Видинско момче участва в клип за популяризиране на приемната грижа

Ненчо Балабанов

Три деца от приемни семейства, са героите във видеото към песента "Ти избираш" на актьора Ненчо Балабанов. Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители, ще докажат, че трудното детство не трябва да пречи на реализацията им.

Инициативата е на артиста и Националната асоциация за приемна грижа и има за цел да покаже, че подкрепата към децата,  може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.

Лентата на музикалното парче "Ти избираш" разказва паралелни истории на бъдещ футболист, актьор и певица, ролята на комедианта се пада на Асен от Видин. 


11-годишният Асен живее почти 5 години в семейството на Сашка Миронова и мечтае да стане археолог. Обича много да чете, предпочита да слуша и съвременни стилове музика, както и повечето младежи днес, казва Сашка. За нея приемната грижа трябва да компенсира всички липси и да се опита да развие заложбите на децата.

Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, за която приемната майка говори емоционално: 


"Картичката, която му подари, той си я сложи под елхата и каза, че Ненчо ще присъства като гост и на нашата коледна трапеза", допълни Сашка Миронова.

Песента във видеото е по музика и текст на актьора Ненчо Балабанов, който е и продуцент, аранжиментът е на Могамед Алиев -Мага. Посланието на песента носи силен заряд, каза за радио Видин Ненчо Балабанов.

"Реших да им дам криле да сбъднат мечтите си, въпреки че съдбата не е била достатъчно благосклонна към тях, те всички са наши деца, на България"
, каза актьорът.

Малко над 2 000 деца живеят в приемни семейства в страната, по данни от края на 2018-а година, близо 180 от тях са с увреждания, а близо 650 са бебета.

Почти 60 на сто от децата, настанени в тези семейства, продължават живота си в осиновителни семейства.

Във видеото към песента "Ти избираш" участват и джаз певицата Хилда Казасян, както и легендарната девятка на "Левски"- футболистът Георги Иванов -Гонзо.

Вижте още

Социализацията- важен момент за хората с интелектуални затруднения

Желанието да помогнат на собствените си деца преди почти 30 години събира родители от Видин с обща съдба. Създават Регионално дружество за подкрепа на лица с умствени затруднения , което е сред първите в страната. Част е от мрежата на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и сега предлага социални услуги в Дневен..

публикувано на 18.01.19 в 17:35

Възпитават ли "възпитателните" шамари

Тормозът над най-малките и невинни създания е изключително сериозен проблем, значимостта на който се определя, както от неговото разпространение, така и от тежките последици, които може да окаже върху детското развитие.  Именно този проблем се оказва и един от основните, с който се сблъскват немалко малчугани и в нашата мила родина...

публикувано на 18.01.19 в 17:30

Млада видинска авторка представя стихосбирка

Симона Стойкова ще представи дебютната си стихосбирка "Малка тишина" във Видин . Събитието ще се състои в 17:30 ч. в залата за изяви на отдел "Заемна за възрастни" на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".  "Започнах да пиша на 12-13-годишна възраст, но не съм търсила поезията, тя сама ме намери" , каза в "Цветовете на деня" младата..

публикувано на 18.01.19 в 17:01

Ново село събира жени от общината на Бабинден

Уважението към бабата, помогнала за раждането на нов живот, новоселянките традиционно поднасят в навечерието на 21 януари. Затова днес, 18 януари, в салона на кооперацията във видинското село  Ново село ще се съберат жените от цялата община, за да пресъздадат обичая „Поливане на бабата“ и да отпразнуват Деня на родилната помощ, Бабинден ...

публикувано на 18.01.19 в 09:57

Състезание по риболов за деца за първи път организират в Кула

Състезание по риболов ще се проведе в Кула на 1 юни, когато отбелязваме Международния ден на детето. 10 деца са заявили участие до момента, като организаторите предвиждат в първото издание на надпреварата да се включат 30 деца до 14 години. "Важно е поне минимален опит да имат в риболова. Идеята ни беше записването за състезанието да е от 1..

публикувано на 17.01.19 в 17:17

Млади хора раздават помощи във видински села

В края на миналата година група млади ентусиасти от Видин проведоха инициатива, в помощ на възрастните хора, които живеят в села в северозападния край. Учениците успяха да съберат 1 458 лв и множество хранителни продукти и пакети. Според младите хора събраното е толкова много, че се е наложило да разделят посещенията се на два етапа, следващият от..

публикувано на 17.01.19 в 13:15