Направи си сам... кръпка на пътя

Снимка: Радио ВИДИН

365 лева са събрани и внесени по сметка на читалище "Съзнание" в село Долни Вадин, община Оряхово за изкърпване на дупките по пътя от изхода на Горни Вадин в посока към село Крушовене. Парите се събират по сметка на културното средище в Долни Вадин.

"Решихме да събираме средства, колкото може да позапълним дупки и ще излезем или на 23-ти, зависи каква сума ще бъде събрана, ако не успеем на 23-ти да съберем достатъчно средства, на 30 юни ще излезем и ще си запълваме дупките. Имаме два варианта, но се клони към студен асфалт", обясни секретарят на читалището Анелия Спасова.

Участъкът е от около 15 километра. Тази инициатива е на млади хора от двете села в община Оряхово- Долни Вадин и Горни Вадин. Местните жители пишат писма от години и предупреждават за състоянието на пътя, но досега реакции няма:

"Стачката за нас не е решение, тъй като няма да ни обърнат внимание. Решението е сами да излезем и да си запълним дупките."

Александър Георгиев е от Горни Вадин и е сред инициаторите. Живее в Плевен, но през почивните дни пътува до близките си:

"Омръзна ни да си чупим колите. Плащаме в същото време винетки, прегледи, данъци и т.н. Имаме възрастни хора там, в селото. Нито линейка иска да идва там, нито полиция идва, забравени сме от Господ там."


Казва, че пътят е за цялостен ремонт:

"Имаше там един канал и земеделците, за да си вземат малко повече от пътя и са затворили канала. И всичката земя излиза на пътя. Като завали дъжд и става кал. И не изявява някой желание да дойде да го изчисти. Най- нагло от тяхна страна беше, като пратиха някаква машина да пусне осева линия върху прахта. То няма път, те пускат осева линия."


Вижте още
Д-р Димитър Цветков, специалист по репродуктивно здраве

Д-р Димитър Цветков: Над 150 000 са двойките с репродуктивни проблеми у нас

Безплатни прегледи за двойки с репродуктивни проблеми ще се проведат на 2 ноември, петък, в град Козлодуй. Те са част от кампанията на столичната болница за женско здраве " Надежда" , която стартира миналата година от Видин. Прегледите и консултациите отново ще се водят от специалиста по репродуктивна медицина д-р Димитър Цветков . В..

обновено на 23.10.18 в 14:17

Брегово се включва в Националната седмица на четенето

С поредица от прояви в Националната седмица на четенето участва и бреговското Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий". Програмата започна с гостуване на журналист от Радио ВИДИН. Поканиха ме, за да разкажа на учениците за своята професия. От практическата част запознах присъстващите с това как се прави репортаж и анкета. Днес ви срещам с..

публикувано на 23.10.18 в 10:01

Стартира Европейската седмица за безопасност и здраве при работа

От днес, 22 октомври, започва Европейската седмица за безопасност и здраве при работа. Тя се провежда всяка година през октомври. Организирана от информационната агенция на Европейския съюз за здравословни и безопасни условия на труд и нейните партньори, всяка Европейска седмица има конкретна тема на кампанията и цели повишаване на..

публикувано на 22.10.18 в 17:00

От Видин започва изложба "16 фотоесета- другото лице на воините ни"

Изложба на тема "16 фотоесета- другото лице на воините ни" ще бъде открита от 17 часа днес в музей „Кръстата казарма“ във Видин. Подготвена е от кореспондента на БТА Ирена Данаилова и колегата ѝ от Варна Георги Генчев. Включена е в програмата за празника на града Димитровден. Изложбата е посветена на участвалите в Първата световна..

публикувано на 22.10.18 в 14:15

Когато "Фрагментите" се превърнат в "Между"

Младият писател от Враца Михаил Митев издаде първия си роман. Книгата е озаглавена "Между" . Талантливият автор е познат на публиката с книгата "Фрагменти" - лодка, както самият той я описва, която води към най-личните му емоции. "Фрагменти" е труд, съставен от осем разказа, които запознават читателите с до болка познатата реалност, която често..

публикувано на 22.10.18 в 11:50

"Неделник" от 21 октомври 2018 година

"Неделник" брой 228- ми вече е на сайта. За начало мажете да чуете едно интервю с 15-годишната Ева Янакиев а от певческа група “Пъстренец джуниър”, към общинския младежки дом Монтана. Преди време възпитаничката на музикалният педагог Асен Асенов спечели наградата на телевизионните зрители на детски “Пирин фолк” в Сандански. Тя изпълни..

публикувано на 21.10.18 в 13:11