Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 22 октомври 2019 година

Спешен център- Белоградчик
Снимка: Радио ВИДИН

Близо 1 200 000 лева ще бъдат вложени в модернизирането на спешната медицинска помощ в област Видин. Проектът е на Министерството на здравеопазването и предвижда преустройство на спешния център във Видин и на филиала в Белоградчик за общо 430 000 лева и изграждане на нови сгради за филиалите за спешна помощ в Кула, Брегово и Димово. Здравното министерство е започнало процедурата по избор на изпълнител на строителните дейности.


За модернизирането на спешните медицински центрове в област Монтана ще бъдат изразходвани около 730 000 лева по проект на Министерството на здравеопазването. Той включва преустройство и ремонт на помещения във филиалите в Лом, Берковица и Вършец и изграждане на нова сграда в Чипровци.


В Центъра за спешна помощ във Враца ще бъде направено преустройство на съществуващата база с усвояване на допълнителни площи от съществуващи сгради.


Удостоверения въз основа на регистъра на населението ще могат да се получават във всяка община, без значение от адресната регистрация.


Бюлетините за местните избори пристигнаха в Монтана. Близо 300 000 от тях ще се разпределят в 11-те общини.



Забраниха продажбата на алкохол във Враца за изборите.


Обезщетение от държавата искат наследници на загиналите при взрива в Горни Лом



Приключват предвидените рехабилитационни дейности по уличната мрежа в община Видин.



От утре, 23 октомври, по две линии ще се движат четирите чисто нови автобуса на дружеството "Тролейбусен транспорт"- Враца.


От началото на седмицата стартираха строително-ремонтните дейности по реконструкцията на улица "Милин камък" в село Мраморен.


Системен нарушител са заловили горските служители от Регионалната дирекция по горите в Берковица в землището на врачанското село Чирен. Горските засекли изминалата нощ в момент на транспортиране на незаконно добита дървесина по черен път лек автомобил и бус. Единият нарушител е успял да избяга, другият е задържан. Извикани са органите на МВР за установяване на самоличността на лицето, което е с условна присъда и е задържано за 24 часа. Автомобилите, дървесината и моторен трион са конфискувани. Разследването продължава.



Изложба, посветена на живота и творчеството на  Михалаки Георгиев- видински общественик, дипломат, финансист, писател и агроном, беше открита в едноименната регионална библиотека в града.


Започна ремонтът на читалище "Просвета 1925" в Мездра.


Регионална библиотека "Гео Милев"- Монтана организира редица събития по повод 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков. 


С открит урок пред ученици от начален курс читалище "Васил Левски 1899" в село Търнак, община Бяла Слатина ще отбележат 90-тата годишнина на българският писател Йордан Радичков. "Ще бъде като учебен час- посещение на библиотеката", каза секретарят на читалището Теменужка Недкова.


Ясна е програмата за официалното откриване на Народно читалище "Напредък 1898" във врачанското село Търнава.


Денят след първия тур на местните избори - 28 октомври, ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Училищата могат да организират заниманията в този ден, като се запазва провеждането на спортни дейности и на дейности по интереси. За понеделника след втория тур на изборите - 4 ноември, все още не  взето решение, поясниха от просветното министерство.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34