Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 21 юни 2019 година

Дунав мост 2
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин


Поради извършване на ремонт на пътен надлез на път Е 79 в румънската част преди ГКПП Дунав мост Видин - Калафат, от днес до 5 юли, е въведена временна организация на движението, съобщават от дружеството за управление на съоръжението. Движението на превозните средства от България към Румъния се осъществява в едната от двете ленти на пътното платно. Участъкът е сигнализиран със съответните пътни знаци.


7-километрова опашка от тежкотоварни автомобили се изви тази сутрин на Дунав мост 2 в посока изход от България. Шофьори сигнализираха, че натоварване се наблюдава от началото на седмицата. Има напрежение и водачи се заканват да блокират пътя за моста. 


Програма "Хоризонт" на Българското национално радио постигна през май най-високия пазарен дял за 2019 г. С пазарен дял от 1,5 % Радио Видин е втората най-слушана програма на БНР, с резултат, надвишаващ този на национални програми. Със слушани 163 минути от слушател на ден, Радио Видин има най-лоялната аудитория в групата БНР и достига трето място сред всички радиа в страната.


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет чрез заплахи и насилие, жители на кв. "Раковица" в Берковица. Те бяха задържани при операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Специализираната прокуратура вчера в Берковица и видинското село Арчар.


ЖП гарата в романското село Кунино няма да бъде закрита. Това е станало ясно след посещение на комисия от експерти и мирен протест на местни жители, обясни кметът Йоло Петков. 


До момента са извършени 2 обработки на град Видин срещу комари и 2 в населените места по поречието на река Дунав. Следващата седмица предстои трета обработка срещу комари във Видин и населените места по поречието на река Дунав, това каза за Радио ВИДИН инженер Пролетка Нинкова управител "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация" Видин. 


Одобрен е новият проект на община Монтана за патронажна грижа за хора, които не могат сами да се обслужват. Той се реализира по програма "Развитие на човешките ресурси", а договорът за изпълнението му вече е подписан, съобщи кметът Златко Живков. 

Болницата в Мездра ще получи нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще" тази неделя, 23 юни. Лечебното заведение бе избрано да получи дарението, след като друга организация осигури кувьоз на болницата в Берковица, обясни Лазар Радков от екипа на кампанията и добави.


12 хиляди лева осигурява Общественият дарителски фонд за Враца за изграждане на площадка с уреди за деца с увреждания към Дневен център "Зорница". Площадката ще се ползва не само от потребители на услугите в центъра, каза директорът Христина Младенова. 


Седмица на отворените врати за скринниг за тубрекулоза ще проведе от 24 до 28 юни в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Враца. Инициативата е насочена към всички хора, които желаят да се възполват, обясни управителят на лечебното заведение д-р Костадин Шахов.


Праисторическите рисунки в пещерата Магурата са затворени за туристи. Мярката е предприета, след като преди месец в близост до рисунките се появиха вандалски надписи, обясни кметът на Община Белоградчик Борис Николов.



Със среден успех мн.добър 5,13 завършва Випуск 2019-та на математическата гимназия във Видин. Днес 98 зрелостници получиха дипломите си. 31 завършват средното си образование с успех над 5,50, а 9 са пълните отличници. Директорът Румяна Петрова поздрави учениците за успеха и им пожела лек път.

Днес кметът на Ружинци Александър Александров връчи дипломите на завършилите средно образование от двете училища в Общината. На тези от тях, които няма да продължат да учат, ще се опитаме да намерим работа, за да останат в нашата община, каза Александър Александров.


Самодейната трупа при народно читалище "Развитие 1928"- с. Замфирово, ще гостува в Монтана с комедията  "Свекърва" по Атон  Страшимиров. Жителите и гостите на областния град ще могат да се насладят на искрената и завладяваща игра на театралите на 25 юни от 19.30 часа. Режисьор и главен герой в постановката е кметът на берковското село Ангел Ангелов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34