Станислав Кръстев, сътрудник към ИАРА: "Годината приключи доста трудно за нас"

5
Снимка: Радио ВИДИН

Тази година доброволци от град Кула бяха назначени към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури като сътрудници да упражняват контрол върху улова на риба. Основно следят три водоема- Кула, Полетковци и язовира в Бойница- Нишор.

"Мога да кажа, че годината беше доста трудна за нас- постоянно хващахме хора с прекомерен улов, имаше и такива без риболовни билети. Мога да кажа, че постигнахме много за кратко време", каза Станислав Кръстев, доброволен сътрудник към ИАРА.

В момента тече и поредната, четвърта кампания за събиране на средства с цел зарибяване на язовир Кула.

"В момента кампанията е удължена и оставихме зарибяването за ранната пролет. До момента са събрани около 3000 лева. Надяваме се да съберем още парични средства."


Има поставени кутии за дарения и в рибарските магазини във Видин.

"Съветвам хората да купуват само прясна риба, защото ако е замразена, тя губи нейните хранителни качества. Да не купуват риба от нерегистрирани търговци, защото не се знае каква може да е рибата, заяви Станислав Кръстев.

През година имаше и уловени 5-6 щуки, между 6 и 9 килограма:

"Много трудно се ловят трофейни риби и като хванеш такава риба, си е кеф."

Към момента доброволците към ИАРА са четирима, те имат документи, които им дават правото да правят проверки. Още двама души са проявили желание да се включат към групата, каза още Станислав Кръстев. Той честити на колегите си Никулден:

"На всички риболовци- да са живи и здрави, успешен улов, наслука им желая на всички!"

Още по темата може да чуете в звуковия файл.


Галерия

Вижте още

Музеят в Оряхово представи Северозапада на туристически форум

Историческият музей в град Оряхово участва в конференция "България - скритата арт дестинация: между Дунав и Черно море". С презентации и предложения участваха специалисти в областта на историческото наследство, представители на музеи и други институции. Презентация за забележителностите и по-важните културни събития в Община Оряхово направи Евгения..

публикувано на 17.10.19 в 15:52

"Неделник" от 13 октомври 2019 година

Новият "Неделник" вече е тук. Насладете му се. Преданието ни разказва, че новата къща няма да пребъде, ако в основите и не се направи жертвоприношение. Жертвата за новият градеж е нещо сложно.За да не умре човек от домакинството, се коли животно, което всъщност заменя домакина, който пръв трябва да влезе в новия дом. Етнографа от видинския..

публикувано на 13.10.19 в 13:49

„Музикална зона“ в памет на Карел Гот

Карел Гот, чешкият Франк Синатра, почина на 80-годишна възраст. Тенорът беше един от най-известните изпълнители по време на комунизма и остана на върха дори и след нежната революция през 1989-та. Наречен "Синатра на изтока" от германската преса по време на турнето му през 1967-ма, 42 пъти Гот е бил определян за най-обичан изпълнител на Чехословакия и..

публикувано на 07.10.19 в 09:46

"Неделник" от 6 октомври 2019 година

Есен. Прекрасен сезон. "Неделник" брой 277 вече е на сайта. За начало преглеждаме старите видински вестници, а след това... Нов параклис "Свети дух" и два паметника на герои от Първата световна война откриха преди седмица в брусарското село Василовци . Изградени са с даренията и труда на местните жители, а в съботния ден бяха осветени от..

публикувано на 06.10.19 в 13:20

Восъчни кърпи за настроение и грижа към природата

Восъчни кърпи с приложение в домакинството изработват Калина Мазгалова и Петър Захариев. Кърпите са алтернатива на фолиото, пластмасовите изделия и найлонови торбички. Калина и Петър са привърженици на природосъобразния начин на, обичат природата и се интересуват от алтернативи на замърсителите на природата.  Восъчните кърпи са познати по света,..

публикувано на 03.10.19 в 15:35

Ще има ли наказани за мъртвите лешояди

Броят на отровените белоглави лешояди в района на Искърското дефиле може да достигне до 15 птици. В планината над гара Бов преди две седмици бяха намерени на едно място три мъртви екземпляра от защитения вид и в съседство- труп на теле. Вече е потвърдено, че птиците са погълнали фосфатна отрова. От години дирекцията на Природен парк "Врачански..

публикувано на 03.10.19 в 15:10

Да пием по кафе

Всеки сам избира своята напитка, но има една без която почти никой не може - кафето. И не е чудно, че има Международен ден на кафето - то ни събужда сутрин, ободрява ни през деня и ни събира на приятни срещи с приятели. На кафе са се решавали и важни политически и икономически проблеми. Много първи любовни срещи са започвали на по чаша кафе...

публикувано на 01.10.19 в 14:51