Станислав Кръстев, сътрудник към ИАРА: "Годината приключи доста трудно за нас"

5
Снимка: Радио ВИДИН

Тази година доброволци от град Кула бяха назначени към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури като сътрудници да упражняват контрол върху улова на риба. Основно следят три водоема- Кула, Полетковци и язовира в Бойница- Нишор.

"Мога да кажа, че годината беше доста трудна за нас- постоянно хващахме хора с прекомерен улов, имаше и такива без риболовни билети. Мога да кажа, че постигнахме много за кратко време", каза Станислав Кръстев, доброволен сътрудник към ИАРА.

В момента тече и поредната, четвърта кампания за събиране на средства с цел зарибяване на язовир Кула.

"В момента кампанията е удължена и оставихме зарибяването за ранната пролет. До момента са събрани около 3000 лева. Надяваме се да съберем още парични средства."


Има поставени кутии за дарения и в рибарските магазини във Видин.

"Съветвам хората да купуват само прясна риба, защото ако е замразена, тя губи нейните хранителни качества. Да не купуват риба от нерегистрирани търговци, защото не се знае каква може да е рибата, заяви Станислав Кръстев.

През година имаше и уловени 5-6 щуки, между 6 и 9 килограма:

"Много трудно се ловят трофейни риби и като хванеш такава риба, си е кеф."

Към момента доброволците към ИАРА са четирима, те имат документи, които им дават правото да правят проверки. Още двама души са проявили желание да се включат към групата, каза още Станислав Кръстев. Той честити на колегите си Никулден:

"На всички риболовци- да са живи и здрави, успешен улов, наслука им желая на всички!"

Още по темата може да чуете в звуковия файл.


Галерия

Вижте още

"Панорама на средното образование" се проведе във Видин

Училища от община Видин представиха утвърдения си план-прием за учебната 2019/2020 година по атрактивен начин и чрез разнообразни рекламни материали. На импровизирани щандове деца, представляващи учебните заведения, раздаваха брошури и запознаваха бъдещите гимназисти, както и родителите им с предлаганите специалности- утвърдени и нови.  В..

публикувано на 24.04.19 в 18:29

Да внимаваме с промоциите по Великден, съветват експертите

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече. Преди празници честа практика е по пазарите да се появят продавачи на яйца, бои за тях и козунаци. В повечето случаи цените са по-ниски от тези в магазините.  За какви рискове като потребители трябва да внимаваме?  Потребителите трябва да се научат да..

публикувано на 24.04.19 в 11:14

Световният ден на книгата е

На 23-ти април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право, въведен от ЮНЕСКО в празничния календар през 1995 година.  Идеята на празника е да популяризира книгоиздаването, да насърчава четенето, да обърне внимание на сериозни въпроси в областта на литературата, да помогне на страните в затруднено положение, като им предостави..

публикувано на 23.04.19 в 18:02

В "Музикална зона" слушаме KAZKA

Това са те- Саша, Дима и Никита – музикантите, които стоят зад артистичния псевдоним Kazka. Музиката им е с поп звучене и електро-фолк елементи, а текстовете на песните им са на украински език.  Те са в музикалния бизнес едва от две години, но това не им пречи вече да са световноизвестни. Само една песен стои в основата на този успех...

публикувано на 22.04.19 в 09:46

"Неделник" от 21 април 2019 година

Честит празник на всички. "Неделник" брой 254- ти започва с преглед на старите вестници с едни интересни теми от преди много години. Следва материала на Любо Андреев за едно интернет приложение, което показва природни и културни забележителности в Румъния и Северозападна България. Мобилното приложение включва туристически пакети и маршрути..

публикувано на 21.04.19 в 16:14

Осанна, благословен Идещият в име Господне, цар Израилев!

Шестата неделя на Великия и спасителен пост , която отбелязваме днес, Църквата възпоменава Вход Господен в Йерусалим или както по народному този празник е известен - Цветница или Връбница . "Йерусалиме, Йерусалиме, обърни се към Господа, твоя Бог!" "На днешния ден светата Църква празнува влизането на Иисуса Христа в..

публикувано на 21.04.19 в 08:00

Цирк! Цирк! Цирк! (В "Пица на парче")

Световен ден на цирка е днес! Цирк – пълен със станали преди изгрев слънце радиоводещи- акробатка, която ви пуска музика и жонглира, докато върти монобайк, и звероукротителка, скрила се в клетка - пред опасност от нападение от куче. Те ще търсят отговор на въпроса кой се "дресира" по-лесно – мъжете или жените? И ако трябва да избирате, каква циркова..

публикувано на 20.04.19 в 08:51