувано на 13.08.18 в 16:51

Собственици на имоти по пътя Ботевград- Мездра ще получат обезщетение

Започва изплащането на обезщетения на собствениците на отчуждени имоти по новото трасе за разширяване на първокласния път Е-79 в участъка Ботевград- Мездра, за които има влязло в сила решение, съобщи областният управител на Враца Малина Николова. Списъците с отчуждени имоти с влязло в сила решение са поставени в сградата администрацията във Враца...

публикувано на 13.08.18 в 16:06