Младежи ще учат графичен дизайн в Монтана

Фондация „Северозападен институт за младежки политики“ организира уъркшоп на тема „Графичен дизайн, анимация и фотография“, който ще се проведе на 22-ри и 23-ти ноември от 10 до 16 ч. в Регионална библиотека „Гео Милев“- Монтана. 

Искаме да покажем важността на графичния дизайн, каза Сибил Бойчев, един от организаторите на обучението:

"Идеята на този уъркшоп е да запознае младежите с графичен дизайн, анимация и фотография. Ние смятаме, че това е нещо важно в днешното общество. Вярваме, че обучение над тази тематика ще донесе на участниците изключително голяма добавена стойност. Искаме да ги насърчим да търсят развитие, представяйки работата на един графичен дизайнер. Фотографията е силно застъпена в обучението, ще има и снимки с дрон, ще се анимират и рисуват неща. Участниците ще разберат защо е важен графичният дизайн. Представете си, че влизате в сайт или оглеждате кампания - първото нещо, което виждате, е именно дизайнът. Графичният дизайн показва значението на детайла, привлича клиенти и разпространява посланието на кампанията."

В края на обучението ще бъде направен общ продукт от участниците.

"Самата група ще реши какъв да е продуктът, направен в края на уъркшопа. Преди месец правихме друго обучение. Там запознахме подрастващите с уеб дизайн, като финалният резултат бяха три сайта. Нашата идея не е просто да научим младежите, а искаме да има добавена стойност и практическа стойност. Не всичко са приказки, искаме практика."

Обучението предизвиква голям интерес, добави Сибил Бойчев:

"Ние имаме 10 компютъра в залата. За всеки случай, помолих всеки да си донесе и лаптопа, защото ще дойдат повече участници."

Записването за уъркшопа ще се извършва на място в първия ден от обучението. Участници в обучението могат да бъдат младежи от 16 до 29 години. Гост- лектор ще бъде Николай Наумов, който има дългогодишен опит в разработката и управлението на няколко стартъп проекти, специализиран главно в дизайн на движещи се графики.
Вижте още

Свидетели ли сме на отклоняване от климатичните норми?

Напоследък в още младото лято се наблюдават порои - както на Балканите, така и у нас. Днес се очакват дъждове в пет области на страната, ако вече не се и случват. Климатолозите предупреждат за големи жеги през тази седмица в различни части от Европа - Испания, Франция, Белгия и Италия. Лятото във Видин е горещо, но с чести превалявания.  Аномалии..

обновено на 26.06.19 в 18:09

"Неделник" от 23 юни 2019 година

Магичен, вкусен и любопитен!!! Неделник" брой 263- ти вече е на сайта. Преглеждаме старите вестници и се захващаме със стари оръжия и хайдушки игри, с фестивал, със "самодиви" и с магията на цирковото изкуство. Иво Иванов от патриотичен клуб "Бдинци" е на фолклорния събор "Леденика". Той замина вчера, но нека разберем от него..

публикувано на 23.06.19 в 15:17

Докога комарите ще тормозят видинчани?

Едва ли има жител на Видин и близките населените места по поречието на река Дунав, който да не е бил хапан от комар. Комарите не са нещо ново за нашият град, но тази година те са изключително много и тормозят всички ни. Освен неприятния сърбеж, който предизвикват, те могат при ухапване и да ни заразят с много опасни болести. Затова и Общината се мъчи да..

публикувано на 21.06.19 в 16:33

Мария Йорданова - живот отдаден на читалищното дело

В рубриката "Думата имат старейшините" ни гостува Мария Йорданова. Тя е  родена в село Гъмзово през 1949 година.  Работата на Мария Йорданова не е обикновена, тя е най-вече просветителска, защото тя работи като библиотекар, а по-късно и като секретар в народно читалище "Просвета 1928" Гъмзово . И така цели 43 години. Днес въпреки че е..

публикувано на 20.06.19 в 17:55

Архитектура и природа ще привличат туристи във Видин

Агенциите за регионално развитие във Видин и Монтана работят за представяне на природните забележителности на трансграничния регион по иновативен и атрактивен начин, насочен към опазване и популяризиране на природните обекти. Изработени са рекламни материали- каталози и албуми, мултимедийна презентация представя туристически маршрути. "Природното..

публикувано на 20.06.19 в 17:36

Челопек ще е домакин на детски театрален лагер

Куклено-театрален лагер "Хвърчило" ще се проведе от 7 до 13 юли във врачанското село Челопек. Творческото приключение е за деца от 8 до 13-годишна възраст, с интерес към кукленото изкуство. Организатори са актрисите, вдъхновени от богатството на кукления театър и от любовта към природата- Мануела Саркисян и Силвия Тенева.  "Решихме, че..

публикувано на 20.06.19 в 17:35

Как ще се промени центърът на Видин след ремонта

Усилено се работи по ремонта на централната пешеходна зона във Видин- от Крайдунавския парк до средно училище "Цар Симеон Велики". Почти са приключили дейностите в първия участък, на който започна реконструкцията- от дигата в Крайдунавския парк до сградата на Бюрото по труда. Ротондата до сградата на драматичния театър е премахната, положени са..

публикувано на 20.06.19 в 16:52