Младежи ще учат графичен дизайн в Монтана

Фондация „Северозападен институт за младежки политики“ организира уъркшоп на тема „Графичен дизайн, анимация и фотография“, който ще се проведе на 22-ри и 23-ти ноември от 10 до 16 ч. в Регионална библиотека „Гео Милев“- Монтана. 

Искаме да покажем важността на графичния дизайн, каза Сибил Бойчев, един от организаторите на обучението:

"Идеята на този уъркшоп е да запознае младежите с графичен дизайн, анимация и фотография. Ние смятаме, че това е нещо важно в днешното общество. Вярваме, че обучение над тази тематика ще донесе на участниците изключително голяма добавена стойност. Искаме да ги насърчим да търсят развитие, представяйки работата на един графичен дизайнер. Фотографията е силно застъпена в обучението, ще има и снимки с дрон, ще се анимират и рисуват неща. Участниците ще разберат защо е важен графичният дизайн. Представете си, че влизате в сайт или оглеждате кампания - първото нещо, което виждате, е именно дизайнът. Графичният дизайн показва значението на детайла, привлича клиенти и разпространява посланието на кампанията."

В края на обучението ще бъде направен общ продукт от участниците.

"Самата група ще реши какъв да е продуктът, направен в края на уъркшопа. Преди месец правихме друго обучение. Там запознахме подрастващите с уеб дизайн, като финалният резултат бяха три сайта. Нашата идея не е просто да научим младежите, а искаме да има добавена стойност и практическа стойност. Не всичко са приказки, искаме практика."

Обучението предизвиква голям интерес, добави Сибил Бойчев:

"Ние имаме 10 компютъра в залата. За всеки случай, помолих всеки да си донесе и лаптопа, защото ще дойдат повече участници."

Записването за уъркшопа ще се извършва на място в първия ден от обучението. Участници в обучението могат да бъдат младежи от 16 до 29 години. Гост- лектор ще бъде Николай Наумов, който има дългогодишен опит в разработката и управлението на няколко стартъп проекти, специализиран главно в дизайн на движещи се графики.
Вижте още

"Неделник" от 13 октомври 2019 година

Новият "Неделник" вече е тук. Насладете му се. Преданието ни разказва, че новата къща няма да пребъде, ако в основите и не се направи жертвоприношение. Жертвата за новият градеж е нещо сложно.За да не умре човек от домакинството, се коли животно, което всъщност заменя домакина, който пръв трябва да влезе в новия дом. Етнографа от видинския..

публикувано на 13.10.19 в 13:49

„Музикална зона“ в памет на Карел Гот

Карел Гот, чешкият Франк Синатра, почина на 80-годишна възраст. Тенорът беше един от най-известните изпълнители по време на комунизма и остана на върха дори и след нежната революция през 1989-та. Наречен "Синатра на изтока" от германската преса по време на турнето му през 1967-ма, 42 пъти Гот е бил определян за най-обичан изпълнител на Чехословакия и..

публикувано на 07.10.19 в 09:46

"Неделник" от 6 октомври 2019 година

Есен. Прекрасен сезон. "Неделник" брой 277 вече е на сайта. За начало преглеждаме старите видински вестници, а след това... Нов параклис "Свети дух" и два паметника на герои от Първата световна война откриха преди седмица в брусарското село Василовци . Изградени са с даренията и труда на местните жители, а в съботния ден бяха осветени от..

публикувано на 06.10.19 в 13:20

Восъчни кърпи за настроение и грижа към природата

Восъчни кърпи с приложение в домакинството изработват Калина Мазгалова и Петър Захариев. Кърпите са алтернатива на фолиото, пластмасовите изделия и найлонови торбички. Калина и Петър са привърженици на природосъобразния начин на, обичат природата и се интересуват от алтернативи на замърсителите на природата.  Восъчните кърпи са познати по света,..

публикувано на 03.10.19 в 15:35

Ще има ли наказани за мъртвите лешояди

Броят на отровените белоглави лешояди в района на Искърското дефиле може да достигне до 15 птици. В планината над гара Бов преди две седмици бяха намерени на едно място три мъртви екземпляра от защитения вид и в съседство- труп на теле. Вече е потвърдено, че птиците са погълнали фосфатна отрова. От години дирекцията на Природен парк "Врачански..

публикувано на 03.10.19 в 15:10

Да пием по кафе

Всеки сам избира своята напитка, но има една без която почти никой не може - кафето. И не е чудно, че има Международен ден на кафето - то ни събужда сутрин, ободрява ни през деня и ни събира на приятни срещи с приятели. На кафе са се решавали и важни политически и икономически проблеми. Много първи любовни срещи са започвали на по чаша кафе...

публикувано на 01.10.19 в 14:51

"Неделник" от 29 септември 2019 година

Новият "Неделник" вече е на сайта. Преглед на старите вестници ще направим за начало. Един приятел от Гюргич , Красимир Златков ми изпрати едно клипче в което друг човек от селото Бисер Ангелов бе озвучил с един прекрасен разказ наречен "Възхвала на отеловото вино" . Оказа се, че е част от книгата на Проф. Тодор Михайлов Маринов "По..

публикувано на 29.09.19 в 13:05