Снимката на 22 октомври 2019 година

Спешен център- Белоградчик
Снимка: Радио ВИДИН

Близо 1 200 000 лева ще бъдат вложени в модернизирането на спешната медицинска помощ в област Видин. Проектът е на Министерството на здравеопазването и предвижда преустройство на спешния център във Видин и на филиала в Белоградчик за общо 430 000 лева и изграждане на нови сгради за филиалите за спешна помощ в Кула, Брегово и Димово. Здравното министерство е започнало процедурата по избор на изпълнител на строителните дейности.


За модернизирането на спешните медицински центрове в област Монтана ще бъдат изразходвани около 730 000 лева по проект на Министерството на здравеопазването. Той включва преустройство и ремонт на помещения във филиалите в Лом, Берковица и Вършец и изграждане на нова сграда в Чипровци.


В Центъра за спешна помощ във Враца ще бъде направено преустройство на съществуващата база с усвояване на допълнителни площи от съществуващи сгради.


Удостоверения въз основа на регистъра на населението ще могат да се получават във всяка община, без значение от адресната регистрация.


Бюлетините за местните избори пристигнаха в Монтана. Близо 300 000 от тях ще се разпределят в 11-те общини.Забраниха продажбата на алкохол във Враца за изборите.


Обезщетение от държавата искат наследници на загиналите при взрива в Горни ЛомПриключват предвидените рехабилитационни дейности по уличната мрежа в община Видин.От утре, 23 октомври, по две линии ще се движат четирите чисто нови автобуса на дружеството "Тролейбусен транспорт"- Враца.


От началото на седмицата стартираха строително-ремонтните дейности по реконструкцията на улица "Милин камък" в село Мраморен.


Системен нарушител са заловили горските служители от Регионалната дирекция по горите в Берковица в землището на врачанското село Чирен. Горските засекли изминалата нощ в момент на транспортиране на незаконно добита дървесина по черен път лек автомобил и бус. Единият нарушител е успял да избяга, другият е задържан. Извикани са органите на МВР за установяване на самоличността на лицето, което е с условна присъда и е задържано за 24 часа. Автомобилите, дървесината и моторен трион са конфискувани. Разследването продължава.Изложба, посветена на живота и творчеството на  Михалаки Георгиев- видински общественик, дипломат, финансист, писател и агроном, беше открита в едноименната регионална библиотека в града.


Започна ремонтът на читалище "Просвета 1925" в Мездра.


Регионална библиотека "Гео Милев"- Монтана организира редица събития по повод 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков. 


С открит урок пред ученици от начален курс читалище "Васил Левски 1899" в село Търнак, община Бяла Слатина ще отбележат 90-тата годишнина на българският писател Йордан Радичков. "Ще бъде като учебен час- посещение на библиотеката", каза секретарят на читалището Теменужка Недкова.


Ясна е програмата за официалното откриване на Народно читалище "Напредък 1898" във врачанското село Търнава.


Денят след първия тур на местните избори - 28 октомври, ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Училищата могат да организират заниманията в този ден, като се запазва провеждането на спортни дейности и на дейности по интереси. За понеделника след втория тур на изборите - 4 ноември, все още не  взето решение, поясниха от просветното министерство.
Вижте още

Снимката на 21 ноември 2019 г.

За 17-та поредна година беше дадено началото на благотворителна кампания  "Осинови врачанско семейство" , инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца. Благотворителната кампания, в която ще бъдат включени повече от 100 деца от училища и детски градини в града, продължава до средата на декември и..

публикувано на 21.11.19 в 18:00

Сърбия- предпочитана дестинация за Коледно-новогодишните празници

В навечерието сме на най-празничния месец в годината- декември. Време за подаръци, за шопинг турове и за празнуване. Гергана Иванова е травел агент на туристическа агенция в Монтана с 25-годишен опит в организирането на туристически обиколки. Познава туристическия пазар, спецификите на дестинациите, качеството и цените на услугите. Казва, че след..

публикувано на 21.11.19 в 17:50

Съдът решава до дни за изборите в Брегово

Административен съд - Видин даде ход по същество на делото против решение на Общинска избирателна комисия Брегово от 4 ноември за определяне на изборните резултати за избор на кмет на общината. Делото е образувано по жалба на кандидата на БСП за кмет на Община Брегово Милчо Лалов, който твърди, че допуснатите нарушения на избирателния процес в изборния..

публикувано на 21.11.19 в 17:32

Красимир Богданов е избран за заместник-председател на парламентарната комисия по околна среда

Врачанският депутат от ВМРО и Обединени патриоти Красимир Богданов беше избран за заместник-председател на парламентарната комисия по околната среда и водите. Сега шеф на комисията в 44-о Народно събрание е бившият министър на Министерството за опазване на околната среда и водите Ивелина Василева. Богданов беше предложен и одобрен от..

публикувано на 21.11.19 в 16:23

800 донорски карти са раздадени във Враца

800 донорски карти са раздадени досега от Българския червен кръст във Враца. Доброволците, които участват в кампанията в подкрепа на донорството, са обучени от служители на Регионалната здравна инспекция, каза специалистът по младежки дейности към Бълграския червен кръст във Враца Юлия Кръстева . Червеният кръст е основен партньор в кампанията на..

публикувано на 21.11.19 в 16:19

Отложиха делото за изборите в Борован

Делото, с което се иска касиране на изборите за кмет в Борован, беше отложено с 24 часа . Липсата на пълномощно в ищеца – ПП ГЕРБ, се оказа пречката за стартирането на процеса в административния съд днес. В залата се явиха всички страни, замесени в казуса. Жалбоподателят Иван Костовски и неговият адвокат Владимир Христов, ответникът Десислава..

публикувано на 21.11.19 в 16:18

"Осинови врачанско семейство" стартира от днес

За 17-та поредна година беше дадено началото на благотворителна кампания "Осинови врачанско семейство", инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца. "Днес е 21 ноември- "Ден на християнското семейство", който се празнува от 90 години. Поздравявам организаторите и всички, които ще..

публикувано на 21.11.19 в 15:44