Станислав Кръстев, сътрудник към ИАРА: "Годината приключи доста трудно за нас"

5
Снимка: Радио ВИДИН

Тази година доброволци от град Кула бяха назначени към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури като сътрудници да упражняват контрол върху улова на риба. Основно следят три водоема- Кула, Полетковци и язовира в Бойница- Нишор.

"Мога да кажа, че годината беше доста трудна за нас- постоянно хващахме хора с прекомерен улов, имаше и такива без риболовни билети. Мога да кажа, че постигнахме много за кратко време", каза Станислав Кръстев, доброволен сътрудник към ИАРА.

В момента тече и поредната, четвърта кампания за събиране на средства с цел зарибяване на язовир Кула.

"В момента кампанията е удължена и оставихме зарибяването за ранната пролет. До момента са събрани около 3000 лева. Надяваме се да съберем още парични средства."


Има поставени кутии за дарения и в рибарските магазини във Видин.

"Съветвам хората да купуват само прясна риба, защото ако е замразена, тя губи нейните хранителни качества. Да не купуват риба от нерегистрирани търговци, защото не се знае каква може да е рибата, заяви Станислав Кръстев.

През година имаше и уловени 5-6 щуки, между 6 и 9 килограма:

"Много трудно се ловят трофейни риби и като хванеш такава риба, си е кеф."

Към момента доброволците към ИАРА са четирима, те имат документи, които им дават правото да правят проверки. Още двама души са проявили желание да се включат към групата, каза още Станислав Кръстев. Той честити на колегите си Никулден:

"На всички риболовци- да са живи и здрави, успешен улов, наслука им желая на всички!"

Още по темата може да чуете в звуковия файл.


Галерия

Вижте още

Внимавайте с пиратките по празниците

Декември е. Месецът на коледните и новогодишните празници, на пазаруването и подаръците, на украсата и пукотевицата. Празниците, обаче, лесно могат да бъдат помрачени от невнимателното използване на богатия арсенал от пиротехнически средства, с които пазарът изобилства. Едва ли можете ли да си представите първите минути на Новата година без..

публикувано на 17.12.18 в 16:47

В „Музикална зона” слушаме български снежни песни за зимата

Ако времето ти поднесе сняг, направи си снежен човек! Или просто една пъртина в снега, по която да се разходиш, докато снежинките се сипят над главата ти! Точно това ще направим днес- музикална зимна разходка по снега с най- хубавите български песни за зимата.    Зима е, студено е, не е от най-приятните дни... Но, защо трябва да звучи негативно и..

публикувано на 17.12.18 в 09:56

"Неделник" от 16 декември 2018 година

"Неделник" брой 236- ти вече е на сайта.   За начало преглеждам отново старите вестници в съвместната ни рубрика с РБ"Михалаки Георгиев"- Видин. След това ще си поговорим за "Таласъмски истории” - вълшебната приказка-игра, която завладява малки и големи. Това е един материал на колегата от Радио България Десислава Семковска . Ще чуете..

публикувано на 16.12.18 в 12:44

Господ ни кани на Неговата трапеза, нека не отхвърляме поканата Му

В Единадесета неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към познанието, че Господ отправя Своята покана към нас да седнем на Неговата трапеза, като Негови деца и приятели . Той е казал: " Който иска да върви след Мене… ", затова никой никога не насилва да седне на тази трапеза, тя е доброволна,..

публикувано на 16.12.18 в 08:00
Благотворителен коктейл

Обществен дарителски фонд събра близо 3 хиляди лева за зони за четене във Враца

Общо 2 823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд за Враца. Със средствата ще бъдат обособени зони за четене във всяко училище от общината. Това е и първата дарителска акция на Обществения дарителски Фонд за Враца, каза за Радио Видин Емилиян Кадийски от организаторите. "Това е първата ни инициатива и..

публикувано на 14.12.18 в 15:00

Актьори от „Момчето си отива" идват във Враца

Преди прожекцията четиримата участници в емблематичния филм, сниман в града под Околчица през 1972-а година , ще разкажат интересни моменти от знаковите киноснимки и ще споделят спомени от престоя си в града. Филмът ще бъде излъчен от 17:30 часа, днес, в Кино „Метропол“ , когато е рождената дата на режисьра Людмил Кирков, а входът е свободен ...

публикувано на 14.12.18 в 13:58