38 хиляди лева са дарени за опожарения блок в Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.
В навечерието на Бъдни вечер пожар изпепели покрива на триетажна жилищна сграда. Огънят остави без дом 12 семейства. Последните 5000 лева за реконструкцията на покрива на кооперацията в бойчиновския квартал дариха от структурата на ГЕРБ в Монтана. Депутатите Дилян Димитров и Ирена Димова, и областният управител Росен Белчев връчиха лично дарението. Народните представители са осигурили безвъзмездно дървения материал за покрива и домакински електроуреди. 
"С това не затваряме нещата, т.е. ще помагаме докато това нещо се случи", каза Дилян Димитров.
В откритата сметка за подпомагане на семействата са постъпили над 18 000 лева. Областният съвет на БСП в Монтана дари 2500 лева, а ВМРО - 500 лева. В бюджета на община Бойчиновци са гласувани 12 000 лева, поясни кметът Светлин Сретениев:
"38 хиляди лева ще имат в сметка. 42 хиляди лева в КСС-то (количествено-стойностна сметка- бел. ред.) за ремонт на покрива, но... дървеният материал ще дойде без пари тук, така че аз смятам, че тези средства ще бъдат достатъчни за завършване на покрива."
Всички събрани средства ще бъдат предоставени на инициативен комитет от блока. Три фирми са дали оферта за ремонт на покрива, поясни Наталия Петрова:
"Трите са различни- едната е 47 710, едната е 32 715, а другата е 32 086."
Жителите на опожарения блок са благодарни на дарителите: 
"Голямо благодаря на партията... Много ни помагат... Аз съм впечатлена от една анонимна жена, инвалид, която е пратила дарение- книжки за децата и 50 лева."

Вижте още
Протестите за магистрала до Видин започнаха преди година

Нов протест във Видин година след като граждани излязоха на пътя с искане за магистрала до София

Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. Припомнят, че с решението на Министерски съвет от 7 март миналата година са поети конкретни ангажименти, но казват, че сроковете не се спазват. Откакто беше взето решението нищо не се случи, твърди организаторът Росица..

публикувано на 23.01.19 в 17:45

Снимката на 23 януари 2019 година

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция. Преустановяват се учебните занятия. Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. 141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Монтана за изминалата..

публикувано на 23.01.19 в 17:37

Учени ще съхранят и популяризират културно-историческото наследство във Видинско

Започва инициатива на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за изследване и съхраняване на християнското и културно-историческото наследство на Северозападна България . Екипът ще работи три години във видинските села Владиченци, Мали Дреновец, Извор и Държаница, както и в манастирите Изворски и Добридолски. "Теоретичният характер на проекта..

публикувано на 23.01.19 в 17:28

"Северняци" дариха 40 бутилки с капачки за малката Зара

Дарение от 41 десетлитрови бутилки от минерална вода, пълни с капачки, получиха във видинската гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Дарението е от Фолклорна студия "Северняци" за каузата "Кап-кап- капачки за бъдещето на Зара" , и бе предадено преди репетицията на най-малките танцьори, каза Мартин Георгиев , който е сред организаторите: "Тези капачки ще..

публикувано на 23.01.19 в 15:55

Грипна епидемия във Видин

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция (РЗИ). Преустановяват се учебните занятия . "От утре (24 януари 2019 година) е обявена грипна епидемия и грипна ваканция за учениците от 24 до 28 януари включително" , каза за Радио Видин д-р Гергана Джамбова , директор на РЗИ Видин. През последните два дни е регистрирано рязко..

публикувано на 23.01.19 в 15:23

Двойно повече заболели от грип в Монтана за седмица

141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Монтана за изминалата седмица, отчетоха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Спрямо предходната седмица увеличението е двойно. Сред наблюдаваните общо 3960 души от всички възрастови групи през третата седмица са регистрирани 56 случая на ОРЗ,..

публикувано на 23.01.19 в 13:27