Наградиха победителите в конкурса "Лъчезар Станчев за поезия в сонет”

3
Снимка: Любо Андреев


Поетесата Виктория Маринова от Плевен е победител в литературния конкурс „Лъчезар Станчев за поезия в сонет 2019”. Проявата е част от програмата за "Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец.

147 автори изпратиха свои творби във второто издание на конкурса организира от община Вършец на името на родения в града творец Лъчезар Станчев. Журито в състав писателят Мартен Калеев, професор Румяна Станчева, литератор и дъщеря на Лъчезар Станчев, и председател Бойко Ламбовски, трябваше да оценяват произведенията без да знаят авторите.

Задачата бе изключително трудна”, призна Бойко Ламбовски.

Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров връчи наградите на победителите.Първа награда, грамота, парична награда и комплект книги получи победителката в конкурса Виктория Маринова от Плевен за стихотворението „Колекция за любов”.


Журито присъди и две поощрителни награди на Нели Пигулева от Русе и Мариана Добрева – Дафчева от Асеновград. 20 от произведенията ще бъдат включени в малък сборник „Лъчезарни сонети 2019”, издаден от фондация „Лъчезар Станчев за поезия”.Гостите на награждаването в галерията във Вършец видяха и видео филм с архивни кадри, посветени на Лъчезар Станчев, подбрани от неговия син – Владимир.

Официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец е тази вечер, от 20.30 часа, в центъра на града. 

Чуйте повече в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Започва извозването на боклука в община Криводол

От тази сутрин ще започне прибирането на  боклука от населените места в община Криводол . Това заяви за Радио ВИДИН кметът Петър Данчев , като успокои, че проблемът със сметоизвозването в общината е на път да бъде решен, защото тяхната кола вече е ремонтирана. Няма опасност от екологична катастрофа, няма опасност и Общината да бъде глобена заради..

обновено на 23.08.19 в 09:57

Община Брегово страда от липсата на ветеринар

Липсата на ветеринар, който да отговаря за община Брегово, утежнява допълнително проблема с африканската чума по свинете.  "Имаше един от Връв, но е бил освободен. Сега минава един друг, който обаче минава 1-2 пъти месечно и не е в течение, с това което разполагат хората. Една от причините местните да не си регистрират животните, е че няма легитимен..

публикувано на 23.08.19 в 09:53

Видински огнеборци гасиха лодка

Oгнеборци от Видин с един автомобил реагирали на  сигнал за пожар в лодка на ул.“ Владикина “ в областния град. Огънят унищожил 1 метър проводници, опушен бил и корпуса на лодката. Двама мъже – на 35 г. и 38 г., получили изгаряния по ръцете. Пожарът възникнал по време на ремонтни дейности в резултат на проявена небрежност при боравене с открит огън...

публикувано на 23.08.19 в 08:25

Промени в движението заради панаира във Видин

Временна промяна в организацията на движението в град Видин се въвежда  във връзка с традиционния видински панаир . Реорганизацията започва в 09:00 часа на 23 август 2019 година и ще продължи до края на месеца. Промените в движението ще бъдат регулирани и обозначени с пътни знаци, съобщават от Общината. Според издадената от кмета Заповед:..

обновено на 22.08.19 в 18:00

Снимката на 22 август 2019 година

Започва извозването на боклука в община  Криводол .   От утре 3 сметоизвозващи коли ще приберат боклука от населените места в общината, заяви кметът Петър Данчев. Той успокои, че проблемът със сметоизвозването в общината е на път да бъде решен, защото колата вече е ремонтирана.  Кметовете на населените места, които попаднаха в 20- километровите..

публикувано на 22.08.19 в 18:00
Белоградчишки скали

Кметът на Белоградчик оспори разпореждане

Кметът на Община Белоградчик - Борис Николов  е подал жалба, в Административен съд Видин, против принудителна административна мярка, издадена от Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство". С нея е разпоредено да се предприемат действия за съгласуване на възложените от Община Белоградчик строително ремонтни дейности за..

публикувано на 22.08.19 в 17:21

Влакче ще вози зрители до лятното кино в парк "Леденика"

Атракционно влакче ще вози зрители до лятното кино в Развлекателен парк "Леденика". Кино под звездите ще се проведе тази събота - 24 август, на амфитеатъра в Развлекателен парк "Леденика“. Първата прожекция е "Великото пътешествие" и е предназначена за най-малките. Детският филм е с начален час 20:30 ч. Вторият филм е "Дъвка за балончета"..

публикувано на 22.08.19 в 15:49