Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 18 Август 2023 г.

Спортна новина отново ни накара да се усмихнем в края на работната седмица. Българка ще играе за световна шахматна корона. В „България днес“ ще чуете какво каза преди време специално за програмата ни младата Нургюл Салимова и нейният треньор от 14 години Живко Жеков. След това ще ви разкажем как класическа руска пиеса може да бъде съпреживяна в австралийската реалност и в едно българско село. И ще изпратим работния делник с пожеланието на група Акага в следобеда на годината, по думите на Георги Господинов – „Нека да е лято“. Водещ на днешното предаване „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.36 - Новини от България 

12.29 - Прогноза за времето у нас и по света

17.50 - По съседски - обзор на по-важното от Балканите, подготвено от Иво Иванов

27.30 - Нургюл Салимова ще играе на финала за Световната купа по шахмат в Баку – припомняме ви пътя на 20-годишната българка в света на големия шах и разговора ѝ с колегата ни Юзлем Тефикова

40.52 - Пиесата „Вуйчо Ваньо“ „оживява“ в българското село Кривина – разговор с режисьора Багряна Попова, която се завърна от Австралия, за да ни предложи едно необикновено театрално преживяване по Чехов край Свищов

Вести от близо и далеч:

53.25 - Изложба в Бургас ни потапя в тайните на Древен Египет

54.25 - Над половин милион чужденци са отсядали в България през юни

55.42 - „Песен на деня“ – изпращаме работната седмица с група Акага и пожелание- "Нека да е лято",

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 август 2024 г.

В „България днес“ на 26 август говорим за горските пожари и безводието на лятото 2024 година у нас. Природните стихии застрашават не само живота и нормалния бит на хора, но и са сериозна предпоставка за промени в биоразнообразието на..

публикувано на 26.08.24 в 19:00

България днес - 23 август 2024 г.

В „България днес“ този петък се обръщаме към историята. 23 август е Денят на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им и колкото и неприятен да е даден..

публикувано на 23.08.24 в 19:00

България днес - 22 август 2024 г.

„Остаряваме бавно, неусетно почти“ пее в една от емблематичните си песни Богдана Карадочева. В „България днес“ на 22 август ще говорим за живота на възрастните хора у нас и в Европа и как можем да направим този етап от естественото ни съществуване..

публикувано на 22.08.24 в 19:00