Видинско момче участва в клип за популяризиране на приемната грижа

Ненчо Балабанов

Три деца от приемни семейства, са героите във видеото към песента "Ти избираш" на актьора Ненчо Балабанов. Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители, ще докажат, че трудното детство не трябва да пречи на реализацията им.

Инициативата е на артиста и Националната асоциация за приемна грижа и има за цел да покаже, че подкрепата към децата,  може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.

Лентата на музикалното парче "Ти избираш" разказва паралелни истории на бъдещ футболист, актьор и певица, ролята на комедианта се пада на Асен от Видин. 


11-годишният Асен живее почти 5 години в семейството на Сашка Миронова и мечтае да стане археолог. Обича много да чете, предпочита да слуша и съвременни стилове музика, както и повечето младежи днес, казва Сашка. За нея приемната грижа трябва да компенсира всички липси и да се опита да развие заложбите на децата.

Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, за която приемната майка говори емоционално: 


"Картичката, която му подари, той си я сложи под елхата и каза, че Ненчо ще присъства като гост и на нашата коледна трапеза", допълни Сашка Миронова.

Песента във видеото е по музика и текст на актьора Ненчо Балабанов, който е и продуцент, аранжиментът е на Могамед Алиев -Мага. Посланието на песента носи силен заряд, каза за радио Видин Ненчо Балабанов.

"Реших да им дам криле да сбъднат мечтите си, въпреки че съдбата не е била достатъчно благосклонна към тях, те всички са наши деца, на България"
, каза актьорът.

Малко над 2 000 деца живеят в приемни семейства в страната, по данни от края на 2018-а година, близо 180 от тях са с увреждания, а близо 650 са бебета.

Почти 60 на сто от децата, настанени в тези семейства, продължават живота си в осиновителни семейства.

Във видеото към песента "Ти избираш" участват и джаз певицата Хилда Казасян, както и легендарната девятка на "Левски"- футболистът Георги Иванов -Гонзо.

Вижте още

Държавата иска да чуе младите

Проблемите на Северозападния регион са много, но ситуацията с напускащите региона младежи определено е сред задълбочаващите се проблеми. Ярък пример е Видин, където много от завършилите училище се насочват към по-големите градове или чужбина. Някои от тях заминават, за да продължат образованието си, а след като завършат, повечето от тях не се..

публикувано на 22.03.19 в 17:14

Отбелязваме Световния ден на поезията

Поезията върви ръка за ръка с човечеството от край време и ще продължава да го следва. Тя разказва за тъгата и за щастието, за живота ни посредством рими. Чрез поезията човечеството може да се огледа, както в огледало, а творбите на поетите представляват съкровищница, която съхранява многобройните човешки чувства и емоции. По повод Световния ден на..

публикувано на 21.03.19 в 18:05

Отбелязваме Световния ден на гората

На 21 март отбелязваме Световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 година в деня на пролетното равноденствие по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие (ноември 1971), подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие. Младежкият парламент в Бяла Слатина ще отбележи Деня на гората със залесяване. За..

публикувано на 21.03.19 в 15:20

В "Музикална зона" на 21 март 2019 слушаме Панчо Владигеров – 2 част

Не случайно Панчо Владигеров е наречен "баща на българската музика". Възпитава цяло поколение млади композитори, полага основите на българския симфонизъм, негови работи за пръв път представят България извън границите на родината. Произведенията му носят не само национален дух, но са с общочовешко значение. Носител е на редица престижни награди..

публикувано на 21.03.19 в 08:00

Търсят се 350 души за разкопки по трасето на газопровода "Турски поток" край Видин

60 свободни работни места предложиха представителите на 30 местни работодатели, по време на проведената Трудова борса във Видин. Борсата е организирана от Бюро по труда Видин. Близо 100 човека търсещи работа посетиха форума и се запознаха с обявените свободни места и изискванията на фирмите към бъдещите работници. Работодателите предложиха свободни..

публикувано на 20.03.19 в 15:20

В Студено буче мечтаят за автобус

Село Студено буче, община Монтана се намира на 4 км от областния център. Въпреки близостта си до големия град, до селото обществен транспорт липсва. Причината за това е лошото състояние на пътя. Най-краткото трасе между Видин и Монтана- по 50-километровия третокласен път Добри дол- Тополовец- Смирненски-Славотин- Доктор Йосифово- Монтана,..

публикувано на 18.03.19 в 18:10

В "Музикална зона": Шер- 10 от 10 по холивудски

Тя е една от най-обичаните певици и актриси на всички времена. Тя е музикална и модна икона. С една дума – Шер. На 20 май тази година Шер ще стане на цели 73 години. Но годините за нея нямат никакво значение. Певицата, чието име е известно на няколко поколения, е една от най-прочутите американски звезди. Тя придобива своята популярност през 1965 година..

публикувано на 18.03.19 в 09:45