38 хиляди лева са дарени за опожарения блок в Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.
В навечерието на Бъдни вечер пожар изпепели покрива на триетажна жилищна сграда. Огънят остави без дом 12 семейства. Последните 5000 лева за реконструкцията на покрива на кооперацията в бойчиновския квартал дариха от структурата на ГЕРБ в Монтана. Депутатите Дилян Димитров и Ирена Димова, и областният управител Росен Белчев връчиха лично дарението. Народните представители са осигурили безвъзмездно дървения материал за покрива и домакински електроуреди. 
"С това не затваряме нещата, т.е. ще помагаме докато това нещо се случи", каза Дилян Димитров.
В откритата сметка за подпомагане на семействата са постъпили над 18 000 лева. Областният съвет на БСП в Монтана дари 2500 лева, а ВМРО - 500 лева. В бюджета на община Бойчиновци са гласувани 12 000 лева, поясни кметът Светлин Сретениев:
"38 хиляди лева ще имат в сметка. 42 хиляди лева в КСС-то (количествено-стойностна сметка- бел. ред.) за ремонт на покрива, но... дървеният материал ще дойде без пари тук, така че аз смятам, че тези средства ще бъдат достатъчни за завършване на покрива."
Всички събрани средства ще бъдат предоставени на инициативен комитет от блока. Три фирми са дали оферта за ремонт на покрива, поясни Наталия Петрова:
"Трите са различни- едната е 47 710, едната е 32 715, а другата е 32 086."
Жителите на опожарения блок са благодарни на дарителите: 
"Голямо благодаря на партията... Много ни помагат... Аз съм впечатлена от една анонимна жена, инвалид, която е пратила дарение- книжки за децата и 50 лева."

Вижте още

Снимката на 18 октомври 2018 година

Нов вход на пристанище Лом бе открит днес. Най-старият български порт, който чества 180 години, вече има нов товарен автоподход. Той е предназначен за леки и товарни автомобили, освен него е изграден голям паркинг. Инвестицията от страна на държавата чрез предприятието "Пристанищна инфраструктура" е на стойност 2,3 милиона лева.  Жителите на..

публикувано на 18.10.18 в 18:00

Нов товарен автоподход откриха на пристанището в Лом

Нов вход на пристанище Лом бе открит днес. Най-старият български порт, който чества 180 години, вече има нов товарен автоподход. Той е предназначен за леки и товарни автомобили, освен него е изграден голям паркинг, ограда, портал, КПП, монтирано е енергоспестяващо осветление. Инвестицията от страна на държавата чрез предприятието "Пристанищна..

публикувано на 18.10.18 в 17:57

Обучават преподаватели от Монтанско в цифровите технологии

Началните учители от региона ще придобият дигитални умения до края на годината. Обученията са част от проекта на Дигиталната национална коалиция, който предвижда към края на тази година 450 учители от Северозападна България да боравят с компютри, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . От..

публикувано на 18.10.18 в 16:38

Деца от първи клас говориха за здравословния начин на живот

С децата от първи клас на ОУ „Васил Левски” в Белоградчик се срещнаха обществените възпитатели от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Белоградчик. Те разговаряха с малките ученици за здравословния начин на живот. Разговорът започна с обсъждане на хранителната пирамида и какво е полезно..

публикувано на 18.10.18 в 16:24

Деца от Белоградчик ще участват в "Поход на свободата"

Днес се отбелязва Международният ден за борба с трафика на хора. По този повод за пета поредна година фондация „А21” заедно с доброволци и партньори от цял свят ще предприемат градски поход в името на свободата. Той ще се състои на 20. октомври. В него ще се включи и Местната комисия за БППМН към община Белоградчик. Под ръководството на..

публикувано на 18.10.18 в 16:02

Правят паметник на режисьора Людмил Кирков във Враца

Враца ще почете един от най-известните кинаджии - операторът Людмил Кирков. В деня на народните будители ще бъде направена първа копка на паметник-чешма, посветена на твореца. Монументът ще е в градинката пред дома на науката и техника. Бележитият врачанин е автор на 16 знакови за българското кино филми, сред които „Момчето си отива“, „Оркестър без..

публикувано на 18.10.18 в 15:58