Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 21 февруари 2023 г.

В „България днес“ си честитим Международния ден на майчиния език, защото той е връзката с нашите корени и същината на собствената ни идентичност. А Радио България „говори“ с аудиторията си на цели 11 езика – многообразие, което отваря вратите на информацията от и за България за милионна аудитория по цялото земно кълбо. Част от тази информация е и програмата „България днес“. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

02:33  – Новини

13:10  – Прогноза за времето в България и по света 

19:10  – Млади лекари от България и още над 40 държави се заклеха да помагат и да не вредят на хората, независимо къде се намират – репортаж от церемонията по полагане на Хипократовата клетва от абсолвентите на Медицинския университет в София. 

26:40  – „С мисъл за Левски“ тръгваме по стъпките на Апостола – 5 от най-емблематичните места, свързани с неговия живот и революционно-просветителска дейност

35:30  – Предпремиерна прожекция на документалния филм на Жезко Давидов „Майор Томпсън – (не)нужният герой” в Българското посолство в Лондон 

42:40 – Песен на деня: Христо Йоцов и Василена Серафимова за музикалното си приключение - концерт за маримба и оркестър „Картни от два свята“, съвместно с Плевенската филхармония

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 17 април 2024 г.

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните..

публикувано на 17.04.24 в 19:00

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00

България днес – 15 април 2024 г.

От дни начело на България е поредният служебен кабинет, този път с министър-председател Димитър Главчев. Как това ще се отрази на пътя ни към еврозоната и достатъчно ли ще е времето за изпълнение на поетите задачи – отговорите търсим в..

публикувано на 15.04.24 в 19:00