Видинско момче участва в клип за популяризиране на приемната грижа

Ненчо Балабанов

Три деца от приемни семейства, са героите във видеото към песента "Ти избираш" на актьора Ненчо Балабанов. Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители, ще докажат, че трудното детство не трябва да пречи на реализацията им.

Инициативата е на артиста и Националната асоциация за приемна грижа и има за цел да покаже, че подкрепата към децата,  може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.

Лентата на музикалното парче "Ти избираш" разказва паралелни истории на бъдещ футболист, актьор и певица, ролята на комедианта се пада на Асен от Видин. 


11-годишният Асен живее почти 5 години в семейството на Сашка Миронова и мечтае да стане археолог. Обича много да чете, предпочита да слуша и съвременни стилове музика, както и повечето младежи днес, казва Сашка. За нея приемната грижа трябва да компенсира всички липси и да се опита да развие заложбите на децата.

Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, за която приемната майка говори емоционално: 


"Картичката, която му подари, той си я сложи под елхата и каза, че Ненчо ще присъства като гост и на нашата коледна трапеза", допълни Сашка Миронова.

Песента във видеото е по музика и текст на актьора Ненчо Балабанов, който е и продуцент, аранжиментът е на Могамед Алиев -Мага. Посланието на песента носи силен заряд, каза за радио Видин Ненчо Балабанов.

"Реших да им дам криле да сбъднат мечтите си, въпреки че съдбата не е била достатъчно благосклонна към тях, те всички са наши деца, на България"
, каза актьорът.

Малко над 2 000 деца живеят в приемни семейства в страната, по данни от края на 2018-а година, близо 180 от тях са с увреждания, а близо 650 са бебета.

Почти 60 на сто от децата, настанени в тези семейства, продължават живота си в осиновителни семейства.

Във видеото към песента "Ти избираш" участват и джаз певицата Хилда Казасян, както и легендарната девятка на "Левски"- футболистът Георги Иванов -Гонзо.

Вижте още

В "Музикална зона": Честит рожден ден, Марк Антъни!

Певец, продуцент, текстописец, музикант, актьор и съпруг на една от най-горещите латино диви Дженифър Лопес, Марк Антъни знае как да вдъхне чувство и ритъм на всяко свое изпълнение и да го превърне в актуален хит. Марк Антъни е един от най-продаваните салса изпълнители на всички времена.  По случай рождения ден на певеца ще слушаме някои от..

публикувано на 16.09.19 в 09:33

"Неделник" от 15 септември 2019 година

"Неделник"брой 274 вече е на сайта. Златна и доматена есен. Вкусна. За начало преглеждаме старите вестници и се потапяме в историята. "Кириакодромион, сиреч Неделник" /или само "Неделник" или "Софроние"/ е първата печатна книга на новобългарски език. Съставена е от Софроний Врачански и издадена през 1806 г. в румънския град Римник /днес..

публикувано на 15.09.19 в 16:05

Представиха подкрепата от ЕС за инвеститори на форум в Ружинци

Как може да се използват възможностите за финансиране от Европейския съюз /ЕС/ представиха в община Ружинци експерти от Областния информационен център във Видин. Това се случи на Регионален инвестиционен форум, на който бе представен и заявеният инвеститорски интерес от Оле Андерсен- фермер от Дания, който ще прави модерна свинеферма до село Дреновец в..

публикувано на 13.09.19 в 17:55

На път към училището

В навечерието на новата учебна година ви предлагаме спомени от ученическите години на видинчанина Тодор Петров, започнал първи клас през 1946 година в родното си село Дълго поле, община Димово. Училището е носило името на светите братя Кирил и Методий. Построено е в долния край на селото с доброволен труд и средства на местните хора. "Две стаи..

публикувано на 13.09.19 в 11:20

"Резиденция баба"- как младежите видяха село Кошава

В "Еко свят" гостуваме във видинското село Кошава, което заедно със Синаговци и Неговановци, са домакини на инициативата "Резиденция баба" тази година.  Млади хора в продължение на 21 дни живеят в домове в тези села, а в края на престоя си- на 15 септември, ще споделят впечатленията си и ще предложат свои идеи, полезни за хората и за живота в тези..

публикувано на 12.09.19 в 15:53

"Неделник" от 8 септември 2019 година

Ето го новият "Неделник". Септември е. Време за грозде и за очакваното от него вино. Започваме със старите вестници с едни много любопитни факти от преди много години. Веселин Николов главният виновник и председател на Сдружението "Врачанска кореняшка среща" ни разказва за поредната такава. Тя се проведе миналата събота. Следва нещо..

публикувано на 08.09.19 в 13:27

"Резиденция баба" в Неговановци

Във видинското село Неговановци заедно с местни хора празника посрещат и петима младежи, които идват с мисия в Северозапада. Те са от доброволците, участващи тази година в инициативата на сдружение "Фабрика за идеи" "Резиденция баба". Домакини са също селата Кошава и Синаговци. Социално ангажирани млади хора в продължение на 21 дни са..

публикувано на 06.09.19 в 18:30