38 хиляди лева са дарени за опожарения блок в Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.
В навечерието на Бъдни вечер пожар изпепели покрива на триетажна жилищна сграда. Огънят остави без дом 12 семейства. Последните 5000 лева за реконструкцията на покрива на кооперацията в бойчиновския квартал дариха от структурата на ГЕРБ в Монтана. Депутатите Дилян Димитров и Ирена Димова, и областният управител Росен Белчев връчиха лично дарението. Народните представители са осигурили безвъзмездно дървения материал за покрива и домакински електроуреди. 
"С това не затваряме нещата, т.е. ще помагаме докато това нещо се случи", каза Дилян Димитров.
В откритата сметка за подпомагане на семействата са постъпили над 18 000 лева. Областният съвет на БСП в Монтана дари 2500 лева, а ВМРО - 500 лева. В бюджета на община Бойчиновци са гласувани 12 000 лева, поясни кметът Светлин Сретениев:
"38 хиляди лева ще имат в сметка. 42 хиляди лева в КСС-то (количествено-стойностна сметка- бел. ред.) за ремонт на покрива, но... дървеният материал ще дойде без пари тук, така че аз смятам, че тези средства ще бъдат достатъчни за завършване на покрива."
Всички събрани средства ще бъдат предоставени на инициативен комитет от блока. Три фирми са дали оферта за ремонт на покрива, поясни Наталия Петрова:
"Трите са различни- едната е 47 710, едната е 32 715, а другата е 32 086."
Жителите на опожарения блок са благодарни на дарителите: 
"Голямо благодаря на партията... Много ни помагат... Аз съм впечатлена от една анонимна жена, инвалид, която е пратила дарение- книжки за децата и 50 лева."

Вижте още

Снимката на 23 февруари 2018 година

За трета поредна година Община Враца украси централния булевард „Никола Войводов“ с над 200 мартеници. Със символа на пролетта са закичени 14 дървета в пешеходната зона в града, а стволовете им са увити в бял и червен плат. От понеделник, в  двора на всяко учебно и детско заведение, както и в социални институции във Враца също ще има украсено с..

обновено на 23.02.18 в 17:48

Пети протест с искане за магистрала между Видин и София

Пореден пети протест ще затрудни утре движението към Видин и Дунав мост 2. Протестиращите смятат, че държавата е длъжница на Северозапада и остават непреклонни в исканията си за магистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан". "Исканията ни остават непроменени“, каза на пресконференция днес Росица Кирова от Гражданско обединение "Единни за..

публикувано на 23.02.18 в 17:31

Предприемачът Мирослав Джоканов гостува на инициативата "Уникални видински особи"

"Животът ми наистина е Сървайвър" , каза предприемачът Мирослав Джоканов в "Цветовете на деня" по Радио ВИДИН. Той е гост на инициативата "Уникални видински особи", която се организира от библиотеката във Видин.  "Срещата е с Мирослав Джоканов, който беше един от участниците в "Сървайвър". И други неща е постигнал в живота си, които иска..

обновено на 23.02.18 в 16:22
Светлин Сретениев, кмет на община Бойчиновци

Без просрочени задължения е община Бойчиновци

На 6 350 000 лева възлиза бюджетът  на община Бойчиновци за настоящата година, съобщи кметът Светлин Сретениев : "Основната част това са делегирани от държавата дейности- училища, патронаж, Дома за стари хора, общинска администрация, кметска администрация. 924 000 лева е капиталовата програма или това са 54 обекта, които трябва да се..

публикувано на 23.02.18 в 16:10

Общината в Козлодуй ще бъде ремонтирана по програма "Красива България"

Община Козлодуй ще получи финансиране за проекта, с който кандидатства по програма "Красива България" към Министерството на труда и социалната политика през 2018 година. Той е за вътрешен ремонт на административната сграда , каза главният експерт "Оперативни програми" в местната управа  Елена Трифонова : "Предвидени са строително-ремонти работи в..

публикувано на 23.02.18 в 15:05

Почина 17-годишният Асен от Дома в Роман

17-годишният Асен Маринов , който падна от третия етаж на Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в Роман , е починал днес в 13.10 ч., съобщиха извънредно от Регионална дирекция "Социално подпомагане"-Враца. Инцидентът се случи във вторник сутринта, малко след 7.30 часа. От полицията съобщиха, че глухонямото момче е скочило от..

публикувано на 23.02.18 в 14:55