Видинско момче участва в клип за популяризиране на приемната грижа

Ненчо Балабанов

Три деца от приемни семейства, са героите във видеото към песента "Ти избираш" на актьора Ненчо Балабанов. Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители, ще докажат, че трудното детство не трябва да пречи на реализацията им.

Инициативата е на артиста и Националната асоциация за приемна грижа и има за цел да покаже, че подкрепата към децата,  може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.

Лентата на музикалното парче "Ти избираш" разказва паралелни истории на бъдещ футболист, актьор и певица, ролята на комедианта се пада на Асен от Видин. 


11-годишният Асен живее почти 5 години в семейството на Сашка Миронова и мечтае да стане археолог. Обича много да чете, предпочита да слуша и съвременни стилове музика, както и повечето младежи днес, казва Сашка. За нея приемната грижа трябва да компенсира всички липси и да се опита да развие заложбите на децата.

Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, за която приемната майка говори емоционално: 


"Картичката, която му подари, той си я сложи под елхата и каза, че Ненчо ще присъства като гост и на нашата коледна трапеза", допълни Сашка Миронова.

Песента във видеото е по музика и текст на актьора Ненчо Балабанов, който е и продуцент, аранжиментът е на Могамед Алиев -Мага. Посланието на песента носи силен заряд, каза за радио Видин Ненчо Балабанов.

"Реших да им дам криле да сбъднат мечтите си, въпреки че съдбата не е била достатъчно благосклонна към тях, те всички са наши деца, на България"
, каза актьорът.

Малко над 2 000 деца живеят в приемни семейства в страната, по данни от края на 2018-а година, близо 180 от тях са с увреждания, а близо 650 са бебета.

Почти 60 на сто от децата, настанени в тези семейства, продължават живота си в осиновителни семейства.

Във видеото към песента "Ти избираш" участват и джаз певицата Хилда Казасян, както и легендарната девятка на "Левски"- футболистът Георги Иванов -Гонзо.

Вижте още

"Неделник" от 23 юни 2019 година

Магичен, вкусен и любопитен!!! Неделник" брой 263- ти вече е на сайта. Преглеждаме старите вестници и се захващаме със стари оръжия и хайдушки игри, с фестивал, със "самодиви" и с магията на цирковото изкуство. Иво Иванов от патриотичен клуб "Бдинци" е на фолклорния събор "Леденика". Той замина вчера, но нека разберем от него..

публикувано на 23.06.19 в 15:17

Докога комарите ще тормозят видинчани?

Едва ли има жител на Видин и близките населените места по поречието на река Дунав, който да не е бил хапан от комар. Комарите не са нещо ново за нашият град, но тази година те са изключително много и тормозят всички ни. Освен неприятния сърбеж, който предизвикват, те могат при ухапване и да ни заразят с много опасни болести. Затова и Общината се мъчи да..

публикувано на 21.06.19 в 16:33

Мария Йорданова - живот отдаден на читалищното дело

В рубриката "Думата имат старейшините" ни гостува Мария Йорданова. Тя е  родена в село Гъмзово през 1949 година.  Работата на Мария Йорданова не е обикновена, тя е най-вече просветителска, защото тя работи като библиотекар, а по-късно и като секретар в народно читалище "Просвета 1928" Гъмзово . И така цели 43 години. Днес въпреки че е..

публикувано на 20.06.19 в 17:55

Архитектура и природа ще привличат туристи във Видин

Агенциите за регионално развитие във Видин и Монтана работят за представяне на природните забележителности на трансграничния регион по иновативен и атрактивен начин, насочен към опазване и популяризиране на природните обекти. Изработени са рекламни материали- каталози и албуми, мултимедийна презентация представя туристически маршрути. "Природното..

публикувано на 20.06.19 в 17:36

Челопек ще е домакин на детски театрален лагер

Куклено-театрален лагер "Хвърчило" ще се проведе от 7 до 13 юли във врачанското село Челопек. Творческото приключение е за деца от 8 до 13-годишна възраст, с интерес към кукленото изкуство. Организатори са актрисите, вдъхновени от богатството на кукления театър и от любовта към природата- Мануела Саркисян и Силвия Тенева.  "Решихме, че..

публикувано на 20.06.19 в 17:35

Как ще се промени центърът на Видин след ремонта

Усилено се работи по ремонта на централната пешеходна зона във Видин- от Крайдунавския парк до средно училище "Цар Симеон Велики". Почти са приключили дейностите в първия участък, на който започна реконструкцията- от дигата в Крайдунавския парк до сградата на Бюрото по труда. Ротондата до сградата на драматичния театър е премахната, положени са..

публикувано на 20.06.19 в 16:52

Ще бъде ли достъпен централният площад на Видин за хората с увреждания

Митко Николов е председател на видинското сдружение "Достоен живот". От години се придвижва с инвалидна количка и за него е важно градската среда да бъде достъпна . В момента се извършва реконструкция на централната пешеходна зона на Видин. Ще бъдат ли достъпни след ремонта площадът и обществените сгради за хората с различни увреждания? "Не..

публикувано на 19.06.19 в 16:33