Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 30 март 2023 г.

И в новото издание на предаването "България днес" слагаме на фокус предстоящия национален вот в неделя. Какви са нагласите ни тук, в страната, и в чужбина, има ли политически паритет към днешна дата и може ли той да бъде преодолян? За какво гласуват българите в Белгия и колко важно е да бъдеш активен? Свеж полъх в изборното ни битие ще внесе годишнината на българското училище "Д-р Петър Берон" в Прага и предстоящия му празничен концерт в Чехия. Края ще сложим с "Бяла тишина" от миналия век и спомен за големия Борис Карадимчев. Водещ на "България днес" е Весела Кръстева. Приятно слушане!

01.30 - Новини от България.

08.00 - Прогноза за времето у нас и по света

13.35 - Близо 10 % от българите ще решат в последния момент за кого да гласуват – как се отразяват бомбените заплахи от последната седмица, войната в Украйна, връщането на хартиената бюлетина и видеонаблюдението върху изборните нагласи и активност? За всичко това попитахме водещи български социолози, дни преди предсрочния парламентарен вот.

29.00 - Разговор със Сибила Стоянова за живота в Брюксел и смисъла да гласуваш извън родината – "Българите в Брюксел са силно ангажирани със случващото се в страната и се надяват на стабилност", казва за Радио България юристът в Европарламента

50.22 - Българското средно училище "Д-р Петър Берон" в Прага става на 75 години. Годишнината ще бъде отбелязана с празничен концерт под мотото "75 години български дух, култура и просвета в сърцето на Европа", който ще се състои на 31 март в голямата зала на градската библиотека в чешката столица

56.30 - "Песен на деня" Отбелязваме 90 години от рождението на известния български композитор Борис Карадимчев с една от най-обичаните негови песни – "Бяла тишина" в изпълнение на Георги Минчев

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 19 март 2024 г.

Новините от България и българите по света са акцент в "България днес". Евродепутатът Радан Кънев говори за закъснелия европейски дебат в България, а проф. Климент Найденов ни води при бесарабските българи в..

публикувано на 19.03.24 в 19:00

България днес – 18 март 2024 г.

От днес започва Великият или Великденският пост, който християнската църква нарича "предверие на божественото покаяние" или Голяма четиридесетница, през която хората, постейки, се отказват от своите грехове, "очистват се" и се доближават до Иисус..

публикувано на 18.03.24 в 19:00

България днес – 15 март 2024 г.

С двудневен национален траур почитаме предстоятеля на Православната ни църква. В "България днес" си спомняме благия глас на Българския патриарх и софийски митрополит Неофит и някои от мъдрите му слова, с които ни..

публикувано на 15.03.24 в 19:00