Станислав Кръстев, сътрудник към ИАРА: "Годината приключи доста трудно за нас"

5
Снимка: Радио ВИДИН

Тази година доброволци от град Кула бяха назначени към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури като сътрудници да упражняват контрол върху улова на риба. Основно следят три водоема- Кула, Полетковци и язовира в Бойница- Нишор.

"Мога да кажа, че годината беше доста трудна за нас- постоянно хващахме хора с прекомерен улов, имаше и такива без риболовни билети. Мога да кажа, че постигнахме много за кратко време", каза Станислав Кръстев, доброволен сътрудник към ИАРА.

В момента тече и поредната, четвърта кампания за събиране на средства с цел зарибяване на язовир Кула.

"В момента кампанията е удължена и оставихме зарибяването за ранната пролет. До момента са събрани около 3000 лева. Надяваме се да съберем още парични средства."


Има поставени кутии за дарения и в рибарските магазини във Видин.

"Съветвам хората да купуват само прясна риба, защото ако е замразена, тя губи нейните хранителни качества. Да не купуват риба от нерегистрирани търговци, защото не се знае каква може да е рибата, заяви Станислав Кръстев.

През година имаше и уловени 5-6 щуки, между 6 и 9 килограма:

"Много трудно се ловят трофейни риби и като хванеш такава риба, си е кеф."

Към момента доброволците към ИАРА са четирима, те имат документи, които им дават правото да правят проверки. Още двама души са проявили желание да се включат към групата, каза още Станислав Кръстев. Той честити на колегите си Никулден:

"На всички риболовци- да са живи и здрави, успешен улов, наслука им желая на всички!"

Още по темата може да чуете в звуковия файл.


Галерия

Вижте още

Започна петиция срещу скитащите кучета в Лом

Петиция "Лом - град за хора или скитащи кучета?" е изготвена от Кирил Коцев и предложена за подкрепа от жители на град Лом . Тя е в резултат от разговори с граждани и поставянето на този въпрос на дневен ред. "Проблемът със скитащите кучета и безконтролното отглеждане на кучета, безотговорното отношение към тези животни става страшно голям,..

публикувано на 21.02.19 в 16:31

Неформалното образование в обществените библиотеки

Повишаване качеството на неформалното образование е една от целите на обществените библиотеки у нас. За да я постигнат, библиотечните специалисти преминават обучителни курсове и практически занимания, като търсят и чуждия опит. В тази връзка представители на регионални библиотеки преминаха обучение в Холандия, където неформалното образование заема..

публикувано на 20.02.19 в 10:07

"Неделник" от 17 февруари 2019 година

"Неделник" брой 245-ти вече е на сайта. Трифонзарезански  е той . Преглед на старите вестници ще направим по традиция за начало, а след това...Ще чуете един разказ от 1935 година посветен на Белоградчишките скали. Този разказ, предназначен за деца, е написан от Александра Монеджикова (1889-1959). Тя е учителка по география и е написала много..

публикувано на 17.02.19 в 13:25

"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение и ни напомня за това, че смирението въздига, а гордостта унизява. "Бог, истинският Сърцеведец, съзира всяка мисъл, която се таи в човешката душа. В притчата за митаря и фарисея (Лука. 18:10-14) Господ Иисус Христос говори за  двете..

публикувано на 17.02.19 в 08:00

Имате поща в "Пица на парче"

   Днес е международният ден на пощальоните и куриерите. Помните ли времето, когато изпратеният преди два дни колет пристигаше след… десет? Днес да получиш пратка, тръгнала към теб в същия ден, вече е нещо съвсем нормално. А писмата помните ли? Онези, написани на ръка и запечатани с ... целувка; понякога и напарфюмирани ;) Ех, че е хубаво да получаваш..

публикувано на 16.02.19 в 08:42

Рибарските общности ще помагат за развитие на туризма

Резултатите от първото по рода си теренно аудиовизуално проучване на културното наследство на дунавските рибарски общности от България и Румъния бяха представени на пресконференция. Проучването е извършено по проект на Българо-румънската търговско-промишлена палата "Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация", по който има още четири..

публикувано на 14.02.19 в 17:10
Елена и Диана са участнички в конкурса.

Видин избира Песен на свети Валентин

Младежката изява се провежда в града вече 21 години . Сцената е отворена за всички, регламентът през годините търпи изменения, но същността се запазва и се радва на голям интерес. Изпълняват се песни, някои от тях са авторски , подсигуряват се награди за призьорите. Елена Стефани Силвиева Асенова учи в профилирана паралелка с профил "Музика" в..

публикувано на 14.02.19 в 13:30